به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی فناوری و نوآوری، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران به مناسبت برگزاری هفدهمین کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت با ارسال پیامی علم، فناوری و نوآوری را محرک های اصلی توسعه پایدار دانست و افزود: در هیچ برهه زمانی سرمایه گذاری در علم و فناوری و نوآوری تا این اندازه در ایجاد یک جامعه دانش بنیاد فراگیر و متنوع از اهمیت برخوردار نبوده است.
وی اقتصاد دانش بنیان را پایه و اساس برنامه های توسعه ای در کشورها دانست و اظهار داشت: درچنین اقتصادی که بر محور دانایی شکل گرفته است همکاری میان دانشگاه و صنعت برای استفاده از منابع علم و فناوری حیاتی است به همین دلیل یونسکو ایجاد و تقویت همکاریها میان دانشگاهیان صنعت و دولت را الزامی می داند.
دبیرکل ملی یونسکو در این پیام همچنین با تأکید بر اینکه برنامه یونسکو درباره مشارکت های علمی در حوزه دانشگاه و صنعت با هدف ارائه کمک های فنی برای مدیریت پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد شکل گرفته است، گفت: هدف از این کار به اشتراک گذاشتن تجارب و اقدامات بهینه، شبکه سازی و حمایت از اجرای طرح های پایلوت در حوزه همکاری های دانشگاه و صنعت است.
در این پیام همچنین آمده است به باور ما پیچیدگی چالش های جهانی حال و آینده ایجاب می کند دانشگاه ها مسئولیتی اجتماعی برای ارتقای شناخت درمورد معضلات چند لایه که ابعاد اجتماعی علمی و فرهنگی دارند ایفا کنند. آنها باید جامعه را به سوی تولید دانش جهانی برای مواجهه با چالش های جهانی مانند امنیت غذایی، تغییرات آب و هوا، مدیریت آب و انرژی های تجدید پذیر سوق دهند.
وی همچنین از ثبت جهانی 16پارک علم و فناوری از سوی ایران خبر داد و گفت: علاوه بر این یونسکو با همکاری دولت ایران اقدام به تأسیس مرکز منطقه ای برای توسعه پارک های علم و مراکز رشد و فناوری در اصفهان کرد.
به گفته وی تمرکز اصلی فعالیتهای این مرکز موضوعات مربوط به کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی اکو از جمله کشورهای افغانستان، آذربایجان، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه و ازبکستان است.
در ادامه این پیام آمده است فعالیتهای این مرکز یکپارچه سازی رویکردهای توسعه در علم فناوری، تسهیل تبادل تجارب و اقدامات بهینه و اجرای طرح های پژوهشی به منظور رفع مشکلات در حوزه توسعه پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد در کشورهای فوق بوده است.