عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: توفان نمک حاصل از تالاب خشک گاوخونی اصفهان، مرکز ایران را تهدید می‎کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، «احمد خاتون آبادی» در نشست کمیته آب این اتاق افزود: بی توجهی به تالاب گاوخونی هزینه های بسیار بر کشور وارد خواهد کرد.

این عضو کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان تاکید کرد: جریان داشتن آب در این تالاب از ایجاد بادهای نمک زا جلوگیری می کند در حالیکه این تالاب اکنون خشک است.

یک عضو کمیته آب اتاق اصفهان نیز گفت: انتقال آب طرح بهشت آباد ازطریق لوله برای محیط زیست هزینه هایی به مراتب بیشتر از احداث تونل دارد.

بهشت آباد طرحی برای انتقال آب از سرشاخه های کارون در استان چهارمحال وبختیاری به زاینده رود است که نحوه اجرای آن مورد اختلاف است.

«بابک سپهریان نسب» همچنین خواهان متوقف شدن طرح های توسعه فولاد در استانهای مرکزی کشور شد و افزود: سازمان حفاظت محیط زیست باید با ایجاد و توسعه شرکت های فولادسازی در مرکز ایران مخالفت کند.

وی افزایش فلزات سنگین در آب و هوا، مصرف بالای آب و ایجاد آلودگی برای محیط زیست را از پیامدهای احداث مراکز فولادسازی عنوان کرد.

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان نیز در این جلسه گفت: احیای زاینده رود نیازمند یک طرح جامع است.

«حمید ظهرابی» از تدوین برنامه جامع برای احیای روخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی خبر داد و افزود: این برنامه نیاز به همکاری دستگاههای دولتی و ذینفعان رودخانه دارد.

وی با اشاره به تونل گلاب 2 گفت: سازمان حفاظت از محیط زیست براساس تفاهمنامه موارد مد نظر خود را در این زمینه مطرح کرده است.

وی افزود: تغییر نکردن دبی آب رودخانه، استفاده از فاضلاب تصفیه شده شهرها و روستاهای کنار رودخانه، اصلاح شبکه آبرسانی و جلوگیری از برداشت بدون مجوز آب از موارد مطرح شده است.

ظهرابی با انتقاد از صدور مجوز برای صنایع آلاینده گفت: بسیاری از استانها به برخی صنایع موجود در اصفهان مجوز فعالیت نمی دهند ولی این صنایع به راحتی در استان مشغول فعالیت هستند.

وی با رد شایعه ها درباره اظهار نظر منفی سازمان حفاظت از محیط زیست درباره تونل بهشت آباد تصریح کرد: این سازمان هنوز اظهار نظر کارشناسی درمورد انتقال آب به روش تونل یا لوله ارائه نکرده است.

استان اصفهان از چند سال گذشته با بحران خشکسالی، کم آبی و خشکی زاینده رود مواجه است.

خشک شدن زاینده رود منجر به خشکی تالاب بین المللی گاوخونی و ایجاد تبعات مختلف از جمله زیست محیطی در منطقه مرکزی ایران شده است.

کارشناسان برای خطرات زیست محیطی ناشی از خشکی تالاب گاوخونی واژه هایی همچون 'سونامی نمک' و ' بمب شیمیایی ریزگردها' را بکار می برند.