به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، اشکان وحدانی از محققان تیم رباتیک دانشگاه شیراز با بیان اینکه این ربات با عنوان "دوست هوشمند" طراحی و ساخته شده است، گفت: در طراحی و ساخت این ربات سنسورها و امکانات تلفن همراه استفاده شده و به این ترتیب به جای خرید تک تک اجزای "بورد" که هزینه بالایی دارد، از این طریق با هزینهای بالغ بر 70 هزار تومان کیت ربات را طراحی کردیم.
وی با بیان اینکه این ربات، نوعی ربات خانگی است، اظهار داشت: این ربات، فارسی زبان بوده و قادر به تعامل با کاربر است.
وحدانی، تشخیص چهره را از قابلیتهای این ربات عنوان و خاطر نشان کرد: بر روی این ربات سنسورهایی را نصب کردیم تا اطلاعات کسب شده را به سرور منتقل کند که این اطلاعات شامل میزان پخش شدن گاز در محیط خانه، میزان رطوبت و سرعت وزش باد است.
این محقق به بخشی از کاربردهای این ربات اشاره کرد و افزود: در صورت پخش بیش از اندازه گاز در محیط خانه، این ربات با شماره تماس کاربر که در حافظه آن ذخیره شده تماس میگیرد و در صورت عدم پاسخ کاربر، ربات با شماره دوم ذخیره شده تماس خواهد گرفت. در صورتی که ربات از هیچ یک از تماسها پاسخی دریافت نکند به طور خودکار به آتش نشانی تماس خواهد گرفت.
وحدانی، داده کاوی در اینترنت را از دیگر مزایای این ربات خانگی عنوان و خاطرنشان کرد: این ربات با وارد شدن به پروفایل کاربر در شبکههای اجتماعی به علائق وی دسترسی مییابد و بر اساس علاقه وی اخبار و مطالب به روز را برای کاربر ارسال میکند.
این عضو تیم رباتیک دانشگاه پیام نور شیراز در این باره توضیح داد: در صورتی که فرد به تماشای فیلم علاقه مند باشد، آخرین فیلمها را دریافت و همراه با ترجمه فارسی، در اختیار کاربر قرار میدهد.
وی پردازش تصویر را از دیگر قابلیتهای این ربات نام برد و خاطر نشان کرد: این ربات در صورتی که مثلا بخواهد اطلاعات گلخانه شامل میزان رطوبت و دما را برای کاربر ارسال کند، ضمن ارسال این دادهها تصاویر مورد نظر را نیز ارسال خواهد کرد.
به گفته وحدانی این ربات برای انجام این ماموریت نیاز به تشخیص مسیر دارند که این قابلیت در این ربات نیز در نظر گرفته شده است.