نتایج تحقیقات صورت گرفته توسط دانشمندان دانشگاه گوته نشان می‌دهد، مغز اجسام خیالی را مانند اجسام واقعی طبقه‌بندی و ویرایش می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری؛ پیش از این دانشمندان دریافته بودند که مغز انسان می‌تواند اجسام مرتبط را از میان انبوهی از اطلاعات انتخاب کرده و بخش‌های نامرتبط را ویرایش کند؛ برای مثال، اگر تمرکز انسان به درهای یک خانه معطوف شود، مغز ترجیحا پنجره‌های آن را پردازش می‌کند، اما خانه همسایه را در نظر نخواهد گرفت.

روانشناسان دانشگاه گوته در فرانکفورت اکنون دریافته‌اند که این پدیده هچنین زمانی که بخش‌هایی از اجسام صرفا در حافظه انسان حفظ می‌شوند، اتفاق می‌افتد.

به گفته محققان، این کارها جزء مهارت‌های اساسی مغز انسان هستند که به هوش مرتبط بوده و در اثر بیماری‌های مختلف مختل می‌شوند.

محققان در پژوهش خود به بررسی تمرکز مبتنی به جسم پرداختند که پدیده‌ای شناخته شده در تحقیقات ادراک است.

این دستاورد به این واقعیت اشاره دارد که انسان در زمان توجه کردن به بخشی از یک جسم، بطور خودکار توجه خود را به کل جسم گسترش می‌دهد.

در این پژوهش، از شرکت‌کنندگان خواسته شد تا بصورت متناوب توجه خود را به چهار موقعیت نمایشگری منعطف کنند که انتهای هر کدام از دو جسم مصنوعی را تشکیل داده بودند.

شرکت‌کنندگان می‌توانستد توجه خود را بین دو موقعیتی که به یک جسم تعلق داشتند، سریع‌تر از موقعیت‌های بین اجسام متفاوت تغییر دهند. محققان دریافتند که این اثر همچنین زمانی که شرکت‌کنندگان این موقعیت‌ها را تنها در حافظه کوتاه‌مدت خود تصور می‌کردند، رخ می‌داد.

آن‌ها با استفاده از ام‌آر‌آی توانستند افزایش فعالیت را در موقعیت‌هایی از قشر مخ شناسایی کنند که موقعیت تمرکز یافته کنونی در آن ارائه شده بود؛ این افزایش فعالیت همچنین به بخش‌هایی از مغز که موقعیت مرتبط از همان جسم را ارائه می‌کرد، گسترش یافته بود.