به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، محمود قرآن نویس - رئیس پژوهشگاه فیزیک و پلاسما دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات گفت: در قرون گذشته اقتصاد بر روی منابع مختلف انرژی از قبیل انرژی هستهای، آب، باد، نفت و گاز تمرکز داشته است.
وی با بیان اینکه امروزه سلولهای خورشیدی سیلیکونی از پرکاربردترین قطعات حالت جامد هستند، اظهار داشت: تولید انرژی الکتریکی با استفاده از زغال سنگ، گاز و نفت مقادیر زیادی آلودگی (دیاکسیدکربن) منتشر میکند و از سوی دیگر، انرژی خورشیدی، منبعی بدون آلودگی، بینیاز به دستگاههای کمکی برای حمل و نقل را فراهم میکند که از این طریق سلامتی انسان به مخاطره نمی افتد.
قرآن نویس با اشاره به اینکه در آزمایشگاه تفنگ الکترونی در صدد هستیم تا سلول های خورشیدی را تولید کنیم، گفت: طی آزمایشاتی توانستیم برای اولین بار در دنیا تنها با تابش باریکه الکترونی روی سیلیکون، سلول خورشیدی بسازیم.
وی با توضیح اینکه این آزمایشات بر روی سلول خورشیدی، تحقیقات مشترکی بین محققان آلمان، استرالیا و مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما است، خاطر نشان کرد: سیستم تفنگ الکترون، سیستمی توانمند در انجام پروژه های دانشجویی و طرح های تحقیقاتی است.
رئیس پژوهشگاه فیزیک و پلاسما دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات عنوان کرد: یکی دیگر از کاربردهای سیستم تفنگ الکترون، کاربرد در لایه های نازک اپتیک، الکترونیک، نساجی، مکانیک است که با کمک این سیستم سالانه تعداد بسیار زیادی پروژه دانشجویی ارشد و دکتری انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه نتیجه این تحقیقات برای تولید برق از طریق سلول های خورشیدی است، اظهار داشت: این تحقیقات به 6 سال زمان نیاز دارد تا از طریق آن بتوانیم به تولید برق برسیم. البته تفنگ الکترون ثبت اختراع نیز شده است.