هفته گذشته مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، اعلام کرد:« با ارزیابی صورت گرفته ۵۴ عضو قطعی از میان ۱۰۸ عضو شبکه، در مجموع طی هشت ماه منتهی به پایان سال ۹۳ موفق شده‌اند بیش از ۲۶۰هزار خدمت گوناگون آزمایشگاهی به بیش از ۲۵۰۰۰ مشتری خود ارائه کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، سرپرست امور شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از اجرایی شدن معافیت های گمرکی شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و با تأکید بر اجرایی شدن این معافیت‌ها، اظهار داشت: تاکنون بیش از ۶۰ شرکت درخواست معافیت خود را به دبیرخانه کارگروه ارسال نموده‌اند که پس از انجام ارزیابی‌های لازم، این معافیت‌ها تاکنون به چندین شرکت تعلق گرفته و معافیت آنها به گمرک جمهوری اسلامی ایران ارسال شده که خوشبختانه با پیگیری‌های ویژه آقای دکتر کرباسیان (رئیس محترم گمرک جمهوری اسلامی ایران) معافیت‌های گمرکی اعمال گردیده است. همچنین به بیش از ۲۰۰ شرکت دانش‌بنیان، مشاوره‌های لازم در خصوص این معافیت‌ها و سایر فرایندهای گمرکی ارائه شده است.

اواخر سال ۹۲ بود که نشست مشترکی بین معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و معاون وزیر امور اقتصادی و دارائی و رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران به منظور بررسی معافیت های گمرکی شرکتهای دانش بنیان برگزار شد و پس از آن دستورالعمل لازم از سوی وزیر امور اقتصادی و دارایی امضاء و ابلاغ شد. اما پیچ و خم های مختلف مسیر اعطای این معافیت‌ها باعث شده است که مرداد ۹۴ شاهد اعلام اولین آمار از دریافت معافیت گمرکی توسط شرکت های دانش‌بنیان باشیم.

لازم به ذکر است شیوه نامه دریافت معافیت های گمرکی شرکت‌های دانش‌بنیان نیز مهر ۹۳ به تصویب رسیده است و از طرف امور شرکتها و موسسات دانش بنیان اعلام گردید.

«۲۶۰ هزار خدمت گوناگون به ۲۵۰۰۰ مشتری»

هفته گذشته مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، اعلام کرد:« با ارزیابی صورت گرفته ۵۴ عضو قطعی از میان ۱۰۸ عضو شبکه، در مجموع طی هشت ماه منتهی به پایان سال ۹۳ موفق شده‌اند بیش از ۲۶۰هزار خدمت گوناگون آزمایشگاهی به بیش از ۲۵۰۰۰ مشتری خود ارائه کنند.»

وی همچنین با اشاره به حضور شرکت‌های خصوصی ارائه‌کننده خدمات آزمایشگاهی در فهرست شرکت‌های دانش بنیان، گفت: «اخیرا با موافقت کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری،‌ آزمایشگاه‌های خصوصی نیز در جمع شرکت‌های دانش‌بنیان پذیرفته می‌شوند و می‌توانند از تسهیلات قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان بهره‌مند شوند. علاوه بر این موارد، خود شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، برای رتبه‌های برتر شرکت‌های خصوصی تسهیلات قرض‌الحسنه خوبی پیش‌بینی کرده که در راستای افزایش توانمندی‌های خودشان مورد استفاده قرار دهند.»

شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری، از خردادماه سال ۹۳ و با حکم معاون علمی و فناوری رییس جمهور برای آقای دکتر اسدی‌فر بعنوان مدیر این شبکه، فعالیت رسمی خود را آغاز کرده ‌است. این شبکه مجموعه‌ای از آزمایشگاه‌های فعال در حوزه فناوری‌های راهبردی کشور است که برنامه تقویت و توسعه زیرساخت‌های خدمات مطلوب آزمایشگاهی را در این حوزه بر عهده دارد. با توجه به سهم قابل توجه بخش خصوصی در ارائه خدمات آزمایشگاهی مناسب به محققین، پژوهشگران و صنایع در سطح کشور، شناسایی مراکز خصوصی فعال در زمینه فناوری‌های راهبردی و دعوت آن‌ها به شبکه از اقدامات مهمی است که در دستور کار شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قرار دارد. این شبکه همچنین تأسیس کارگروه‌های تخصصی دستگاهی را با هدف سامان‌دهی و آموزش کارشناسان آزمایشگاه‌ها به منظور استفاده بهتر از تجهیزات آزمایشگاهی و ارایه خدمات متنوع و با کیفیت به محققین مد نظر قرار داده است. بنابر اعلام مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، هدف اصلی این شبکه افزایش سطح کیفیت خدمات آزمایشگاهی کشور به منظور توسعه و افزایش کیفیت تحقیق و پژوهش عنوان شده است که به نظر می‌رسد سال اول فعالیت را با موفقیت طی کرده است.

