پژوهشگران دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ارائه کامپوزیتی جهت کاربرد در مهندسی بافت استخوان شدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری،بهناز نارویی-مجری طرح با بیان اینکه این مطالعات با هدف تولید بیومواد کامپوزیتی برای کاربرد در جایگزین‌های بافت سخت اجرایی شده است، گفت: بتا تری کلسیم فسفات یکی از ترکیبات مهم کلسیم فسفاتی است که به عنوان جایگزین استخوان استفاده می‌شود.

وی به جزئیات این پروژه تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: برای این منظور از بتاتری کلسیم فسفات استفاده شد ولی به دلیل ضعیف بودن استحکام مکانیکی و توانایی ضعیف آن در القا تشکیل کلسیم فسفات، این ماده با شیشه‌ زیست فعال حاوی نقره ترکیب شد.

نارویی با بیان اینکه شیشه زیست فعال با مقادیر ۰،۰/۲۵،۰/۵،۱درصد مولی نقره به روش سل- ژل و پودر بتاتری کلسیم فسفات به روش حالت جامد تولید شد، ادامه داد: پودر بتا تری کلسیم فسفات تهیه شده با درصدهای وزنی مختلف شیشه زیست فعال حاوی نقره ترکیب شد و خواص مکانیکی کامپوزیت های به دست آمده مورد ارزیابی قرار گرفت.

وی در ادامه گفت: کامپوزیت با حداکثر استحکام مکانیکی به عنوان کامپوزیت بهینه انتخاب شدکه بررسی خواص نمونه بهینه نشان داد که این کامپوزیت می تواند جایگزین مناسبی برای استخوان‌های آسیب دیده بدن باشد.

وی آنتی باکتریال بودن را از مزایای این کامپوزیت نام برد و خاطرنشان کرد: نتایج تست‌های آزمایشگاهی این مطالعات نشان دادند که کامپوزیت تولید شده علاوه بر خاصیت آنتی باکتریال مطلوب، امکان تشکیل آپاتیت را پس از مدتی غوطه وری در محلول SBFفراهم کرده است. در نتیجه فعالیت زیستی مطلوبی در محیط in vitro وجود دارد.

ناوریی باتاکید بر اینکه به دلیل دشواری دستیابی به استحکام مکانیکی مطلوب مطالعات در زمینه ساخت جایگزین های استخوان متراکم محدود می باشد، اضافه کرد: کامپوزیت تولید شده می تواند جایگزین مناسبی برای استخوان های متراکم آسیب دیده به شمار رود.

به گزارش مهر، این پروژه با راهنمایی دکتر فتح اله مضطرزداه و با مشاوره دکتر نظافتی انجام شده است.