رییس بخش تحقیقات ژنتیک و بانک ژن گیاهی ملی ایران از وجود مشکلاتی در اجرای برنامه احیای کلکسیون‌های قدیمی، یکپارچه سازی آنها و تشکیل کلکسیون‌های بزرگ محصولی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی فناوری و نوآوری، دکتر جواد مظفری گفت: این مشکلات به دلیل عدم اختصاص اعتبار لازم برای اجرای این برنامه و همچنین نبود نیروی انسانی کافی به وجود آمده است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر شش هزار و 255 نمونه از درختان میوه در کلکسیون میوه‌یی بانک ژن گیاهی ملی ایران نگهداری می‌شود.

مظفری افزود: بدون شک احیای کلکسیون‌های قدیمی و یکپارچه‌سازی آنها نقش بسزایی در جلوگیری از نابودی این نمونه‌ها و تضمین امنیت غذایی کشور در سال‌های آتی خواهد داشت؛ بنابراین باید شرایطی ایجاد شود که مشکلات موجود در خصوص اجرای این برنامه در کوتاه‌ترین زمان ممکن حل شود.

وی در ادامه از اتمام موفقیت آمیز پروژه‌های تهیه شناسنانه ژنتیکی (بارکد) برای درختان سیب، گیلاس، فندق و گلابی با استفاده از نشانگرهای مولکولی اس اس آر خبر داد و گفت: اتمام این پروژه‌ها نشان دهنده وجود توان فنی و آزمایشگاهی لازم در بانک ژن گیاهی ملی ایران است.

مظفری تصریح کرد: بدون شک ایجاد بارکد ژنتیکی برای تمامی نمونه‌های ژنتیکی درختان میوه یکی از اهداف محققان این بانک است که در صورت تخصیص اعتبار و تامین نیروی انسانی به راحتی امکان‌پذیر خواهد شد.

وی در ادامه به اقدامات صورت گرفته در زمینه حفاظت درون شیشه‌یی از منابع ژنتیکی گیاهان بانک ژن گیاهی کشور نیز اشاره و خاطرنشان کرد: تاکنون پروتکل‌های تکثیر و حفاظت درون شیشه‌یی گیاهانی چون خویشاوندان وحشی سیب زمینی، سیر، ترخون و نعناع تدوین و بانکهای درون شیشه‌یی این گیاهان نیز در کشور ایجاد شده است.

رییس بخش تحقیقات ژنتیک و بانک ژن گیاهی ملی ایران گفت: هم اکنون بانک درون شیشه‌یی گیاهان مشتمل بر بیش از 120 رقم و ژنوتیپ هزار و 132 نمونه است.

منبع: ایسنا