در یادداشتی به قلم سعید کرمی؛ سردبیر خبرگزاری فناوری و نوآوری میخوانیم: خردمندان در طول تاریخ سفارشمان کردهاند که فرزند زمان خویشتن باشیم،
زمان خود را بشناسیم و اقتضائات آن را درک کنیم زیرا بدون فهم دنیای جدید و بدون درک اقتضائات و شرایط نخواهیم توانست به تعهد و تکلیف خویش عمل کنیم.
پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، متن کامل یادداشت سعید کرمی؛ سردبیر خبرگزاری فناوری و نوآوری بدین شرح است:
جهان دائما در حال تطور است. رابطه ها و سنت ها هم دستخوش تغییر شده اند و نگاه و زاویه دید ما نیز به پیرامون مان جابه جا شده است. آیا چیزهای اطراف مان همچون چند دهه قبل دست نخورده باقی مانده است؟ اگر چهل سال پیش پیشگویی راهمان را سد میکرد و ابزار و ادواتی مثل اسمارتفون، ماهواره، فضای سایبری و از این قبیل را وعده میداد که دستی میشوند و مورد استفاده اشخاص قرار میگیرند و هر آدمی به تنهایی میتواند هر کاری که دلش خواست در عالم رسانه انجام دهد و هر حرفی را بگوید و هر عکسی را منتشر کند، حتما باور نمیکردیم و حرفهایش را مبالغه میپنداشتیم.
اما در عمل ثابت شده که پیشگو راست گفته. دنیای امروز هیچ شباهتی به قبل ندارد و همینطور هم پر سرعت و با شتاب در حال تغییر است و اتفاقات جدید یکی پس از دیگری رقم میخورند. ما در بطن تغییرات هستیم، بلکه خود جزئی از تغییرات به حساب میآییم، لذا طبیعی است که نفهمیم چه اتفاقی در شرف وقوع است. اگر کسی چهل سال پیش در کما رفته بود و امروز چشم باز میکرد، بهتر از هر کس دیگر میفهمید که چطور عهد دقیانوس سپری شده و فصلی نو در رسیده. تغییرات منحصر به فضای سایبری و اطلاعاتی و رسانهای نیستند اگرچه در این حوزهها بیشتر خود را نشان میدهند.در پزشکی، مهندسی، آموزش و پرورش و مدیریت، اتفاقاتی افتاده که گویی ره صد ساله در یک شب طی شده است... در برابر این تغییرات مقاومت نمیشود کرد، بلکه مقاومت فایده ندارد و راه به جایی نمیبرد. میشود به جزیرهای رفت یا دور خود دیوار کشید و جلوی ورود فناوریهای جدید را گرفت، اما این کار فایدهای ندارد و فضیلتی محسوب نمیشود.
اتفاقا دستور موکد دین است و خردمندان هم در طول تاریخ سفارشمان کردهاند که فرزند زمان خویشتن باشیم، زمان خود را بشناسیم، اقتضائات آن را درک کنیم و در بعضی جاها خود را با آنها همراه سازیم. برای چه همراه سازیم؟ برای اینکه متعهد و مکلفیم که در آبادانی دنیا بکوشیم، جلوی ظلم را بگیریم، از مظلوم دفاع کنیم، راستی و درستی و مهربانی را ترویج کنیم و بیرق توحید را برافراشته نگه داریم و اسلام ناب محمدی را گسترش دهیم. بدون فهم دنیای جدید و بدون درک اقتضائات و شرایط نخواهیم توانست به تعهد و تکلیف خویش عمل کنیم. دنیا تغییر کرده اما همچنان نیازمند محتوای ارزشمندی است که از دیدهها پنهان است یا آن را به زور از دیدهها پنهان کردهاند... برگردیم به بحثمان.
اما امروز بچهها فرق کردهاند. از همان خردی با تکنولوژیهای جدید آشنا میشوند و کارهایی میکنند، بلکه سوداهایی در سر میپرورانند که هیچ شباهتی با تمناها و سوداها و کار و کردار بچگیِ ما ندارند. آیا همین امر ساده نشانه آن نیست که ما باید تعریفمان را از کودک تغییر بدهیم. کودک قدیم میتوانست ساعتها پای برنامه کودک بنشیند و گل از گلش بشکفد. اما کودک امروز مقابلش هزاران کانال تلویزیونی دارد که میتواند برنامههای کودک مختلف یا حتی برنامه بزرگسالان را انتخاب کند و ببیند.
موسی جلودار است بر هامون بتازیم. جوانان امروز مستظهر به دعاها و راهنماییهای رهبر فرزانه انقلاب اسلامیاند و موقعیت برای پیشرفت و ترقیشان فراهم است هرچند در نظام بروکراتیک هزاران مانع و محذور در برابرشان گذاشتهایم. باید برای جوانان فضایی مهیا کنید تا زودتر دست به کار شوند. باید برایشان مقدماتی تمهید کنید تا استعدادهای حیرتانگیزشان را به ظهور رسانند و خودش را نشان دهند... قبل از همه اینها اما باید جوانان را شناخت و متاسفانه از شواهد و قراین پیداست که جز خردمندان قوم، بقیه از آنها همان تلقی عوامانهای را دارند که قدیمیها... امروز جوانی مترادف جاهلی نیست. برعکس این جوانها هستند که میتوانند ما را از اقتصاد نفتی نجات دهند و اقتصاد دانشبنیان را فراگیر کنند و در آبادانی کشور به جان بکوشند.