نخستین «کنفرانس بین المللی نقش حمایت از اختراعات و حقوق مالکیت فکری در رشد و توسعه ملی» با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، 23 اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، فتح‌الله امی، دبیر علمی «کنفرانس بین المللی نقش حمایت از اختراعات و حقوق مالکیت فکری در رشد و توسعه ملی»، درباره این رویداد گفت: این همایش در15 محور با عناوین بسترهای قانونی و اجرایی، حمایت از اختراعات و اموال فکری، نقش اختراعات و اموال فکری در کاهش قیمت محصولات، حقوق مالکیت فکری و تجارت الکترونیک، تجاری‌ سازی اختراعات، قراردادهای حوزه اختراعات و اموال فکری، حقوق مالکیت فکری و مصرف‌کننده و دعاوی اختراعات و اموال فکری برگزار می‌شود.


وی افزود: دیگر محورهای این کنفرانس یک روزه، حقوق مالکیت فکری و برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی و فرهنگی ایران، حقوق مالکیت فکری و محیط زیست، نقش مالکیت فکری در اسناد و کنوانسیون‌ های بین‌ المللی، نقش مالکیت فکری در تولید ناخالص ملی و توسعه کشورها، نقش مالکیت فکری در نوآوری و فناوری، نقش مالکیت فکری در سیاست‌های رقابتی، نقش مالکیت فکری در مدل‌ های کسب و کار کوچک و نقش مالکیت فکری در اقتصاد بین‌ الملل و تئوری دهکده را شامل می‌شود.


امی، بیان کرد: این کنفرانس با هدف تحقق اقتصاد مقاومتی بر مبنای توسعه دانش به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در برنامه‌‌ریزی‌های کلان کشور و نیاز به توجه ویژه به پاس‌داشت از دارایی های نامحسوس در سطح ملی و بین المللی برگزار می شود.


به گفته وی، یکی از پیش نیازهای مهم در این رابطه، ایجاد حرکتی هدف‌مند و سازمان یافته برای به خدمت گرفتن همه پتانسیل های ملی و بین المللی با هدف تدوین قوانین مناسب و اجرای آن ها برای حراست از حقوق مالکیت معنوی و فکری صاحبان ایده و فکر است.


امی، درمورد حمایت‌های صورت گرفته از این کنفرانس، گفت: این کنفرانس با حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و به میزبانی دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود که فرصتی مناسب برای حضور فعال همه اندیشمندان، ذی‌نفعان و ذی‌ربطان در حوزه مالکیت فکری خواهد بود تا با ارایه نقطه نظرات و راه‌کارهای خود بتوانند در امر تحقق اقتصاد دانش‌بنیان و رشد و تعالی ایران، نقش خود را به خوبی ایفا کنند.


دبیر علمی اولین کنفرانس بین المللی نقش حمایت از اختراعات و حقوق مالکیت فکری در رشد و توسعه ملی، بیان کرد: در مدت قانونی ارسال مقالات تعداد 45 مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است که نتیجه داوری تا 15 اردیبهشت‌ماه به نویسندگان اصلی مقاله اعلام خواهد شد، همچنین چهار کارگاه آموزشی رایگان نیز برگزار می‌شود. 


وی تصریح کرد: این کارگاه‌های آموزشی با عناوینی مانند آشنایی مقدماتی با فرآیند جستجو و تحلیل اختراعات، بررسی حقوقی اسناد بین‌المللی و داخلی مالکیت معنوی به همراه کاربرد آن در فعالیت‌های هوافضایی، مبانی جستجو و تحلیل پتنت با استفاده از نرم‌ افزار تخصصی Orbit و آشنایی با مبانی حقوق مالکیت فکری برای شرکت‌ های دانش بنیان برگزار می‌شود.


این کنفرانس با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همکاری صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و پارک علم و فناوری مدرس برگزار می‌شود.