پروژه نیروگاه زمین‌گرمایی مشکین‌شهر همت ستاد توسعه فناوری انرژی های تجدیدپذیر معاونت علمی و با تلاش پژوهشگران و فناوران ایرانی، ظرف دو سال آینده به قابلیت تولید 5 مگاوات نیروی برق می‌رسد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، در ادامه سفرهای استانی دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، وی به همراه استاندار و مسوولان استانی اردبیل، از پروژه نیروگاه زمین گرمایی مشکین شهر بازدید کرد و از نزدیک در جریان پیشرفت های این پروژه مهم در حوزه انرژی های تجدیدپذیر قرار گرفت.

ستاری در این بازدید بیان کرد که در صورت آمادگی بخش خصوصی، معاونت علمی از تاسیس دهکده سلامت و راه اندازی بخش گردشگری در کنار پروژه نیروگاه زمین گرمایی مشکین شهر حمایت خواهد کرد.

همچنین مهندس یوسف آرمودلی، دبیرستاد توسعه فناوری انرژی‌های تجدید پذیر معاونت علمی در حاشیه بازدید دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از پروژه نیروگاه زمین‌گرمایی مشکین‌شهر درباره احداث این نیروگاه اظهار کرد: نیروگاه زمین‌گرمایی مشکین‌شهر به همت ستاد توسعه فناوری انرژی های تجدیدپذیر معاونت علمی در مرحله احداث است و ظرف دو سال آینده می‌تواند به توانایی تولید 5 مگاوات نیروی برق برسد.

وی درادامه بیان کرد: اکتشاف و تحقیق درباره ایجاد این نیروگاه قبلاً توسط متخصصان خارجی انجام می‌شد که در حال حاضر توسط سازمان انرژی‌های نو (سانا) و وزارت نیرو و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری احداث این نیروگاه در منطقه سبلان به کمک متخصصان و تجهیزات داخلی در کشور در حال انجام است.

آرمودلی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 11 چاه حفاری‌شده که 10 چاه از این تعداد به‌صورت عمیق و بیش از دو هزار مترحفر شده است و برای 7 چاه حفر شده نیز مخزنی به وسعت 20 کیلومترمربع و ظرفیت بین 50 تا 150 مگاوات پیش‌بینی شده که در حالت متوسط 150 مگاوات از این مخزن نیروی برق تولید شود.

دبیر ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی با اشاره به این‌که نیروگاه زمین‌گرمایی مشکین‌شهر نخستین نیروگاه زمین‌گرمایی خاورمیانه است گفت: کار مطالعاتی این نیروگاه از قبل از انقلاب توسط ایتالیایی‌ها آغازشده بود و بعد از انقلاب نیز توسط نیوزلندی‌ها مورد مطالعه قرار گرفته اما در حال حاضر توسط متخصصان داخلی و قابلیت‌ها و توانمندی‌های آن‌ها کار اجرایی احداث این نیروگاه زمین‌گرمایی در منطقه سبلان در حال انجام است.

وی تصریح کرد: ستاد توسعه فناوری انرژی‌های تجدید پذیر معاونت علمی تلاش می‌کند تا با حمایت از این نیروگاه زمین‌گرمایی و تکنولوژی‌های مربوط به اکتشاف پروژه‌های زمین‌گرمایی برای بومی‌سازی برخی از این فناوری‌ها گام بردارد.

به گفته آرمودلی همچنین اظهار کرد: شرکت ملی حفاری با اجرای پروژه زمین گرمایی توانایی حفر چاه های زمین گرمایی را به دست آورده است.
براساس این گزارش، معاون علمی وفناوری رییس‌جمهوری برای بازدید از مراکز علمی و فناوری این استان صبح امروز، سه شنبه دوازدهم خردادماه وارد این استان شد و در ابتدا، از پروژه زمین گرمایی (ژئو ترمال مشکین شهر) این استان بازدید کرد.

بازدید از دانشگاه استان اردبیل، نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های مستقر در این دانشگاه و جلسه با هیات رییسه این دانشگاه ازجمله برنامه‌های بعد از ظهر معاون علمی رییس‌جمهور در سفر به استان اردبیل است.

ستاری در ادامه برنامه سفر به استان اردبیل، از دانشگاه علوم پزشکی این استان نیز بازدید کرده و با هیات رییسه این دانشگاه نشستی را برگزار خواهد کرد. معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در ادامه در جلسه سخنرانی هیات رییسه دانشگاه شرکت کرده و سپس در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل سخنرانی خواهد داشت.

در ادامه سفر معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری به استان اردبیل، دکتر ستاری در جلسه جمع‌بندی بررسی مسایل استان که با حضور استاندار اردبیل، رووسای دانشگاه‌ها و مسوولان پارک علم وفناوری، مراکز آموزش عالی و نخبگان، فعالان اقتصادی و مدیران صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان در محل استانداری برگزار می‌شود، حضور خواهد داشت تا این جلسه پایان‌بخش برنامه سفر دکتر ستاری به استان اردبیل باشد.