پروفسور مجید سمیعی از مشهورترین جراحان مغز و اعصاب جهان گفت: جهش علمی بزرگی در کشور بوجود آمده که در صورت بهره مندی از آن، جایگاه ایران به لحاظ علمی در صدر رتبه های بین الملل قرار خواهد گرفت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، پروفسور سمیعی در جریان سفر به رشت، روز سه شنبه در مراسمی که به منظور از تجلیل از نیم قرن تلاش علمی وی برای بشریت و همچنین اهدای کلید شهروند نمونه رشت به این دانشمند و پزشک نخبه ایرانی برگزار شد، شرکت کرد.
وی در این مراسم گفت: اگر رییس جمهوری کلید گشایش مشکلات کشور را به مردم نشان داد، من نیز کلید اهدایی شهروند نمونه رشت را نمادی برای گشایش درهای علم و دانش بر روی تمام کشورهای جهان به ایران و گیلان می دانم.
این متخصص جراحی مغز و اعصاب ادامه داد: امروز جامعه علمی کشور نیاز به متخصصانی دارد که تنها به دانش روز بسنده نکنند بلکه با تلاشی روز افزون، خدمت به بشریت را در اولویت استفاده از دانش بدانند.
وی ادامه داد: متخصصی که خود را به تکرار دانش محدود کند، رشد نخواهند کرد و باید در راه علم زاینده بود.
پروفسور سمیعی بیان کرد: امروز جوانان ما تشنه آموختن و قدردان تلاشگران علمی خویش هستند و این موهبتی در کشور است که می بایست از سوی مسوولان قدر دانسته شود.
وی افزود: روزگار شعار به سر رسیده و باید با پشتوانه ای قوی بر تصمیمات پافشاری کرد و با اراده کارها را در راستای خدمت به مردم و توسعه علم و دانش به سرانجام رساند.
این جراح برجسته مغز و اعصاب ایران و جهان گفت: نباید به دانش روز قانع بود و انتخاب استادان باید براساس عملکرد گذشته، آمادگی و استعداد آنان برای افزودن و توسعه دانش باشد.
پروفسور سمیعی تاکید کرد: اگر احداث بزرگترین مرکز تحقیقات سرطان شناسی خاورمیانه که امروز در رشت کلنگ زده شد، تا دو سال آینده به نتیجه نرسد، همه باید از ملت خجالت بکشیم.
وی با قدردانی از محمدباقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری عنوان گفت: برای پیشرفت و توسعه کشور به افرادی نیازمندیم که کار را با نتیجه و نه با شعار، تحویل دهند.
* خلق جایزه پروفسور سمیعی برای پزشکان
شهردار رشت نیز در این مراسم گفت: بر اساس تفاهمنامه ای که با یونسکو منعقد شده، قرار بر این است تا جایزه ای با نام پروفسور سمیعی برای اهدا به پزشکان در نظر گرفته شود.
ˈمحمدابراهیم خلیلیˈ افزود: جایزه یادشده به همراهی یونسکو هر دوسال یک بار در زمینه اخلاق پزشکی اهدا می شود.
وی بیان داشت: پروفسور سمیعی، افتخاری برای گیلان و ایران در جهان است و باید نخبگان و استعدادهای استان و کشور خود را الگوی خود قرار دهند.
در این مراسم شهردار و شورای اسلامی کلانشهر رشت کلید شهروند نمونه رشت را به پرفسور سمیعی اهدا کردند.
به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی احداث بزرگترین مرکز تحقیقات سرطان شناسی خاورمیانه روز سه شنبه با حضور محمدباقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری و پروفسور مجید سمیعی از مشهورترین جراحان مغز و اعصاب جهان در مجتمع دانشگاهی سایت لاکان در رشت آغاز شد.
بنیاد علم و پژوهش دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان و مرکز تحقیقات سرطان شناسی این دانشگاه به پشتوانه پروفسور سمیعی نسبت به احداث بزرگترین مرکز تحقیقات سرطان شناسی خاورمیانه اقدام کرده است.
بزرگترین مرکز تحقیقات سرطان شناسی خاورمیانه در زمینی به مساحت حدود 20 هزار مترمربع احداث می شود که 650 میلیارد ریال اعتبار اولیه برای احداث این مرکز در نظر گرفته شده و قرار است طی چهار سال به اتمام برسد.
بزرگترین مرکز تحقیقات سرطان شناسی خاورمیانه محلی برای حضور نخبگان و فرهیختگان علم پزشکی و پیراپزشکی برای انجام تحقیقات سرطان شناسی است.
در این مراسم، علاوه بر محمدباقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری و پروفسور مجید سمیعی از مشهورترین جراحان مغز و اعصاب جهان، پروفسور علی اکبر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استاندار گیلان و دیگر مسوولان استان حضور داشتند.
پروفسور سمیعی، پزشک و جراح مغز و اعصاب سرشناس ایرانی و متولد شهر رشت است.
او در حال حاضر ریاست فدراسیون جهانی انجمن جراحان اعصاب و ریاست بیمارستان علوم عصبی هانوفر در آلمان را بر عهده دارد که خود بنیانگذار آن است.
وی در زمینه تورم مغز و ترمیم و بازسازی جراحی دستگاه عصبی محیطی مطالعات زیادی داشته و بیشترین اعمال جراحی را روی تومورهای موسوم به «نورینوم آکوستیک» انجام داده است.
وی در دهه 1990 یک مرکز بین المللی علوم اعصاب (International Neuroscience Institute) که به اختصار INI شناخته می شود را تاسیس کرد.
بنای این مرکز برگرفته از شکل مغز است؛ این مرکز در شهر هانوفر آلمان واقع شده و ریاست آن را پروفسور سمیعی بر عهده دارد.
این پزشک ایرانی تاکنون شاگردان زیادی تربیت کرده که در کشورهای مختلف جهان به فعالیت در زمینه جراحی مغز و اعصاب مشغول هستند و هر ساله کنفرانسی را به افتخار او در یکی از کشورها برگزار می کنند.
وی تاکنون تلاش های زیادی برای ارتقای جراحی مغز و اعصاب در کشورمان انجام داده و دارای بیش از 500 مقاله علمی و 17 کتاب مرجع در زمینه دستگاه عصبی مرکزی و محیطی است.
سال گذشته نیز جایزه ˈحلقه لایبنیتزˈ آلمان به پروفسور مجید سمیعی اهدا شد.
جایزه ˈحلقه لایبنیتزˈ آلمان برای اجرای طرح ˈ آفریقا 100 ˈ به دلیل تربیت یکصد نفر متخصص مغز و اعصاب در کشور های افریقایی ˈبه پروفسور سمیعی از طرف باشگاه خبرنگاران هانوفر اهدا شده است.
باشگاه یاد شده، این جایزه را به کسانی اهدا می کند که موفق شده اند فعالیت ویژه ای در زمینه علوم، حقوق بشر یا اقدامات بشردوستانه انجام دهند؛ اقداماتی که به توسعه و پیشرفت در نقاط مختلف جهان کمک کند.