دوره نوجوانی دورهای پر از فرازونشیب است، مرحله گذار از کودکی به جوانی، نوجوان از سویی به دنبال کسب استقلال و تعریف یک هویت فردی برای خویشتن است و از طرفی هنوز به طور کامل از خانواده اصلیش جدا نشده و برای تامین نیازهایش به آنها وابسته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، در این دوران مثل سابق، نوجوان حرف شنوی صرف از والدینش ندارد و به دنبال چرایی ها در زندگی اش است. به علت تغییرات ظاهری و درونی اش به شدت حساس و در درون نگران و مضطرب است و نیاز به اطمینان خاطر دارد. به همین سبب برای قرار دادن نوجوان در مسیر صحیح و تربیت درست رعایت نکات زیر ضروری است.
1⃣ چنانچه نوجوان اشتباهی کرد از سرزنش کردن، تهدید کردن و بحث کردن با او بپرهیزید.
2⃣ قانون هایی که نوجوان باید رعایت کند باید با مشورت والدین مشخص شود، به نوجوان اطلاع داده و با او هماهنگ و این قانون ها با جدیت دنبال شود.
3⃣ به طور جدی از مجازات های اتفاقی بپرهیزید. چون باعث ایجاد حس بی عدالتی و سپس سرکشی در نوجوان می شود.
4⃣ انتظارات خود را از نوجوان مشخص کنید و انتظارات او را نیز بشنوید و بین آن ها تعادل ایجاد کنید.
5⃣ هرگز جلوی نوجوان والد دیگر را زیر سوال نبرید.
6⃣ به حس استقلال نوجوان احترام بگذارید. حریم شخصی او را به رسمیت بشناسید، سرزده وارد اتاقش نشوید و از جستجوی پنهانی در وسایل شخصی او بپرهیزید چون باعث ایجاد حس بی اعتمادی و پنهان کاری در نوجوان می شود.
7⃣ اجازه بدهید بعضی از تصمیمات مربوط به نوجوان را خودش بگیرد. این انتخاب ها باعث ایجاد حس مسئولیت در وی می شود. چنانچه اشتباه کرد او را راهنمایی کنید و هرگز وی را سرزنش نکنید.
8⃣ چنانچه نوجوان الگویی برای خودش انتخاب کرد که متناسب با معیارهای خانواده نبود به جای بحث و منع کردن نوجوان سعی کنید با او در مورد دلایل انتخاب این الگو صحبت کنید و ویژگی های مثبت و مورد تایید این الگو را در ذهن نوجوان پررنگ تر کنید. هرگز ارزش های خودتان را به نوجوان تحمیل نکنید زیرا این ارزش ها را پس می زند.
✅ با همراهی و همدلی با نوجوانتان، در کنار او بودن و نه در مقابل او بودن، گذر از این مرحله را برای او و خودتان راحت تر و لذت بخش تر کنید.