محقق دانشگاه علوم پزشکی شیراز موفق به سنتز و ثبت یک نانوذره جدید برای افزایش کنتراست تصاویر ام.آر.آی و تشخیص انواع سرطان‌ شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، طاهره زارع، فارغ‌الحصیل کارشناسی ارشد فیزیک پزشکی از دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز موفق به سنتز و بررسی ویژگی‌های یک نانوذره به عنوان عامل ایجادکننده کنتراست در تصاویر ام.آر.آی شد.

وی در این باره گفت: با توجه به پیشرفت انواع سرطان و سایر بیماری‌ها، استفاده از یک ماده کنتراست جدید که بتواند در آشکارسازی زودهنگام انواع سرطان‌ها و سایر بیماری‌ها مؤثر باشد، ضروری است.

زارع خاطرنشان کرد: این نانوذره در بررسی‌هایی که توسط فانتوم و بر روی موش انجام شد، به خوبی توانست کنتراست را در تصاویر ام. آر.آی ایجاد کند. اما برای تجاری‌سازی آن باید مراحل آزمایشی دقیق‌تر و بیشتری بر روی این نانوذره انجام شود.

وی که در طرح پژوهشی پایان‌نامه خود موفق به این مهم شده، تصریح کرد: این پایان‌نامه در ستاد ویژه توسعه فناوری نانو مورد تأئید قرار گرفته است، همچنین در پنجمین کنگره بین‌المللی علوم نانو به عنوان پوستر و در یازدهمین کنگره فیزیک پزشکی به عنوان سخنرانی پذیرفته شده است.

وی با اشاره به طرح این مبحث برای نخستین بار در استان فارس، گفت: با توجه به اهمیت این موضوع، طرح بررسی آن در مطالعات دقیق‌تر توسط تیم‌های تحقیقاتی جدید و با انجام پژوهش‌هایی بر روی سایر نمونه‌های حیوانی در دست بررسی است.

زارع یادآور شد: شیوع روزافزون سرطان‌ها در جوامع بشری، توسعه اقدامات تشخیصی و درمانی را از اهمیت ویژه‌ای برخوردار کرده است و استفاده از این نانوذره، در شناسایی متاستازهای بسیار ریز سرطانی نیز موثر خواهد بود.