دانشمندان موفق به تولید مغز دیجیتالی موش صحرایی شده اند. این فناوری جدید در واقع رایانه ای است که قابلیت واکنش دهی به عنوان یک مغز واقعی را دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، این مغز مجازی تقلیدی هنرمندانه از مغز یک موش صحرایی جوان است که به طور طبیعی از ۳۰ هزار نورون تشکیل شده است. هر یک از این نورونها به وسیله شبکه ای متشکل از ۴۰ میلیون سیناپس با یکدیگر در ارتباط هستند.
دانشمندان امیدوارند که این مغز دیجیتالی قابلیت بکارگیری برای تعریف و تشخیص انواع مختلف نورونها را در دنیای واقعی داشته باشد.
این فناوری جدید توسط گروهی از دانشمندان در سوئیس ارایه شده است. آنها با استفاده از این مغز دیجیتالی در تلاش هستند تا درباره عملکرد شبکه نورون و سیناپس و نحوه اتصالات درون آنها به تشخیص درستی دست یابند.
به عقیده این محققان، با دستیابی به این هدف مهم می توان تصویر دقیق و شفافی از مغز نیز ارایه کرد.
دانشمندان برای ساخت این مغز مجازی تمرکز ویژه ای بر روی بخشی از آن مغز طبیعی موسوم به necortex داشته اند. آنها تا پیش از این اطلاعات زیادی درباره این بخش از مغز داشته اند و حالا از این داده ها برای تولید مغز مجازی موش صحرایی استفاده کرده اند.
نکته جالب توجه این است که مغز تولید شده به خوبی می تواند ارتباطات درون مغزی که به عملکرد مرکز فرماندهی بدن منجر می شود را شبیه سازی کند.