مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، از فراهم شدن مقدمات پیوستن آزمایشگاه‌های عضو این شبکه به جمع شرکت‌های دانش بنیان برای بهره‌مندی از تسهیلات قانون حمایت از این شرکت‌ها خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، دکتر رضا اسدی‌فرد مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی گفت: آزمایشگاه‌های خصوصی عضو این شبکه، با پیوستن به جمع شرکت‌های دانش‌بنیان، ضمن بهر‌مندی از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی و قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، می‌توانند به پیشبرد و گسترش تحقیق و پژوهش کشور بر مبنای توان داخلی نیز یاری برسانند.


مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری، با بیان این‌که، آزمایشگاه‌های خصوصی می‌توانند با عضویت در شبکه از این مزایا بهره‌مند شوند، اظهار کرد: حمایت‌های جدید در قالب تخفیف‌های مالیاتی، تسهیلات لیزینگی خرید تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و همچنین سایر حمایت‌های یادشده در قانون، ارائه می‌شود.


خبر خوب برای آزمایشگاه‌های خصوصی کشور


اسدی‌فرد با بیان این‌که حمایت‌ها صرفا برای آزمایشگاه‌های بخش خصوصی در نظر گرفته شده و آزمایشگاه‌های دولتی مشمول این حمایت‌ها نخواهند شد، بیان کرد: حمایت از بخش خصوصی می‌تواند به حرکت چرخه اقتصاد دانش‌بنیان کمک کند و اتفاق رخ‌داده باعث می‌شود تا بخش خصوصی برای فعالیت در زمینه ایجاد آزمایشگاه‌های مجهز و فعال و ارائه خدمت به تحقیق و پژوهش، رغبت پیدا کند. 


مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، پیوستن آزمایشگاه‌های خصوصی عضو شبکه یادشده، به جمع شرکت‌های دانش‌بنیان را برای بدنه آزمایشگاهی کشور ارزشمند دانست و بیان کرد: آزمایشگاه خصوصی بهره‌وری بالاتری نسبت به آزمایشگاه‌های دولتی دارد؛ چراکه آزمایشگاه‌های دولتی در عین دسترسی به منابع عمومی و دولتی، غالبا کارایی کافی ندارند، به همین خاطر این تسهیلات در اختیار آزمایشگاه‌های بخش خصوصی قرار داده می‌شود تا با ایجاد رغبت در این بخش، نیاز سرمایه‌گذاری و هزینه‌های کلان توسط دولت برای ایجاد آزمایشگاه‌های مجهز نیز رفع شود.


اسدی فرد، رشد اخیر کشور در سه حوزه تجهیزات، مواد آزمایشگاهی و زیرساخت‌های آزمایشگاهی را با بهره‌گیری از توانمندی‌های شبکه آزمایشگاهی، مطلوب ارزیابی کرد و افزود: خوشبختانه در حوزه ساخت تجهیزات آزمایشگاهی داخلی، ‌شاهد رشد 40 تا 30 درصدی بوده‌ایم که در مجموع نسبت به سال گذشته، رشد بالای 300 درصد را نشان می‌دهد. 


مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی با بیان این‌که در حال حاضر حدود 170 عضو این شبکه بوده و درخواست عضویت 50 آزمایشگاه دیگر در دست بررسی است، گفت: این شبکه آزمایشگاهی در بیش از 20 استان‌ کشور عضوگیری کرده و بیش از 1600 دستگاه در این شبکه به اشتراک گذاشته شده است.


وی در پایان گفت: تنها 10 درصد این آزمایشگاه‌ها متعلق به بخش خصوصی است و باید سهم بخش خصوصی از آزمایشگاه‌های عضو شبکه یادشده افزایش یابد، چرا که ارائه تسهیلات دانش‌بنیان به آزمایشگاه در همین راستا پیش‌بینی شده است.
شرکت‌های خصوصی ارائه دهنده خدمات آزمایشگاهی برای عضویت در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی می‌توانند به سایت www.labsnet.ir مراجعه کرده یا با شماره تلفن 63103451 و 63103452 تماس بگیرند.