معاون علمی فناوری رییس جمهوری بابیان اینکه با پول دولتی نمی‌توان کار پژوهشی کرد، تجاری‌سازی را لازمه تقویت بخش خصوصی خواند و گفت:‌ دولت تنها باید برای مرز دانش سرمایه‌گذاری کند و در این زمینه به سمت ایجاد پژوهشکده‌های کاربردی گام بردارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، دکتر سورنا ستاری؛ معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشستی با دکتر علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی با محوریت پیشبرد اقتصاد مقاومتی و به‌مثابه آن اقتصاد دانش‌بنیان که امروز در پارک پردیس معاونت علمی برگزار شد، گفت: یک اکوسیستم کارآفرینی مبتنی بر پژوهش درآمدزا در کشور وجود دارد، که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال عرضه آن است. در این زمینه باید در نظر داشت که درآمد حاصل، از سرمایه‌گذاری در هر بخش دیگری بیشتر است.


ستاری بابیان اینکه باید دانشگاه‌های پژوهش محور داشته باشیم که هزینه‌های خود را با تکیه‌بر پژوهش تأمین کنند، افزود: دانشگاه‌ها باید بین 2 تا 5 سال مسئولیت کارآفرینی فارغ التحصیلان خود را بر عهده داشته باشند که پارک‌های علمی و فناوری می‌توانند ایفاگر نقش موثر در حصول این مهم باشند.

درآمد یک هزار و هفتصدمیلیارد تومانی پارک فناوری پردیس معاونت علمی
رییس هیئت امنای پارک فناوری پردیس تأکید کرد: کل سرمایه‌گذاری دولت در پردیس پارک علم و فناوری به 60 میلیارد تومان نمی‌رسد و این در حالی است که فروش محصولات این پارک از مرز یک هزار و هفتصد میلیارد تومان گذشته است.
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با بیان اینکه خوشبختانه بخش‌های تجاری و کار آفرینی پارک فناوری پردیس معاونت علمی بسیار مناسب و مطلوب است ابراز کرد: تا جایی که می‌توانیم از درون این پارک، شرکت‌های پژوهش محور و درآمدزا خارج می کنیم و این بخشی از آن اکوسیستمی است که ما در پی عرضه آن هستیم.


کار تجاری سازی باید در بخش خصوصی انجام شود

وی با اشاره به اینکه دولت فقط باید برای مرز دانش سرمایه‌گذاری کند، افزود: کار تجاری باید در بخش خصوصی انجام شود بنابراین باید برای احقاق این مهم راه را برای شرکت‌های خصوصی هموار کنیم و با پرداختن به مقوله فن‌بازار به تجاری‌سازی شرکت‌های دانش‌بنیان بپردازیم.


در ادامه این نشست مهندس مهدی صفاری نیا رییس پارک فناوری پردیس معاونت به تبیین برنامه و فعالیت‌های این پارک در حوزه‌های اقتصاد مقاومتی، مشاوره با شرکت‌های دانش‌بنیان، فن بازار، همکاری با نهادها و مراکز علمی و کشورهایی چون اسپانیا سوئد آلمان و هند در حوزه‌های علمی و فناورانه و همچنین عضوگیری استارتاپ ویکندها پرداخت.

 


در پایان این نشست، معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری به همراه دبیر شورای عالی امنیت ملی به بازدید از برخی شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک پرداختند.