به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناروی و نوآوری، در اعماق جنگلهای بارانی آمازون دهکده دورافتاده ای به نام Yanomami وجود دارد که ساکنان آن هنوز با دنیای متمدن امروزی ارتباطی ندارند. درحقیقت اینگونه به نظر می رسد که آنها در دنیایی دیگر زندگی می کنند.
به تازگی دانشمندان به سراغ آنها رفته و با انجام یک سری تحقیقات به یافته های جالب توجهی درباره تأثیر زندگی به سبک امروزی بر بدن انسان دست یافته اند.
به عقیده دانشمندان اکوسیستمی از باکتری هایی که تقریبا در بسیاری از بخشهای بدن انسان زندگی می کنند نقش مهمی را در وضعیت سلامت افراد ایفا می کنند.
میکروبها می توانند سیستم ایمنی بدن، وزن و حتی رفتار انسان را تحت تأثیر قرار دارند. در عین حال مشخص شده که با خارج شدن میکروبها از سیستم زندگی انسان این فرآیند می تواند به بروز بیماری نیز منجر شود.
در مطالعه تازه ای که در آن ساختارهای میکروبی قبیله ای از دهکده Yanomami مورد بررسی قرار گرفته یافته های جالب توجهی به دست آمده است.
دانشمندان دهان، پوست و صورت ۳۴ تن از این افراد را مورد بررسی قرار داده و با توالی سازی DNA باکتریهای زنده ساکن در بدنشان به نتایج جالبی رسیدند.
دانشمندان دریافته اند این گروه از انسانها در قیاس با سایر افراد دارای سطح قابل توجهی از تنوع میکروبی هستند!
به عقیده این دانشمندان از آنجاکه افراد قبایل Yanomami همواه در حال شکار و جمع آوری مواد غذایی هستند و تقریبا هیچ گونه تماسی با آنتی بیوتیک ها و مواد غذایی فرآوری شده ندارند، می توان گفت ساختارهای میکروبی موجود در بدن آنها سرنخهایی درباره اجداد انسان ارایه می کند.
بر اساس این بررسی مشخص شده تنوع میکروبی بدن افراد این قبیله در مقایسه با Guahibo Amerindians در ونزوئلا و جوامع روستایی مالدیو که به تدریج درحال تأثیرپذیری از فرهنگ انسان های امروزی و متمدن هستند به مراتب بیشتر است.
این مطالعه بی سابقه نشان می دهد هرچه انسانها متمدن تر می شوند، تنوع میکروبی نیز کاهش می یابد و این می تواند علتی برای افزایش تنوع بیماری ها در عصر حاضر باشد حال آنکه در گذشته های دور وسعت و تنوع بیماری ها به این حد نبوده است.