به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، 22 اردیبهشت سال جاری بعد از مدت ها شایعه پراکنی ها و حاشیه هایی که در فضای مجازی نسبت به مدیریت سازمان صداوسیما پدید آمده بود، عبدالعلی علی عسگری با حکم مقام معظم رهبری به ریاست سازمان صداوسیما منصوب شد.
پیش از او محمد سرافراز ۱۸ ماه سکان رسانه ملی را به دست داشت و همزمانی ریاست او بر این سازمان با قدرت گرفتن شبکههای اجتماعی باعث شد هر اتفاق کوچکی در سازمان صداوسیما به سرعت دیده و پررنگ شود و حتی بی تدبیری ها و بعضا اقدامات سوء کارکنان و مدیران سازمان بر گستره این جنجال ها بیفزاید.
علی عسگری با حکم رهبر انقلاب رییس سازمان صداوسیما شد
بعد از این ۱۸ ماه با پذیرش استعفای سرافراز، علی عسگری که او را به عنوان پدر تلویزیون دیجیتال ایران می شناسند طی گمانه زنی هایی به عنوان یکی از گزینه های مطرح برای ریاست جدید سازمان معرفی شد و روز ۲۲ اردیبهشت حکم رهبر انقلاب به طور رسمی برای وی ابلاغ شد.
از جمله نکات قابل توجه در حکم ایشان به رییس جدید سازمان صداوسیما در کنار برنامهریزی، رعایت راهبردهای کلان، جذب و حفظ و تربیت نیروهای انقلابی و کارآمد، تاکید بر حضور مؤثر در فضای مجازی بود.
رهبر انقلاب، سرافراز را نیز به عضویت در شورایعالی فضای مجازی منصوب کردند.
۲۸ اردیبهشت علی عسگری آمد، سرافراز رفت
شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه اولین جلسه شورای معاونان این سازمان با حضور رؤسای جدید و سابق رسانه ملی و اعضای این شورا به ریاست رئیس سازمان صدا و سیما برگزار شد.
در این جلسه اعضای شورای معاونان با تبریک انتصاب علی عسگری به سمت ریاست سازمان صداوسیما و آرزوی توفیق برای وی، از تلاشهای سرافراز در زمان تصدی ریاست صدا و سیما قدردانی کردند.
سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ماه مراسم معارفه عبدالعلی علی عسگری رییس جدید سازمان صداوسیما با حضور هنرمندان، مدیران شبکه ها و مقامات لشگری و کشوری برگزار شد. علی عسگری، سرافراز و پورمحمدی از جمله سخنرانان این مراسم بودند که حرف هایشان بازتاب و حاشیه های مختلفی را هم در پی داشت.
در تغییر مدیران کار ضربتی نداریم
از جمله سخنان علی عسگری در این مراسم و در جمع خبرنگاران این بود که عجله ای در تغییر مدیران ندارد و بیان کرد که ما در این مورد کار فوری و ضربتی نداریم.
اولین حکمی که در دوره ریاست علی عسگری ابلاغ شد محمد مهدی طائب بود که از طرف محمد اخگری معاون برون مرزی سازمان صدا و سیما به سمت مدیرکل پخش و بهره برداری صدای برون مرزی منصوب شد.
بعد از این انتصاب و در همان روز ۲۹ اردیبهشت ماه حکم عبدالعلی علی عسگری در انتصاب حسن فریدونیان به مدیریت دفتر رییس سازمان صدا و سیما منتشر شد.
انتصاب مدیر کل تامین برنامه های خارجی و رسانه بینالملل سیما حکم دیگری بود که در همین روزها این بار از سوی علی اصغر پورمحمدی معاون سیما ابلاغ شد. در این حکم محمدمهدی یادگاری به عنوان مدیر کل تأمین برنامههای خارجی و رسانه بینالملل سیما منصوب شد.
