محققان دانشگاه سینسیناتی آمریکا به سرپرستی یک دانشمند ایرانی دریافتند، ژنی که به وفور در کلیه یافت میشود میتواند نقش مهمی در تنظیم فشار خون و فشار خون بالا ایفا کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، ژن (KAP) - پروتئین تنظیم کننده آندروژن کلیه- که منحصرا در لوله پروگزیمال کلیه وجود دارد توسط هورمون آندروژنی نظیر تستوسترون تحریک میشود.
«دکتر منوچهر سلیمانی» مدیر بخش کلیه و فشار خون مرکز پزشکی سینسیناتی به همراه همکارانش طی پژوهشی که برای درک نقش (KAP) انجام داده بودند، متوجه شدند کمبود "KAP" در بدن موشها با کاهش قابل توجه فشار خون آنها مرتبط است.
محققان با قرار دادن موشهای دچار کمبود "KAP" در یک رژیم نمکی، توانستند پس از 14 روز میزان فشار خون آنها را به حالت تعادل برسانند.
سلیمانی در رابطه با نتایج این پژوهش چنین میگوید: بر همگان محرز است که مردان و به ویژه زمان پیش از50 سالگی در خطر فشار خون بالا قرار دارند که این شرایط نیز با سطوح بالای تستوسترون مرتبط عنوان شده است؛ یافتههای ما چنین نشان میدهد "KAP" که توسط تستوسترون تنظیم میشود، با منظم کردن جذب نمک در لولههای کلیه، نقش مهمی را در تنظیم سیستماتیک فشار خون در موشهای مذکر ایفا میکند.
وی در خاتمه عنوان کرد که این تحقیق به درستی میتواند اثبات رابطه هورمون جنسی مردانه و نقش آن در بدتر کردن شرایط فشار خون را با شفافیت هرچه بیشتر نمایان کند.
این پژوهش طی نشست سالانه انجمن بیماریهای کلیوی آمریکا مطرح شد.
ممنون میشم از سایت ما دیدن فرمائید