رئیس مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست ISC با بیان اینکه دانشگاههای توکیو، هنگکنگ و سنگاپور در ردهبندی تایمز رتبههای اول تا سوم را کسب کردند، گفت: دانشگاههای شریف، علوم پزشکی تهران و صنعتی اصفهان در میان 100 دانشگاه ممتاز آسیایی قرار گرفتند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، دکتر جعفر مهراد با اشاره به تازهترین رتبهبندیهای دانشگاههای آسیا گفت: موسسه «تایمز» به عنوان یکی از معتبرترین موسسات رتبهبندی در سطح جهان، نتایج رتبهبندی 100 دانشگاه برتر آسیا در سال 2014 را منتشر کرد که نشان دادن برندگان و بازندگان در سراسر آسیا شگفتی آفرید.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اشاره به جزئیات این رتبه بندی اظهار کرد: بر این اساس دانشگاه توکیوی کشور ژاپن به عنوان برترین دانشگاه در آسیا شناخته شد و پس از آن دانشگاه ملی سنگاپور از کشور سنگاپور رتبه دوم و دانشگاه شهر هنگکنگ از کشور هنگکنگ نیز رتبه سوم را کسب کردند.
وی با بیان اینکه کشور ژاپن دارای بیشترین دانشگاه (20 دانشگاه) در مجموع 100 دانشگاه برتر آسیاست، ادامه داد: برای اولین بار 20 دانشگاه از کشور چین توانستهاند خود را در مجموع 100 دانشگاه برتر آسیا قرار دهند. کشور کره جنوبی با 14 دانشگاه رتبه سوم و کشور تایوان با 12 دانشگاه برتر در این فهرست بعد از کشور کره جنوبی قرار گرفته است.
مهراد تعداد دانشگاههای برتر کشور هنگکنگ را شش دانشگاه ذکر کرد و یادآور شد: سنگاپور با دو دانشگاه برتر در این فهرست قرار گرفته، ضمن آنکه کشور هند تنها کشور آسیای جنوبی است که دارای 9 دانشگاه برتر در جمع برترینهای آسیاست.
سرپرست ISC با تاکید بر اینکه رتبهبندی تایمز از 13 شاخص عملکردی برای رتبهبندی موسسات آموزش عالی استفاده میکند، خاطرنشان کرد: این شاخصها عبارتند از آموزش و فضای آموزشی، حجم، درآمد و شهرت پژوهشی، استناد پژوهشی (نشان دهنده میزان تاثیر) و درآمد صنعتی که نشاندهنده نوآوری و چشمانداز جهانی است که از طریق همکاری بین اعضای هیأت علمی، دانشجویان و پژوهشگران با همکاران بینالمللی بررسی میشود.
وی با بیان اینکه نبود هیچ دانشگاهی از دانشگاههای پاکستان در جنوب آسیا و یا حتی در بین کشورهای اسلامی واقعیتی ناامید کننده برای این کشور است، اضافه کرد: کشور چین که در 10 سال اخیر تمرکز خود را به آموزش عالی متمرکز کرده دارای 20 دانشگاه برتر در این فهرست است؛ این در حالی است که از کشور جنگ زده لبنان نیز یک دانشگاه در این فهرست قرار گرفته است.
مهراد در ادامه خاطرنشان کرد: رتبهبندی «کیو-اس» انگلستان هفت دانشگاه از کشور پاکستان را در سال 2013 در جمع دانشگاههای برتر آسیا قرار داده است که این رقم در سال 2009 برابر با صفر بوده است و این در حالی است که در جدیدترین رتبهبندی منتشر شده تایمز - یکی دیگر از موسسات معتبر رتبهبندی در انگلستان - هیچ دانشگاهی از این کشور در فهرست منتشر شده برترینهای آسیا حضور ندارد.
سرپرست ISC با اشاره به وضعیت دانشگاههای کشور در این رتبه بندی یادآور شد: طبق رتبهبندی تایمز در سال 2014 میلادی، دانشگاههای صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران و صنعتی اصفهان نیز جزو 100 دانشگاه ممتاز و برتر آسیایی قرار گرفتهاند.