به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی فناوری و نوآوری، شاید خیلیها ندانند که در بعضی از گیاهان، نرها و مادهها از هم جدا هستند؛ برای مثال درخت نخل خرما یا نر است یا ماده و این موضوع را فقط هنگام گلدهی آنها میتوان متوجه شد.
به این گونه گیاهان اصطلاحاً دوپایه گفته میشود؛ یعنی یک پایه نر و یک پایه ماده. در چنین گیاهانی میوه (در گیاه ماده) فقط هنگامی تولید میشود که دانه گرده از پایه نر به طریقی مثلا با استفاده از نیروی باد و ... به آن برسد.
این موضوع -یعنی جنسیت گیاهان- برای دانشمندان حوزه علوم ژنتیک و اصلاح نباتات بسیار مهم است و طبعاً وجود روشهایی که به وسیله آنها بتوان قبل از به گل رفتن گیاه، جنسیت آن را مشخص کرد بسیار حائز اهمیت است. در این میان گروهی از محققین کشورمان موفق شدهاند با استفاده از روشهای زیست فناوری (بیوتکنولوژی) جنسیت گیاه پسته را در همان مراحل اولیه رشد مشخص کنند.
نتایج این پژوهش که در مجله علمی کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز به چاپ رسیده است، نشان میدهد روشی به نام «اسکار-پی سی آر» میتواند به شکلی مؤثر در شناسایی جنسیت پسته کمک کرده و صرفهجویی بسیاری را از لحاظ زمانی و اقتصادی حاصل کند.
خیلی خوب و عالی بود