دستگاه تشخیص مواد مخدر و منفجره به همت پژوهشگران و فناورانی ایرانی به صورت بومی، در کشور ساخته شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، کوروش برهانی مدیرفنی شرکت تولیدکننده دستگاه تشخیص مواد مخدر و منفجره، ضمن قابل‌رقابت دانستن این دستگاه با نمونه‌های خارجی خود گفت: ما برای ساخت این دستگاه نمونه خارجی آن را در دست نداشتیم و تمامی مراحل آن در داخل صورت گرفت. ضمن این که ویژگی‌هایی علاوه بر نمونه‌های خارجی به آن اضافه کردیم.

وی توضیح داد: تلاش شده است تا این دستگاه بومی‌سازی شود. در نمونه‌های خارجی مسائلی که در کشور ما وجود دارد پیش‌بینی‌نشده بود. برای مثال ما چند نمونه مواد مخدر جدید را به منظور شناسایی دستگاه تعریف کردیم.

برهانی ضمن تاکید بر کیفیت قابل‌رقابت محصول این شرکت دانش‌بنیان با محصولات خارجی، قیمت نمونه دستگاه ساخت داخل را بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی آن بیان کرد و گفت: نمونه خارجی این دستگاه به قیمت 50 هزار دلار به فروش می‌رسد، اما قیمت نمونه‌ داخلی آن حدوداً یک چهارم نمونه خارجی است.

وی این میزان قیمت را اقدام مهمی در جهت صرفه‌جویی ارزی کشور دانست و گفت: طبق پیش‌بینی ما دستگاه‌های مختلف اجرایی نیازمند خرید 100 نمونه از این دستگاه هستند. اگر این تعداد بنا بود از خارج از کشور تأمین شود هزینه بسیار بالایی را بر کشور تحمیل می کرد که با خرید تولید داخلی، از خروج مبلغ قابل ملاحظه ای ارز از کشور، جلوگیری می شود.

مدیرفنی شرکت ردیاب شیمی، با اشاره به این نکته که بخش R&D این شرکت را نخبگان تشکیل داده‌اند، بیان کرد: تاکید مقامات دولتی کشور ما، از جمله معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، همواره بر این نکته بوده است که شرکت‌های دانش‌بنیان همچون معدن طلا یی هستند که پایان ناپذیرند.

وی توضیح داد: نقش طلا داشتن شرکت‌های دانش‌بنیان منوط به اشتغال نخبگان است. مخصوصاً در شرکتی مانند ما که ایجاد ارزش افزوده بر مبنای سخت‌افزاری نیست و هزینه آن مغز و دانش است. پس تنها راه برون‌رفت کشور از بیکاری نخبگان و کار آفرینی برای بقیه افراد به‌نوعی میان‌بر این مسیر ، شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.

برهانی حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را در پیشرفت این شرکت دانش‌بنیان مفید دانست و گفت: مشاوره‌ها و راهنمایی‌هایی در مسیر و همچنین ارتباط دادن شرکت‌های مرتبط با یکدیگر اقدامی است که موجب پیشرفت شرکت دانش‌بنیان می‌شود.

وی ادامه داد: ارتباط دهندگی شرکت‌های دانش‌بنیان با دستگاه‌های اجرایی برای خرید محصولات می‌تواند تأثیر به سزایی در رشد شرکت داشته باشد. همان‌طور که معاونت علمی تا امروز نیز حمایت‌هایی کرده است تا شرایطی برای خرید محصولات ایجاد شود اما لازم است این تفکر در تمامی سطوح و مسئولین نیز نهادینه شود.

این فعال حوزه فناوری در پایان، اظهار کرد: برخی فناوری ها نیاز به هزینه ملی دارد. مواد مواد مخدر نیز امروز معضل کشور است. پس بهتر است برای چنین دستاوردهایی بودجه در نظر گرفته شود. وام‌های کم‌بهره ازجمله همیاری کننده‌های بزرگ در این مسیر است.