 

سایر اخبار مهم علم و فناوری در هفته گذشته:

دعوت ستاری از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در حوزه پژوهش به جای سکه و طلا

دکتر سورنا ستاری در مراسم گرامیداشت سی و پنجمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی گفت: پایه اقتصاد دانش بنیان دو چیز اصلی است؛ اول اینکه از پژوهش درآمد زایی داشته باشیم بنابراین سرمایه‌گذاران باید به جای سرمایه‌گذاری روی سکه و طلا، در حوزه پژوهش سرمایه‌گذاری کنند و دوم اینکه به مزیت ها و سنت های سرزمینی باز گردیم و در حل مشکلات از آن ها استفاده کنیم.

جهت‌گیری راهبردی در تدوین برنامه پنج ساله ششم فضایی کشور اعلام شد

با برگزاری شانزدهمین جلسه کمیسیون راهبردی شورای عالی فضایی کشور، جهت گیری راهبردی در تدوین برنامه پنج ساله ششم فضایی کشور اعلام شد.

رتبه ۱۴ ایران در حوزه زیست فناوری در دنیا

در زیست فناوری پژوهشگران ایرانی در زمینه رتبه انتشار مقالات در منطقه و جهان، عملکرد رو به رشدی داشته اند، این عملکرد با استفاده از آمار استخراج شده از پایگاه اطلاعاتی و استنادی Scimago JCR در این گزارش آمده است، بر اساس تعداد بروندادهای علمی زیست فناوری در این پایگاه، ایران از رتبه ۳۶ جهانی در سال ۲۰۰۵ به رتبه ۱۴ جهانی در سال ۲۰۱۴ صعود کرده است.

حدود ۶۶% مبالغ درخواستی شرکتهای دانش بنیان از صندوق مصوب شده است

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی: در حال حاضر تعداد ۱۵۶۷ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که از این تعداد ۱۰۴۸ شرکت به صندوق طرح ارائه داده‌اند از این تعداد ، ۷۴۹ طرح توسط صندوق تعیین و تکلیف شده و تعداد ۴۴۹ طرح دانش بنیان به تصویب نهایی رسیده است.

اجرای سند آمایش آموزش عالی موجب جلوگیری از انباشت سرمایه در یک منطقه می‌شود

عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه سند آمایش آموزش عالی نواقص این حوزه را نمایان کرده و راهکارهایی برای حل مشکلات ارائه می‌دهد، گفت: اگر وزارت علوم نتواند هر چه سریع‌تر پیش نویس آمایش آموزش عالی را ارائه دهد علاوه بر اینکه آسیب جدی به بیت‌المال وارد خواهد شد، بخش خصوصی نیز ورشکست می‌شود.

تعیین تکلیف بورسیه‌ها به قوه قضاییه نمی‌کشد/ اختلاف نظر میان اعضای کمیته رسیدگی به بورسیه‌ها درباره ۱۶۰نفر

رئیس کمیسیون اصل ۹۰با بیان اینکه حدود ۹۵ درصد از بورسیه ها در دولت قبل تعیین تکلیف شده اند، گفت: از این بین تنها رسیدگی به وضعیت بورسیه ۱۶۰ نفر باقی مانده است که به لحاظ شرایط معدلی و سنی مورد اختلاف اعضا واقع شدند و برای باقی افراد که در چارچوب قانون بورسیه شدند، دلیلی برای جلوگیری از ادامه تحصیلشان وجود ندارد.

توجه به فرهنگ‌سازی لازمه تحقق اقتصاد دانش‌بنیان است

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری راه حل گذار از اقتصاد نفتی را توجه به فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان دانست و گفت: اساسی‌ترین مشکل برای خروج از اقتصاد نفتی، نبودن فرهنگ این اقتصاد در کشورمان است که با استفاده از ظرفیت‌های بالای هنر صنعت سینما، فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان محقق خواهد شد.

مشاور وزیر علوم: ساماندهی و استانداردسازی مراکز آموزش عالی از برنامه های مهم دولت یازدهم و وزارت علوم محسوب می شود

مشاور وزیر علوم با تاکید بر لزوم ساماندهی و استانداردسازی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی اظهار داشت : موسسات آموزش عالی در چند سال گذشته توسعه کمی بی‌رویه ای داشته اند وساماندهی و استانداردسازی این مراکز از برنامه های مهم دولت یازدهم و وزارت علوم محسوب می شود.

وزارت علوم هنوز برای اجرای مصوبه حمایت از فعالیت تمام وقت دانشجویان دوره دکتری اقدام نکرده است

«ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور» مجموعه سیاست­‌هایی را با عنوان «سیاست‌های اجرایی حمایت از فعالیت تمام وقت دانشجویان دوره دکتری»  تصویب کرد. بر اساس این مصوبه، وزارت بهداشت به دانشجویان دوره تخصص با حضور در دانشگاه یا بیمارستان مستمری ماهانه اعطا می­‌کند. به نظر می‌رسد وزارت بهداشت تنها مجری این مصوبه باشد زیرا بعد از گذشت چند سال از تصویب آن مصوبه هنوز اقدام موثری در دانشگاه­‌های وابسته به وزارت علوم صورت نگرفته است.

آمادگی دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی برای تشکیل کارگروه مشترک علمی با هند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی فرهنگی در دیدار با هیئت علمی و فناوری هندی از آمادگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تشکیل کارگروه مشترک علمی با هند خبر داد.