در بیست و پنجمین جلسه شورای ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی، ضرورت توسعه فناوری نمک زدایی  و آخرین وضعیت ساخت تکنولوژی نمک زدایی و میزان سهم کشور در تولید این فناوری بررسی شد.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری،
حسینعلی بهرامی دبیر ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی هدف از برگزاری این جلسات را اطلاع از روند پیشرفت کار فناوری نمک زدایی و پیشبرد موثرتر این فناوری با مشارکت صاحب نظران اعلام کردو گفت: با توجه کمبود آب شیرین و اهمیت تولید آب شیرین از منابع آبهای شور موجود در کشور و فناوری های کاربردی برای نمک زدایی، ضرورت ارائه اطلاعات جامع از وضعیت ساخت فناوری نمک زدایی و میزان سهم کشور در تولید این فناوری در این جلسه مورد توجه قرار گرفت.

بهرامی درادامه به سایر مباحث این جلسه اشاره کرد و گفت: در این جلسه اطلاعات کلان و مهمی توسط معاونت انرژی وزارت نیرو جهت بهره مندی فعالان فناوری نمک­زدایی ارائه شد و به ضرورت توجه به فناوری­های مشترک در بحث نمک­زدایی و تصفیه فاضلاب­ها و پساب­ها و اهمیت توجه به تعیین اولویت­ها در این زمینه و تاکید بر اجتناب­ناپذیر بودن ملاحظات محیط­زیستی در بحث فناوری­های نمک­زدایی و لزوم توجه به ارزیابی محیط زیستی تکنولوژی نمک زدایی پرداخت.

بهرامی افزود: ضرورت توجه به جنبه­های اجتماعی، ملی و بین المللی در گزارش­های آتی ارائه شده توسط بخش های مختلف، تاکید بر ارائه توانمندی­ها، برنامه­ها و اهداف سازمان ها و بخش­های مختلف حاضردر جلسات آتی به منظور تدوین درخت فناوری وادامه برگزاری جلسات برای پرداختن به این فناوری از دیگر مصوبات این جلسه شورای این ستاد بود.

در ادامه این جلسه علی اصغر اعلم الهدی دبیرکارگروه آب به سرانجام رسیدن سند فناوری های راهبردی آب در سال 91- 92اشاره کرد و گفت: در سند فناوری های راهبردی آب، اولویت فناوری آب شیرین کن ها مطرح شده و باید این فناوری اجرایی شود.
عباس اکبر زاده از  معاونت آب و آبفا وزارت نیرو نیز دراین جلسه به رصد تمام اقدامات انجام گرفته پرداخت و بر جلوگیری از موازی کاری و پیشبرد موثر این فناوری توسط وزارت نیرو اشاره کرد.
وی همچنین به بیان منابع آب غیر متعارف از جمله آب شور، لب­شور و آب دریا و روش­های شیرین­سازی این منابع ازجمله سیستم اسمز معکوس، تقطیرچند مرحله­ای و تبخیر چند مرحله­ای و روند گسترش تکنولوژی­های مختلف ازجمله RO، MED،MSF در جهان و در ایران نیز پرداخت و سپس آمار سایت­های نمک­زدایی و پروژه­های مختلف در زمینه شیرین­سازی آب دریا در کشور را ارائه کرد.

سمیه داراب نماینده دفتر برنامه­ریزی کلان برق و آب معاونت انرژی وزارت نیرو نیز در این جلسه به ارائه سوابقی از تولید همزمان آب و برق در کشور و برخی کشور­های حاشیه خلیج فارس پرداخت و محورهای بررسی نیروگاه‌های واقع در سواحل جنوب کشور و ارائه پتانسیل تولید آب شیرین در این نقاط و بررسی قیمت آب شیرین تولیدی با تکنولوژی MED در نیروگاه­ها چابهار، بندر عباس و کنگان و مقایسه آن با تکنولوژی RO را تشریح کرد.

 جهانگیر پرهمت عضو ستاد توسعه فناوری آب، فرسایش، خشکسالی و محیط زیست معاونت علمی نیز دراین جلسه بر موضوع ضرورت ارائه اطلاعاتی جامع از وضعیت ساخت تکنولوژی نمک­زدایی و میزان سهم کشور در تولید این فناوری و توجه به فناوری­های مشترک در بحث نمک­زدایی و تصفیه فاضلاب­ها و پساب­ها و اهمیت توجه به تعیین اولویت­ها در این زمینه تاکید کرد.

در ادامه جلسه، ضیا الدین الماسی مدیرکل دفتربررسی آلودگیهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست به اجتناب ناپذیر بودن ملاحظات محیط­زیستی در بحث فناوری­های نمک­زدایی اشاره کرد و به لزوم توجه به ارزیابی محیط زیستی تکنولوژی نمک زدایی پرداخت .

همچنین در این جلسه که به منظورارائه گزارش وضعیت فناوری های نمک زدایی و آب شیرین کن ها و تدوین درخت فناوری نمک زدایی تشکیل شده بود برخی کارشناسان و مسوولان فعال حوزه آب به تشریح گزارش فعالیت سازمان خود پرداختند.
پایان پیام /