رقابت «هنر علم» دانشگاه پرینستون تعامل بین هنر و علم را برجسته میکند و امسال، هفتمین سال این رقابت با برندهشدن یک محقق ایرانی همراه بود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، «سارا صدر»، دانشجوی پسادکترای دانشگاه پرینستون، برنده اول این جایزه لقب گرفت که الگوی تصویر خود را با الهام از پیش و پس رفتن حرکت آب در ساحل اقیانوس اطلس خلق کرده است.
صدر در این باره گفت: به عنوان یک متخصص آبشناس، همواره جذب پدیدههای طبیعی سیاره زیباییمان شدهام و مسیری که در این تصویر، آب راه خود را به اقیانوس مییابد، مرا به یاد پر طاووس انداخت که زیر نور آفتاب باز میشود.
«جیمز اس واترز»، محقق پسادکترا، نیز در رده دوم این رقابت جای گرفت. وی تصویر میکروسکوپی «قارچ در میان ما»ی خود را از نوعی گونه شناسایینشده قارچ الهام گرفت که روی پسماند نوعی کلونی آزمایشگاهی مورچههای دانهخوار Aphaenogaster rudis رشد کرده بود.
«پرتره هنرمند در دوش هوایی» سومین جایزه این رقابت را از آن خود کرد که توسط «یاسمین افسر» خلق شده بود. در این جا هنرمند در یک لباس کامل از میان دوش هوایی 20 ثانیهای وارد اتاق پاک میشود.
اتاق پاک برای انجام تحقیقات به کار میرود و باید دارای آلایندههای محیطی حداقل باشد. پوست، مو و لباس انسان ذرات ریزی را منتشر میکنند که میتوانند موجب بروز ایجاد مشکل در عملکرد ابزار الکترونیکی میکرو و نانو شوند؛ بنابراین محققان باید لباس ویژه بپوشند.
مقام چهارم این رقابت به "کارخانه مگس میوه" اختصاص یافت که توسط «یوگش گویال» و «استاس شوارتسمان» خلق شده بود. هر مگس میوه ماده دارای چندین ovariole یا «خطوط مونتاژ» است که در آن اتاقکهای تخم منفرد به تخمهای کامل مگس تبدیل میشوند.
هر اتاقک تخم شامل 15 سلول بزرگ germline است که توسط ورقه نازک سلولهای کوچکتر احاطه شدهاند. در این تصویر، مقطعهای 10 ovariole متعلق به مگسهای میوه ماده مختلف با سلولهای بنیادی و اتاقکهای تخم مرحله آغازین در مرکز آرایش شدهاند و اتافکهای بالغتر در حاشیه هستند. هسته هر سلول به شکل زرد/نارنجی است و غشاهای سلولی نیز به رنگ آبی هستند.
انتهای پیام