محققان در دانشگاه تهران موفق به مدل سازی و پیاده سازی سیستمی شدند که از آن برای تشخیص چهره، دست خط و به زودی کمک به کودکان اتیسم می‌توان استفاده کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری،نحوه عملکرد سیستم بینایی انسان یکی از موضوعات مهم برای متخصصان است. در حال حاضر متخصصان حوزه علوم شناختی مشغول انجام تحقیقاتی هستند که نشان می دهد چشم انسان چگونه با کنترل مغز می تواند اشیاء را تشخیص دهد و به نتایج جالبی نیز در این زمینه رسیده اند.

یکی از جدیدترین مدل هایی که در ارتباط با سیستم بینایی معرفی شده مدلی ریاضی است که نشان می دهد چشم انسان چگونه با کمک مغز پردازش های بسیاری را انجام می دهد. 

محققان در آزمایشگاه دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موفق به مدل سازی و پیاده سازی سخت افزاری سیستم بازشناسی اشیا مبتنی بر قشر بینایی مغز شدند.

بیژن علیزاده مجری این پروژه بیان کرد: این سوال که چگونه می توان حجم بالای پردازش های چشمی را توسط مدارهای الکترونیکی مدل ساز ی و  پیاده کرد باعث حرکت در این مسیر شد. پس برای تحقق این هدف مدل هایی از سیستم بینایی انسان را در قالب مباحث نرم افزاری و سخت افزاری طرح کردیم. در نهایت نیز موفق به تشخیص تفکیک تصاویر مختلف از یکدیگر شدیم. 

علیزاده همچنین بیان کرد: این سیستم کاربردهای مختلفی همچون تشخیص دست خط و چهره را دارد. اما حرکت ما به سمتی است که با استفاده از آن به بیماران اتیسم کمک کنیم. به این صورت که محصولی داشته باشیم شبیه یک تبلت و زمانی که کودک آن را روی اشیا مختلف می گیرد با تکرار نام حضور ذهن کودک تقویت شود.