مرتضی میرباقری به معاونت سیما بازگشت
بعد از آن در اولین انتصاب مهم، علی عسگری ۸ خرداد ماه مرتضی میرباقری را به عنوان معاون سیمای رسانه ملی منصوب کرد و به گمانه هایی که یک باره درباره انتخاب معاون سیما در رسانه ها منتشر شد، پایان داد. میرباقری در دوران ریاست علی لاریجانی و ۵ سال اول ریاست ضرغامی، معاونت سیما را برعهده داشت. درست دوم شهریور ماه ۸۹ بود که در جلسه شورای معاونان سازمان صداو سیما با حکمی از سوی عزت الله ضرغامی، مرتضی میرباقری از سمت معاونت سیما برکنار و علی دارابی با حفظ سمت قائم مقامی ریاست سازمان صداو سیما، معاون سیما شد.
شاید علی عسگری بیشترین ماموریت های رسانه ملی را بر دوش مرتضی مرباقری گذاشته باشد چراکه در حکم خود نکات زیادی را به او توصیه کرده است.
در حکم رییس رسانه ملی به معاون سیمای خود آمده است: «بهره گیری از الگوی کار آمد و اثربخش مهندسی و مدیریت پیام، عمق بخشی به برنامهها با ابتنا بر مطالعات مخاطب پژوهی، مقابله مؤثر با جنگ نرم دشمن و آرایش رسانه ای نظامسلطه، ارتقای سطح کیفی و هنری تولیدات نمایشی و مستند و دیگر ساختارهای برنامهسازی، استفاده از هنرمندان نخبه و متعهد، بهرهگیری از برنامههای فاخر تأمینی، ایجاد تنوع و جذابیت در برنامههای طنز و سرگرمی، گسترش و تعمیق دینباوری و ارزش های اخلاقی، معنوی و انقلابی در جامعه، ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی و تحکیم بنیان خانواده، تلاش در جهت افزایش سرمایه اجتماعی کشور، ایجاد امید و نشاط در جامعه، تحول شبکههای تلویزیونی به رسانه پیشرفتمحور و توسعهمدار با تأکید بر اقتصاد مقاومتی، همکاری صمیمانه با قوای سهگانه و دیگر دستگاههای اجرایی کشور، تهیه و اجرای پیوست رسانهای طرحها و اقدامات کلان ملی بهویژه در عرصه اعتلای فرهنگی جامعه، مهار کردن و کاستن آسیبهای اجتماعی، تبیین پیشرفتهای کشور در عرصههای علمی، فناوری، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و کارآمدی نظام اسلامی، پرهیز جدی از هرگونه سیاهنمایی در عین نقد منصفانه و مبارزه قاطع با فساد، ممانعت قاطع از بروز هرگونه دو قطبیسازی سیاسی و اجتماعی در جامعه و تلاش در جهت وحدت و انسجام ملی، ساماندهی افکار عمومی، توجه تام به آموزش روزآمد سرمایه انسانی حوزه سیما، همچنین اهتمام به جذب و ارتقای نیروهای نخبه مؤمن و انقلابی، همکاری وثیق با مراکز علمی، پژوهشی، دانشگاهی و حوزوی و نیز جامعه هنری کشور، ارتقای ضریب نفوذ رسانه با استفاده از فضای مجازی و فرآیندهای تعاملی در این عرصه، همگی از جمله مأموریتهای خطیر شماست.»
توجه به مدیریت افکار عمومی
علی عسگری در حکم دیگری پورمحمدی را که پیش از این معاون سیما بود به عنوان مشاور خود منصوب کرد. البته از همان زمان گمانهزنیها درباره سرنوشت حضور پورمحمدی در حلقه مدیران تلویزیون آغاز شد.
یک روز بعد، مراسم تودیع و معارفه معاون قبلی و فعلی سیما با حضور علی اصغر پورمحمدی معاون سابق سیما و همچنین مرتضی میرباقری معاون سیما برگزار شد.
