به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، علیرضا ناصری حسینی مدیر عامل شرکت «کاوش صنعت توس» با تاکید بر رفع نیاز کشور به تولید پمپها و کمپرسورهای پرسرعت بیان کرد: با توجه به این که این تجهیزات یکی از بحرانیترین کالاها در کشور به شمار میرود و واردات آنها امکان پذیر نیست این شرکت فناور توانسته است با تلاشهای خود نه تنها در جهت رفع نیاز کشور برآید بلکه با بومیسازی فناوری کاری با ارزشتر از جایگزینی صورت دهد.
وی در راستای توضیح مطالبش ادامه داد: این شرکت دانش بنیان دارای رتبهی رسمی فناوری در حوزهی طراحی و ساخت تجهیزات صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی بوده و با تکیه بر توان اجرایی و سوابق روشن خود و استفاده از مجموعه تجهیزات در اختیار، پاسخگوی بخشی از تقاضای کشور در حوزهی تجهیزات HIGH TECH دوار است.
شکست تولید انحصاری پمپها و کمپرسورهای پرسرعت توسط فناوران ایرانی
حسینی با اشاره به تنها سازندهی اصلی پمپها و کمپرسورهای پر سرعت در گذشته گفت: سازندهی اصلی دستگاههای تولیدی در گذشته تنها کشور امریکا بوده است و با یک برند تجاری در صنعت نفت دنیا عرضه میشد، و همچنین با توجه به بحث تحریمها و کمبود قطعات موردنیاز کشور این شرکت دانشبنیان توانسته است پروژه خود را در ابتدا با شرکت پتروشیمی تندگویان شروع کند و با طرح تولیدی خود پوششی مناسب در تمام مجتمعهای پتروشیمی و پالایشگاهی به وجود آورد.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان در خصوص فعالیت شرکت تولیدی ادامه داد: ما یک طرح را در قالب یک پروژه پژوهشی با یکی از شرکتهای تابع صنعت پتروشیمی در کشور داشتیم که هدف آن بومیسازی فناوری طراحی و ساخت پمپهای پرسرعت است که از اقلام مورد نیاز صنعت پتروشیمی محسوب شد که از همان ابتدا جروء بحثهای تحریمی به شمار میرفت، که در این راستا در پی تلاشهای مستمر و شبانهروزی توانستیم ضمن شکست تولید انحصاری محصولات در جهت رفع نیازهای پتروشیمی در کشور برآییم.
وی در خصوص هدف این شرکت دانشبنیان اضافه کرد: با در نظر گرفتن تفکر شرکت کاوش صنعت توس نیت و کارکرد به این صورت است که هدف اصلی رفع نیاز به تولیدات فناورانه در کشور است.
مقایسهی قیمت فروش طرحهای تولیدی با نمونه خارجی در بازار جهانی
این فعال حوزه نفت، گاز و پتروشیمی با تاکید بر رفع نیازهای نفتی با تولید محصولات داخلی در کشور گفت: طرحهای تولیدی و ارائه شده توانسته است با کیفیتی برابر با نمونه مشابه خارجی خود با قیمتی بسیار ارزان تر (تا یکپنجم کاهش قیمت جهانی) نیازهای نفتی را برطرف کند.
حسینی با اشاره به این موضوع گفت: این شرکت دانش بنیان با توجه به سفارشات خود کار میکند، و توانسته است فروش سالانه خود را از زمان تأیید نهایی محصولات تا به امروز در مجموع به چیزی حدود 25 میلیارد تومان برساند که این فروش شامل قطعات یدکی، پکیج کامل و خدمات مهندسی است.
وی ضمن اشاره به مزیت های طرح تولیدی در کشور گفت: شرکت" کاوش صنعت توس" توانسته است با تلاشهای بی وقفه خود به تولید دستگاهی بپردازد که ضمن عرضهی موفق در بازار داخلی در عرصه بینالمللی نیز بدرخشد و در پروسه زمانی بسیار کوتاه اقتصاد دانش بنیان را به معنای واقعی توسعه دهد.
حسینی در خصوص تیم R&D و تیم تحقیقاتی این شرکت دانش بنیان نیز گفت: ما به عنوان یک شرکت دانش بنیان به این صورت عمل می کنیم تا محیطی را فراهم آوریم که افراد بتوانند با تکیه بر جذابیت موضوع پژوهشی که برایشان تعریف میشود خروجیهای بسیار عالی داشته باشند.
وی همچنین افزود: امکانات تولیدی و آزمایشگاهی در اختیار این شرکت در کنار توان مهندسی ویژهی آن و همکاری با اساتید دانشگاه و مشاوران معتبر و شرکتهای همکار بینالمللی، قابلیت پاسخگویی به انواع نیازهای صنعت نفت، گاز و نیروگاهی را به صورت ممتاز به عرصهی این صنعت تقدیم نموده است
ایجاد زیرساخت های مناسب توسط معاونت علمی
حسینی با اشاره به هزینه مصرف شده در جهت عملی کردن پژوهش گفت: پروسه تکمیل دانش فنی این طرح که بخش مهمی از آن تولید بوده است با انجام آزمون و خطاهای مختلف که داشته است با توجه به تایپهای مختلف آن چیزی در حدود ششصد و پنجاه میلیون تومان است.
وی در ادامه گفت: با اشاره به برگزیده شدن در نمایشگاه علم تا عمل در سال 90 توانستیم با دریافت تسهیلاتی که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در اختیار گرفتیم کارآمد تر و مثمر ثمر تر به ادامه کارها بپردازیم و امید آن داریم با حمایتهای مستمر معاونت بیش از پیش به فعالیت بپردازیم.
نقش فناوری بومی مورد اشاره در حفاظت از محیط زیست
این فعال حوزه نفتی در پایان با تاکید بر سازگاری طرح تولیدی با محیط زیست بیان کرد: یکی از اصلی ترین معضلات زیست محیطی در مناطق نفتی کشور، احتمال ورود پساب آلوده و نمکی حاصل از استحصال نفت خام به طبیعت و زمینهای منطقه است که در صورت ورود این پساب ضمن آلوده سازی محیط، امکان رشد هر گونه گیاه و حیات جانوری را در منطقه سلب میکند.
وی در این خصوص اضافه کرد: این تجهیزات که از اصلی ترین تجهیزات کارخانجات نمکزدایی و استحصال نفت خام به شمار میروند، پساب مورد اشاره را با ایجاد فشار بسیار بالا از طریق چاههای پایان یافته و خالی از نفت به اعماق زمین منتقل نموده و ضمن رفع این معضل زیست محیطی، موجبات افزایش فشار خروج نفت از چاههای در حال کار را فراهم میآورد.
حسینی افزود: این موضوع از جمله موضوعات مورد توجه و تاکید سازمان محیط زیست در مناطق نفتی بوده و موارد تخطی از آن موجبات واکنش جدی این سازمان را در پی داشته است.
پایان خبر/32