محققان در اقدامی بی سابقه موفق به دستکاری وضعیت هوشیاری بدن از طریق ایجاد تغییراتی در فعالیت مغزی شدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، محققان دانشگاه استنفورد دست به کار جالب توجهی زده و با تغییر در روند عمکلرد نورونهای بخش تالاموس مرکزی مغز موش آزمایشگاهی توانسته اند حیوان را از خواب بیدار کرده و یا بر اساس یک روند تحت کنترل به خواب بفرستند.

این دستاورد جدید که در زمینه مدارهای مغزی صورت گرفته می تواند به ارایه روشهای جدید و مؤثری برای درمان جراحات مغزی و سایر اختلالات عصبی منجر شود.

تالاموس به عنوان یکی از بخشهای اصلی مغز مسؤول فرآیندها و استفاده از اطلاعات حسی بوده و سیگنالهای به دست آمده را به بخش پوسته هدایت می کند. این بخش همچنین وضعیتهای خواب و هوشیاری را تنظیم می کند. مطالعات قبلی نشان می داد که تحریک نورونهای تالاموسی می تواند بیماران را از وضعیتی که تحت عنوان «حداقل هوشیاری» نامیده می شود خارج کند.

محققان دانشگاه استنفورد در این بررسی از فناوری لیزری برای تحریک نورونهای تالاموسی حساس به نور استفاده کردند تا فرآیند خواب و بیداری در موشهای آزمایشگاهی را دستکاری کنند.

آنها دریافتند که با پرتوهای لیزری ۴۰ تا ۱۰۰ هرتز موشها از خواب برخاسته حال آنکه پرتوهای ضعیف ۱۰ هرتزی حیوانات را در وضعیتی شبیه خواب قرار می دهد.

محققان امیدوارند که بتوان از نتایج این یافته و تحقیقات مشابه آن به شیوه ای مؤثر دست یافت که بیماران را از حالت حداقل هوشیاری خارج کرده و به مرز هوشیاری قابل قبول برسانند.