به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآورری، مقامات قضایی و امنیتی آمریکا در ماههای اخیر به روش های مختلف به دنبال مجبور کردن اپل به دستکاری تنظیمات امنیتی گوشیهای آیفون هستند تا بتوانند در صورت لزوم از کاربران این گوشی جاسوسی کنند. مدیران ارشد اپل این درخواست ها و حتی حکم دادگاه در این زمینه را رد کرده و معتقدند که این کار به تروریست ها و دیگر هکرها هم امکان سوءاستفاده می دهد، زیرا ایجاد اشکال عمدی امنیتی در آیفون از چشم دیگران پنهان نمی ماند.
پیش از این تیم کوک مدیر عامل اپل نیز گفته بود که با اف بی آی همکاری خواهد کرد، اما درخواست های آنها برای ایجاد نقص عمدی امنیتی، به معنای نقض حریم شخصی و امنیت کاربران است.
وی با بیان اینکه با تروریست ها همدردی نمی کنیم اضافه کرد: اما دولت از ما چیزی می خواهد که نداریم و خواستار ایجاد چیزی است که خلقش را بسیار خطرناک می دانیم.
به گفته مدیران ارشد اپل، ممکن بود اف بی آی بتواند به داده های ذخیره شده بر روی گوشی آیفون ۵ سی، «سید فاروق» یکی از عاملان واقعه تروریستی در San Bernardino دسترسی پیدا کند، اما خود این فرصت را از دست داد. چرا که تنها کافی بود یکی از کارکنان FBI این گوشی را به یکی از شبکه های وای فای محلی متصل می کرد تا نسخه پشتیبان جدیدی از داده ها از طریق خدمات iCloud اپل تهیه شود.
اما FBI خود اجرای این ایده را ناممکن کرد، زیرا کلمه عبور حساب کاربری کلود این تروریست، بعد از آنکه گوشی اش به دست FBI افتاد تغییر کرد. این بدان معناست که آی کلود و آیفون همدیگر را شناسایی نکرده اند.
به دنبال مناقشه بین پلیس فدرال امریکا و شرکت اپل، دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواستار آن شد تا زمانی که FBI اطلاعاتی را که نیاز دارد از سوی شرکت اپل دریافت نکند، این شرکت رایانه ای مورد تحریم قرار گیرد.