دانشمندان قصد دارند در اقدامی مشابه فیلم های علمی تخیلی، با استفاده از لیزر زباله های فضایی را از مدار زمین جمع آوری کنند.

به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی فناوری و نوآوری، افزایش تعداد زباله های فضایی در مدار زمین، خطر برخورد با ماهواره ها و فضاپیماها را در پی دارد.

"متیو کالس" مدیر مرکز تحقیقات دانشکده نجوم و اخترفیزیک دانشگاه ملی استرالیا گفت: این پروژه بسیار واقع بینانه است و احتمالا در طی 10 سال آینده اجرایی خواهد شد.

وی افزود: با توجه به وجود میزان زباله های فضایی بسیار زیاد، امکان چنین کاری بسیار ضروری است. احتمالا فقط دو دهه تا روی دادن یک سری برخوردهای فاجعه آمیز زباله های فضایی زمان باقی است.

دانشمندان معتقدند بیش از 300 هزار قطعه زباله در اندازه های مختلف در مدار زمین وجود دارد که عمدتا در مدارهای پایین اطراف زمین با سرعت بسیار زیاد درحال حرکت هستند.

استرالیا اکنون با ناسا وارد قرارداد شده تا با استفاده از تلسکوپی مجهز به لیزر فروسرخ در رصدخانه ماونت استروملو، نقشه این زباله های فضایی را تهیه و آنها را ردیابی کند.

اما بودجه ای که 20 میلیون دلار آن از سوی دولت استرالیا و 40 میلیون دلار دیگر از سوی سرمایه گذاران خصوصی تامین می شود می تواند به راه اندازی الین گروه کمک کند. همزمان مرکز تحقیقات همکاری(CRC)  برای ساخت لیزرهای بهتر که تکه های زباله های کوچک را ردیابی می کند کار خواهند کرد تا شیوه های بهتری را برای حذف تاری جو به کار گیرند.

هدف نهایی افزایش توان لیزرها برای هدف گیری و نابودی بی خطر قطعات زباله های فضایی و سوزاندن آنها در حالی است که از اتسمفر بالایی زمین فرو می افتند.

در این بین خطر برخورد با ماهواره های در حال فعالیت نیز وجود ندارد چرا که می توان زباله ها را به طور بسیار دقیق نشانه گیری کرد. این درحالی است که دقت این سیستم امکان پنهان شدن زباله ها از چشم دانشمندان را نیز غیر ممکن می کند.