بنابر گزارش، این پروتز با عملکردی قابل تحسین، وزنی کمتر از ۱٫۳ کیلوگرم داشته و توسط افراد تا وزن ۱۱۳ کیلوگرم قابل استفاده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری،در طول سالها، پروتزهای جالب بسیاری را دیدهایم. از پاهای چاپ سهبعدی تا دستگاههایی با ظاهر ابرقهرمانانه برای کودکان. پروژهای که توسط پژوهشگران دانشگاه جانز هاپکینز انجام شده است کمی متفاوت است و به بانوانی که دچار قطع عضو در اندام تحتانی هستند کمک میکند با کفش پاشنه بلند راه بروند. این کار تلاشی است که میتواند اثری مثبت روی زندگی زنان معلول علاقهمند به مد داشته باشد.
به گفتۀ پژوهشگران، این راهکار جدید نخستین پروتزی را ارائه میکند که برای سازگاری با کفشهای مد روز بانوان طراحی شده است و به کاربران اجازه میدهد کفشهای با پاشنهای به طول ۱۰ سانتیمتر را بپوشند.
ساخت چنین دستگاهی با توجه به نیاز به تنظیم برای حالتها و ارتفاعهای گوناگون بدون لغزش یا ایجاد بیثباتی کاری آسان نبود. همچنین لازم بود این پروتز پای زنانه سبک بوده و بتواند وزن قابل توجهی را تحمل کند. از لحاظ عمومیتر، این پروتز باید بلند و باریک بوده و ظاهری زیبا داشته تا به راحتی داخل کفش زنانه جای گیرد.
برقراری تعادل میان این نیازمندیها شامل ترکیبی از محاسبات ریاضی و آزمایشهای آزمون و خطا بود تا پژوهشگران به مصالحهای میان قدرت، انعطافپذیری و وزن دست یابند.
پژوهشگران نسخههای متعددی ساختند. حتی به فکر استفاده از بادکنک در پاشنه پروتز برای ایجاد بازخورد فنری افتادند که در نهایت این ایده کنار گذاشته شد. آنها همچنین صفحات تیتانیوم و فیبر کربن را به عنوان مادۀ اصلی برای پروتز آزمایش کردند ولی متوجه شدند که این مواد سنگین بوده و به اندازۀ کافی قوی نیستند.
پس از آزمون و خطای بسیار، گروه به طراحی فعلی رسید. داخل این پای پلاستیکی با ظاهر زیبا، دو صفحۀ آلومینیومی به هم پیوسته وجود دارد که برای فراهم کردن قابلیت تنظیم پروتز، توسط اهرمی روی مچپا باز و بسته میشوند. مچ نیز قطعهای هیدرولیکی است که حرکت نرم و انعطافپذیری را تأمین میکند. بنابر گزارش، این پروتز پای زنانه با عملکردی قابل تحسین، وزنی کمتر از ۱٫۳ کیلوگرم داشته و توسط افراد تا وزن ۱۱۳ کیلوگرم قابل استفاده است.
این گروه دستگاه پروتز پای زنانه را با بکارگیری ۴ کفش گوناگون شامل کفشی با پاشنۀ ۱۴ سانتیمتری و با حضور ۷ فرد شرکتکننده در پژوهش با موفقیت آزمایش کردند. سه نفر از شرکتکنندهها دچار قطع عضو بودند در حالی که ۴ نفر دیگر پروتز را زیر پای خود قرار دادند.
https://telegram.me/fanavarimag
@fanavarimag