به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی فناوری و نوآوری، در این پیشرفت سوراخ بینی پنج بیمار که بینی شان به دلیل ابتلا به سرطان پوست آسیب دیده بود به طور موفقیت آمیزی بازسازی شد.
پزشکان دانشگاه بازل سوئیس نتایج تحقیقات خود را یک سال پس از این پیوند در نشریه پزشکی لانست منتشر کردند.
آنها می گویند یک سال پس از بازسازی، تمامی این گیرندگان از توانایی خود برای تنفس راحت و همچنین ظاهر زیبایی بینی شان ابراز رضایت کرده و هیچ عوارض جانبی را گزارش نکرده اند.
بینی رایج ترین عضو برای ابتلا به سرطان پوست غیر ملانوماست چرا که بیش از سایر بخش های بدن در معرض نور آفتاب قرار دارد و بیشترین سرطان نیز برای پوست سوراخ بینی روی می دهد.
در حال حاضر وقتی که سرطان پوست برداشته می شود جراحان اغلب مجبور می شوند بخش هایی از غضروف مثلا از تیغه بینی، گوش یا دنده را بردارند تا از آن گرافتی برای بازسازی آن بخش از بینی بسازند که بر اثر سرطان از بین رفته است.
با این حال، این جراحی دردناک و تهاجمی شامل جراحی های اضافی و بروز عوارض جانبی برای عضوی که غضروف از آن برداشته شده است نیز می شود.
گروهی از پژوهشگران دانشگاه بازل یک راهکار جایگزین با استفاده از بافت غضروف مهندسی و رشد داده شده از سلول های خود بیمار را بررسی کرده اند.
آنها سلول های عضروف را از تیغه هر بیمار گرفته و این سلول ها را با قرار دادن آنها در معرض عوامل رشد برای دو هفته تکثیر کردند.
سپس این سلول ها را به غشای کلاژنی تزریق کرده و به مدت دو هفته دیگر رشد دادند. در نهایت غضروفی که 40 برابر بزرگتر از نمونه برداری اولیه بود تولید شد.
وقتی گرافت مهندسی شده آماده شد، آن را به گونه ای شکل دادند که بتواند نقص بینی را پوشش داده و سپس آن را به بینی پیوند زدند.
این شیوه جدید در پنج بیمار 76 تا 88 ساله که به نقص شدید بینی پس از جراحی سرطان پوست دچار شده بودند به کار گرفته شد.