به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، کاوشگر LRO در چهارم ماه مه دو موتور خود را روشن کرده و با تغییر مدار حرکتی، خود را به فاصله ۲۰ کیلومتری قطب جنوب و ۱۶۵ کیلومتری قطب شمال ماه رساند.
مدیر برنامه کاوشگر LRO در مرکز پرتابهای فضایی گادارد ناسا در مریلند گفت: این کاوشگر آنقدر به ماه نزدیک شده که تا پیش از این سابقه نداشته است. همه چیز مرتب است و اوضاع به طور کامل تحت کنترل ماست. گرچه این رویداد هیجان انگیز و نفسگیر است اما تجربه خوبی از عملیاتهای مشابه در گذشته داریم.
اکنون دانشمندان ناسا می توانند با استفاده از تجهیزات بسیار حساس نصب شده بر روی این کاوشگر معماهایی نظیر به دام افتادن آب و سایر مواد در دو قطب جنوب و شمال ماه را حل کنند.
به عقیده دانشمندان دو قطب ماه مکانهایی مرموز به شمار می آیند زیرا در آنها حفره های بزرگی وجود دارد که تاکنون نور خورشید راهی به آنها نداشته است. از این رو می توان گفت این مناطق سردترین دما را در سراسر منظومه شمسی دارند.
در این برنامه جدید دانشمندان ناسا تلاش می کنند تا با استفاده از دو ابزار مهم این کاوشگر نقشه توپوگرافی از سطح ماه و دمای آن تهیه کنند.
با استفاده از این داده ها دانشمندان می توانند سفرهای آتی به ماه را که قرار است توسط روبات و انسان انجام شود با بالاترین کیفیت ممکن به پیش ببرند.