امروز طی نشستی با حضور دکتر سورنا؛ ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و خانم دکتر هان ماچینگوری وزیر آموزش، علوم و توسعه فناوری زیمبابوه ضمن بررسی زمینه های گسترش همکاری میان دو طرف، اجرایی شدن تفاهم نامه منعقد شده بررسی شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآورِی، طی نشستی با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و خانم دکتر هون ماچینگوری وزیر آموزش، علوم و توسعه فناوری زیمبابوه ضمن بررسی زمینه های گسترش همکاری میان دو طرف، اجرایی شدن تفاهم نامه منعقد شده بررسی شد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این نشست با مثبت ارزیابی کردن توافق های صورت گرفته میان دو طرف بیان کرد: طی چند ماه گذشته اتفاقات بسیار مثبتی در جهت گسترش همکاری بین دو کشور ایران و زیمبابوه رخ داده است. پیش از این، دوجلسه بسیار خوب و سازنده با وزیر علوم و وزیر تعاون زیمبابوه برگزار شده است و امیدواریم این نشست زمینه تحقق تفاهمات سازنده بین دو طرف را محقق خواهد کرد.
ستاری با اعلام آمادگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران در جهت انجام همکاریهای اقتصادی و فناوری بین دوطرف افزود: این معاونت کاملا آمادگی دارد تا برای اجرایی سازی تفاهم نامه همکاری امضا شده بین دوطرف اقدامات لازم را صورت دهد. ایجاد شرکت های دانش بنیان توسط دانشگاهیان تجربهای است که در جهت توسعه اقتصاد دانشبنیان، ضروری است و ایران ضمن آمادگی در انتقال تجربیات به زیمبابوه، از همکاری در توسعه اقتصاد دانش بنیان با بهره گیری از توانمندی دانشگاهیان و فناوران زیمبابوه استقبال می کند.
وی همچنین بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در تلاش برای تحقق اقتصاد دانش بنیان است، چراکه تنها بر مبنای این اقتصاد است که در مشکلات و شرایط سختی همچون تحریمها، ادامه توسعه کشور در تمامی حوزه ها را فراهم می سازد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به اینکه کشور ایران جزو معدود کشورهای برتر و صاحب فناوری های نو خصوص حوزه های نانو، بایو و... بنیادی در سطح دنیاست، بر ضرورت ایجاد زیست بوم کارآفرینی برای تحقق اقتصاد دانش بنیان تاکید کرد و افزود: پارک های فناوری یکی از بستر های ایجاد زیست بوم کارآفرینی هستند و آمادگی داریم نمونه ای از این فضا را با کمک دولت زیمبابوه در آن کشور ایجاد کنیم.
ستاری با بیان اینکه نفوذ فناوری در حوزه های مختلفی همچون کشاورزی ضمن ایجاد اشتغال، موجب تحقق اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوری می شود ابراز کرد: خوشبختانه با دیدگاه مثبت و نزدیکی که در دو طرف وجود دارد، زمینه ی گسترده ای برای همکاری ایجاد شده و آمادگی داریم خط اعتباری برای ایجاد شرکت های دانش بنیان اختصاص دهیم.
ستاری با اشاره به اینکه تجهیزات آزمایشگاهی به عنوان بخش مهم در توسعه فناوری ایفای نقش می کند، افزود: در حال حاضر بخش عمده ای از تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود و این آمادگی را داریم ضمن صادرات این تجهیزات، دانش و فناوری بومی آن را به کشورهایی همچون زیمبابوه انتقال دهیم.
خانم ماچینگوری وزیر علوم، دانش، توسعه فناوری زیمبابوه نیز با قدردانی از آمادگی ایران برای کمک و همکاری با این کشور، کشاورزی و حوزه زیست فناوری را یکی از زمینه های مهم همکاری بین دو طرف دانست و بر اهمیت ایران در گسترش توسعه اقتصاد در این حوزه ها بر اساس همکاری های دوجانبه تأکید کرد.
وی همچنین بر اهمیت گسترش همکاری های علمی و فناوری میان دو کشور ایران و زیمبابوه تاکید کرد.
بر اساس این گزارش، در این نشست ضمن بررسی زمینههای مختلف همکاری میان دو طرف، ظرفیتهای لازم برای اجرایی ساختن تفاهم نامه امضا شده، مورد بررسی قرار گرفت