مرکز نوآوری و توسعه فناوری ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی با حمایت از واحدهای کوچک و متوسط دانشمدار در حوزه انرژی و محیط زیست به رشد و توسعه فعالیتهای آنها کمک میکند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناروی و نوآوری، دکتر اکرم عوامی، مدیر مرکز نوآوری و توسعه فناوری ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی، ضرورت تشکیل مرکز نوآوری و توسعه فناوری را بهینه سازی انرژی و محیط زیست در راستای ساماندهی نظام نوآوری در حوزه انرژی و محیط زیست خواند.
وی با اشاره به این موضوع که مرکز یاد شده، زیر مجموعه ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی است، اظهار کرد: لازمه از بین بردن شکاف موجود میان صاحبان ایده و نیازهای جامعه، ایجاد مراکزی است که با ترسیم صحیح نقشه فناوری، افراد توانمند و نوآور را شناسایی و جذب کند، تا
در ادامه، این افراد بتوانند در یک اکوسیستم کارآمد، به رشد خود ادامه داده و ایدههای خود را تبدیل به محصولات کارآمد در حوزه انرژی و محیط زیستی کنند که مورد نیاز جامعه شناخته میشود.
عوامی در ادامه، نیاز سنجی، شناسایی، رشد و پرورش و بازاریابی ایدهها در حوزه انرژی و محیط زیست را از جمله ماموریتهای اصلی این مرکز خواند و افزود: مرکز بهینه سازی، با فعالیت خود به پایداری واحدهای کوچک و متوسط دانش مدار در حوزه انرژی و محیط زیست کمک میکند. همچنین با همکاری نزدیک این مرکز با دانشگاه، یک جریان کارآفرینانه دو طرفه میان دانشگاه و جامعه شکل می گیرد که این مهم، همگرایی دانش تجربی با علم و فناوری را برای خلق ثروت در جامعه به همراه دارد.
مدیر مرکز نوآوری و توسعه فناوری ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی، درباره اهداف اصلی ایجاد این مرکز گفت: ساماندهی و پشتیبانی از چرخه تولید و ارزیابی علمی ایده و تبدیل ایده به دانش فنی، توسعه بستر شناسایی و پالایش و جذب ایدههای خلاقانه و جدید در زمینه بهینه سازی انرژی و محیط زیست، ایجاد زیر ساختهای لازم برای گسترش و رشد واحدهای کوچک و متوسط در زمینه فناوریهای نوین انرژی و محیط زیست، از جمله مهمترین اهداف اصلی تشکیل این مرکز به شمار میرود.
وی به فعالیتهای انجام شده در این مرکز اشاره کرد و گفت: گرچه این مرکز فعالیت رسمی خود را با امضاء تفاهمنامه میان معاونت علمی- فناوری و دانشگاه شریف از مرداد سال گذشته شروع کرده، اما فعالیتهای اجرایی آن از ابتدای دیماه سال پیش با تشکیل ساختار آن اجرایی شده است .
استادیار دانشگاه مهندسی انرژی شریف با بیان اینکه، مرکز بهینه سازی تا کنون به دنبال فراهم کردن بسترهای فعالیت موفق خود بوده است، تصریح کرد: بررسی الزامات کاری، شناسایی چالشهای پیش رو، و تدوین مدل فعالیت این مرکز از جمله مهمترین اولویتهای کاری آن تا کنون بوده است. همچنین تلاش برای ایجاد بسترهای قانونی، وبگاه، و فضای فیزیکی از دیگر اقداماتی بوده است که در سال گذشته در راستای تسهیل فعالیت مرکز یاد شده انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه مرکز بهینه سازی در سال جاری برنامههای جدیدی را پیگیری خواهد کرد یادآور شد: این مرکز در سال پیش رو به صورت حرفهای فعالیت خود را ادامه خواهد داد و به حمایت از ایدههای برتر افراد توانمند این حوزه میپردازد. همچنین با پذیرش ریسک فعالیت آنان، سعی میکند این افراد توانمند را به موفقیت نزدیک کند.
عوامی در پایان بیان کرد: با توجه به برنامه ریزیهای انجام شده، انتظار میرود در آیندهای نزدیک، هستههای کاری این مرکز بتواند ایدههای نوآورانه خود در حوزه انرژی و محیط زیست را شکوفا کند.
همچنین این مرکز در نظر دارد در راستای ترویج فرهنگ بهینه سازی انرژی و محیط زیست، با همکاری مراکز مرتبط، برای دانش آموزان و دانشجویان برنامههای خلاقانهای را اجرا کند.