یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و ساخت کنتور هوشمند آب و برق برای مزارع کشور شد که این فناوری طی یک سال آینده برای نجات جان دریاچه ارومیه بر روی چاه های اطراف آن نصب می شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، مهدی جعفری، معاون طرح و توسعه یک شرکت دانش بنیان افزود: کنتور هوشمند آب و برق مزارع نمونه داخلی و خارجی ندارد زیرا این محصول ثبت اختراع داخلی و بین المللی شده است.

وی تاکید کرد: این کنتور بر روی پمپ چاه های آب مزارع نصب می شود که براساس محاسبه میزان برق مصرفی در پمپ ها قادر به اندازه گیری آب مصرفی است. ارائه این اطلاعات به کاربران مدیریت میزان مصرف آب را فراهم می کند.

معاون طرح و توسعه شرکت دانش بنیان رهروان سپهر اندیش خاطرنشان کرد: با نصب مودم بر روی این کنتور می توان نحوه فعالیت آن را کنترل و زمان استفاده از آب و قطع آبیاری را مشخص کرد.

جعفری با اشاره به نصب کنتور هوشمند آب و برق در بسیاری از مزارع استان های کشور افزود: با نصب این کنتور بر روی چاه های آبیاری مزارع و اصلاح الگوی مصرف می توان طی ۵ سال آینده وضعیت آب مصرفی کشاورزی را از حالت بحران خارج کرده و به وضعیت نرمال رساند.

نصب کنتور هوشمند بر روی چاه های آب اطراف دریایچه ارومیه

وی با اشاره به وضعیت دریاچه ارومیه گفت: یکی از دلایل خشکی این دریاچه برداشت بی رویه از چاه های آب اطراف آن است؛ بنابراین کنتور هوشمند آب و برق که توسط این شرکت دانش بنیان طراحی و ساخته شده است بر روی چاه های اطراف این دریاچه درحال نصب است.

معاون طرح و توسعه شرکت دانش بنیان رهروان سپهر اندیش خاطرنشان کرد: طی یک سال آینده ۹ هزار کنتور هوشمند این شرکت بر روی چاه های آب اطراف دریاچه ارومیه نصب خواهد شد که اکنون نیز نصب آن آغاز شده است.

جعفری تاکید کرد: مشکل اصلی شرکت های دانش بنیان تامین نقدینگی برای تولید محصول و حضور در بازار است که سال گذشته صندوق نوآوری و شکوفایی وامی به مبلغ یک میلیاردتومان به این شرکت اختصاص داده است.