پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از فرهنگستان زبان و ادب فارسی و گروه واژه گزینی این فرهنگستان درخواست کرد با توجه به سرعت و رشد ورود و استفاده کلمات بیگانه در حوزه علمی و فناوری به زبان پارسی از جمله همین واژه «استارتاپ ویکند (startup weekend) که برنامه اجرایی آن مدتی است توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار می شود، این معاونت و فعالان این حوزه را در جعل و به کارگیری واژگان مناسب فارسی یاری کنند، تا از ابتدا که بکارگیری آن فراگیر نشده است، نسبت به ورود و بکارگیری ناگزیر این واژگان و کلمات مشابه برخورد فعال داشته باشیم.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری،  مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان همچنین، از برنامه‌های گسترده استارتاپ ویکند (دوره ها و کارگاه های آموزشی و تجربی کسب و کار آخر هفته) به مناسبت هفته جهانی کارآفرینی در ایران خبر داد و افزود: از 5 تا 8 آبان ماه، همزمان در سراسر کشور 5 استارتاپ ویکند از مجموعه 100 برنامه در دستور کار مرکز شتابدهی پارک فناوری پردیس، برگزار خواهد شد. از شهرهای برگزار کننده فعلاً تهران و تبریز مشخص شده‌اند و به زودی اطلاعات کامل این رویدادها و سایر شهرها منتشر خواهد شد.

در استارتاپ ویکند شیراز چه گذشت

مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری درباره روند برگزاری استارتاپ ویکند شیراز که با مرکز شتابدهی نوآوری و پارک فناوری پردیس معاونت علمی برگزار شد، اظهار کرد: نکته حائز اهمیت در ششمین دوره برگزاری استارتاپ ویکند شیراز این مسئله بود که شرکت کنندگان خانم با آقایان برابری می‌کردند. این در حالی است که در دوره‌های پیشین میزان شرکت خانم‌ها تا 10 درصد بوده است.


وی افزود: در استارتاپ ویکند شیراز بیش از 120 شرکت کننده حضور داشتند و 16 مربی این استارتاپ را هدایت می‌کردند. 7 داور آثار را بررسی کردند و 4 سخنران از جمله دکتر بهروز فرهنگیان (دبیر اتاق تعاون استان فارس)، دکتر علی خلفی نژاد (رئیس بنیاد نخبگان استان فارس)، قریشی (کارآفرین برتر کشوری) و حمیدرضا خانجانی (مدیر شرکتی کارآفرین) برای شرکت کننده‌ها از تجربیات خود گفتند.


رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی درباره ترکیب داوران این استارتاپ ویکند ابراز کرد: بخش های مختلف دوره دوم برگزاری استارتاپ ویکند شیراز از داوران خوبی برخوردار بود.


کرمی درباره دستاورد این استارتاپ ویکند گفت: 10 ایده انتخاب شدند که از میان آن‌ها 3 ایده برنده این دوره شدند. اما اختلاف امتیاز بین 5 تیم اول بسیار پایین بود. نخستین ایده به فروشگاهی متعلق به زنان کارآفرین اختصاص دارد. این فروشگاه اینترنتی کمک می‌کند خانم‌های خانه دار، محصولات تولیدی خود را به فروش برسانند.


وی ادامه داد: دومین ایده برنده، "ایران سفر" است. این اپلیکشین به زبان انگلیسی و برای کمک به توریست‌هایی است که از کشورهای دیگر به ایران سفر می‌کند. ایران سفر به توریست ها توسط این نرم افزاری مکان‌های تاریخی ایران و شهرهای مختلف را معرفی می‌کند. همچنین امکانات دیگر مورد نیاز به توریست‌ها ارائه می شود.


مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین بیان کرد: سومین ایده برنده شده در استارتاپ ویکند شیراز نیز فروشگاهی است برای عکاسان. در این فروشگاه فروش اینترنتی، عکس‌های عکاسان مختلف قرار می‌گیرد و می‌توانند آن‌ها را به فروش برسانند و درآمدزایی داشته باشند. همچنین این ایده موجب رونق عکاسی ایرانی می‌شود. برای مثال، چالشی که در فضای مجازی وجود دارد این است که عکس های خانم های محجبه را نمی‌توان مورد جست و جو و تفکیک قرار داد. اما با استفاده از این ایده، تمامی عکس‌ها مورد نظر دارای مجموعه خواهند شد.


کرمی درباره طرح‌های دیگر مطرح شده در این استارتاپ ویکند توضیح داد: از طرح دیگری که در این رویداد قابل توجه بودند، می توان به بانک اطلاعاتی کارگران فصلی از ایده های قابل ذکر در این رویداد بود؛ این بانک اطلاعاتی در اختیار کسانی که نیاز به کارگر دارند قرار می‌گیرد. همچنین ایده نرم افزاری داده شده است که توسط آن می‌توان از کارت ویزیت‌ها اسکن گرفت و جمع آوری کرد، تا دیگر نیازی به حمل کارت ویزیت‌های مختلف نباشد.


مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در پایان گفت: از طرح های برگزیده در دومین دوره استارتاپ ویکند شیراز خدمات اشتراک گذاری منابع رایانه ای کامپیوترهایی است که کار نمی‌کنند. توسط این طرح اگر سیستم مربوطه به شبکه متصل باشد اما کاربر در حال استفاده از آن نباشد، کامپیوتر دیگری که به شبکه متصل است می‌تواند مثلا از گرافیک آن استفاده کند و کار خود را پیش ببرد. این ایده شبیه اجاره دادن امکانات است.


براساس این گزارش، از تیرماه سال جاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همراه با راه اندازی مرکز شتابدهی نوآوری زیر نظر پارک فناوری پردیس، 6 رویداد استارتاپ ویکند در شهرهای تهران، زنجان، مشهد و ارومیه و شیراز برگزار کرده است. 


طبق پیش بینی های صورت گرفته، قرار است 100 برنامه استارتاپ ویکند با حمایت معاونت علمی در طول 3 سال برگزار شود که طی آن، 10 هزار نفر دانشجو تحت آموزش های کارآفرینی و کسب و کار قرار می گیرند.