به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، جعفر روشنیان گفت: در حال حاضر در حال ثبت ۱۳ نقطه مداری جدید هستیم و همچنین در حال مذاکره هستیم تا بتوانیم ماهواره ملی خود را در مدار داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته فعالیتهای اقتصادی سازمان فضایی ایران به منظور هماهنگی میان بخشهای مختلف و اجرای طرح های فضایی صورت گرفت که درحال حاضر تعداد بازیگران و موسسات دخیل بیشتر شده است، اظهار داشت: با یک تعامل خوب می توان میان این حوزه ها تقسیم وظایف کرد تا هر حوزه در چارچوب وظایف خود عمل کند و بتوانیم با شتاب بیشتری به اهداف خود که در اسناد بالا دستی تعیین شده است حرکت کنیم.
روشنیان با اشاره به اینکه با ایجاد مرکزملی فضایی می توان به شتاب حرکت به سمت اهداف بالا دستی کمک کرد، از تدوین برنامه جامع ده ساله دوم فضایی ایران خبر داد و افزود: کارگروه های شورای عالی فضایی در این باره تشکیل شده است که زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت می کنند.
وی با بیان اینکه تلاش کردیم جلسه شورای عالی فضایی را امسال برگزار کنیم گفت: با توجه به اینکه مسئولان زیادی از جمله رئیس جمهور، چند وزیر و اشخاص حقیقی دیگر باید در این جلسه شرکت کنند، هماهنگی برای این جلسه مشکل است.
روشنیان با اشاره به اینکه در دوره گذار از مرحله پژوهش و تحقیقات به مرحله پرداختن به کارهای زیربنایی هستیم، افزود: اکنون به بلوغی رسیده ایم که باید به کارهای اساسی و درازمدت در حوزه فضایی فکر کنیم به گونه ای که در رفاه مردم و ارتقای شاخص های علمی کشور ملموس باشد.
معاون فناوری سازمان فضایی ایران در ادامه با اشاره به اینکه فعالیت های فضایی پرهزینه است،گفت: باید از موقعیت پسابرجام استفاده کنیم و با کشورهای دیگر همکاری و در فعالیت های بین المللی مشارکت کنیم.
وی با بیان اینکه سازمان فضایی ایران، عضو سازمان فضایی آسیا و اقیانوسیه است، افزود: در قالب این سازمان برنامه ریزی کردیم که در طرح هایی از جمله ساخت ماهواره مشارکت کنیم و ایران به عنوان یکی از مجریان این طرح ها باشد.
روشنیان ادامه داد:اگر نقاط مداری که داشتیم مدتی استفاده نشود و در آن مدار، ماهواره قرار نگیرد آن را از دست می دهیم اما این مشکل بزرگی نیست زیرا می توانیم نقاط جدیدی ثبت کنیم.
روشنیان گفت: امروز در روز فناوری فضایی، سه دستاورد مهم رونمایی و افتتاح می شود.