به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، معاونت علمی وفناوری رئیس جمهور، دکتر سورنا ستاری؛ معاون علمی وفناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در دومین همایش ملی «تعامل صنعت و دانشگاه» در کرمان بیان داشت: اولین پژوهشکده مدرن ما که پژوهشکده رازی است در سال 1303 تاسیس شد بعد از آن پژوهشگاه صنعت نفت راه اندازی شد؛ اما واکسنی را که 40 سال قبل دانشمندان و محققین این کشور میساختند و صادر میکردیم امروز وارد می کنیم.
وی افزود: در ایران پژوهشهای صنعتی سابقه 50 ساله دارد و میلیاردها تومان هم از این بابت در کشور هزینه شده اما هنوز نتوانسته ایم تجاری سازی علم را انجام دهیم و بنابراین تمام هزینههایی که صرف پژوهش میشوند به عرصه صنعت راه نمییابند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح کرد: باید دانشگاههای فناوری محور در کشور فعالیت داشته باشند به عنوان محلی که یک فرد دانشجو با یک فکر وارد این دانشگاهها شود و بعد از کسب دانش و تجربه میتواند به فکر تاسیس شرکت دانشبنیان و کارآفرینی باشد. با این حال مثلا در دانشگاه صنعتی شریف میزان ارتباط با صنعت 10 درصد است و باید این فضاها را بشکنیم.
ستاری بیان کرد: در شش ماه گذشته قانون تشکیل شرکتهای دانش بنیان را مقررات زدایی و در این راستا تمام مشکلات را با وزارت علوم حل کردیم و قانون شرکت های دانش بنیان در حال حاضر قابل اجرایی شدن است.
وی خاطر نشان کرد: یک هزار میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات شرکت های دانش بنیان بودجه اخذ شده و در زمان مقرر معافیت مالیاتی اعمال و در روزهای آینده 20 شرکت اول تسهیلات گرفته را اعلام خواهند کرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد: در تجاری سازی نباید کمک بلاعوض اتفاق بیفتد و باید در این زمینه وام های کمبهره با مدت زیاد داشته باشیم و کمک بلاعوض در این زمینه سمّ است، در واقع همان کاری است که در پژوهش انجام دادیم. زیرا در پژوهش از پژوهشگر نمیخواهیم که نتیجهای که اگر کاربردی هست، ارایه دهد. دولت نیز باید روی یکسری پروژههایی که در معاونت علمی در مرز دانش قرار دارد، بودجه هزینه کند؛ چون پروژههای دانش محور به مثابه اقتدار ملی است.
ستاری گفت: در حال حاضر صندوق فناوری تا سقف 300 میلیون تومان وام اعطا می کند و بورس ایده در آینده نزدیک راه اندازی می شود و برای اولین بار 10 اختراع در بورس عرضه میشود و مخترعین میتوانند مطمئن باشند طرحشان قیمت گذاری و میتوانند از تسهیلات سرمایه گذاران بورس استفاده کنند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 14 ستاد فناوری در این معاونت داریم وکل سرمایهگذاری دولت در پارک فناوری «پردیس »40میلیارد نیست، اما این واحد در سال گذشته هزار میلیارد فروش داشته است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد: پپژوهشگاههایی وجود دارد که میلیاردها تومان در آن هزینه شده؛ اما نمی توانند هزینه اعضای هیئت علمی خود را در ماه تامین کند، برخی روشهای پژوهش مسئلهدار و مشکلزا در کشور است و باید متوقف شود.
ستاری در پایان افزود: حمایت از پژوهش کاربردی، کارآفرینی است و این باید مورد توجه قرار گیرد که می توانیم در کشور با 50 میلیون تومان، شغل ایجاد کنیم و باید همه در اشتغال دانش بنیان که از دغدغه های اصلی کشور است، کمک کنند.