میرباقری در این جلسه در سخنانی بیان کرد: دکتر علی عسگری در حکم انتصاب اینجانب به نکته ای اشاره کردند که بارها در فرمایشات مقام معظم رهبری بر آن تاکید شده است و آن مدیریت افکار عمومی است که این نیز با مدیریت دقیق و درست پیام امکان پذیر است. باید بدانیم که جامعه ایرانی در چه مقطعی است و چه ویژگیهایی دارد و با توجه به این ویژگیها، ضمن شناخت مولفه های اصلی پیام برای انتقال درست آن، برنامهریزی کنیم. صداوسیما نیازمند نقشه راه مناسب برای مقابله با تهدیدات رسانه ای غرب است و در این راه باید طرحی جامع تدوین و اجرا شود.
انتصاب مدیرکل حقوقی سازمان صداوسیما در سمت رییس حراست مرکزی
۱۱ خردادماه عبدالعلی علیعسگری در حکم دیگری حمیدرضا رهبری فر مدیرکل حقوقی سازمان صداوسیما را به سمت رییس حراست مرکزی این سازمان منصوب کرد که ۱۵ سال سابقه مدیریت در سازمان صدا و سیما دارد و مدیرکل حقوقی، ذیحساب و مدیرکل اداری و مالی از جمله سوابق او در رسانه ملی است.
در حکم وی در کنار همه توصیه ها آورده شد که صیانت از سرمایه های مادی و معنوی سازمان با رعایت جدی ضرورت حفظ آبرو و کرامت اسلامی و انسانی، لازمه انجام ماموریت هایش است.
در همین روز احمد شهریاری با حکم رییس رسانه ملی به سمت معاون برنامه ریزی و منابع مالی سازمان منصوب شد و مهدی مجتهد نیز در حکمی دیگر به سمت مشاور رئیس سازمان منصوب شد تا دومین مشاور علی عسگری باشد.
پورمحمدی بار دیگر مدیر شبکه سه سیما شد
چهارشنبه ۱۲ خرداد ماه رئیس رسانه ملی، معاونان، مدیران شبکههای رادیویی و تلویزیونی و برخی دیگر از مدیران بخش های مختلف صداوسیما با حضور در حرم مطهر حضرت امام خمینی (ره) با آرمانهای والای ایشان تجدید میثاق کردند. مدیران رسانه ملی پس از این مراسم با حجت الاسلام سید حسن خمینی دیدار کردند.
۱۵ خرداد ماه مرتضی مرباقری اولین حکم خود را در سمت معاون سیما به نام علی اصغر پورمحمدی ابلاغ کرد و او را بار دیگر به عنوان مدیر شبکه سوم سیما منصوب کرد.
غلامرضا میرحسینی که در سمت مدیر شبکه سه فعالیت داشت بعد از برکناری از این جایگاه در گفتگویی بیان کرد که پیشنهاد داده است تا بازنشستگی پیش از موعد داشته باشد.
وی در حکم خود به پورمحمدی شبکه سه را شبکه تخصصی ورزش، مسابقات و سرگرمی خواند که تولید، تأمین و پخش برنامههای مفید، مفرح و پرنشاط را بر اساس اهداف کلان رسانه و توجه به مؤلفه های دین، آگاهی، اخلاق و امید در همه قالبهای برنامهسازی بر عهده دارد.
علیرضا برازش به جای شریعت پناهی
معاون سیمای رسانه ملی روز بعد ۱۶ خرداد ماه علیرضا برازش را به سمت مدیر شبکه یک سیما منصوب کرد. پیش از او سید فضل الله شریعت پناهی از آذرماه ۹۴ در سمت سرپرست شبکه یک سیما فعالیت داشت. پس از برکناری شریعت پناهی وی هیچ گفتگوی رسانهای نداشته است و مشخص نیست که جایگاه او در چینش جدید مدیریت رسانه ملی چگونه خواهد بود.
میرباقری در حکم مدیر شبکه یک وی را به بهره گیری از الگوی کارآمد و اثربخش مدیریت پیام و عمق بخشی برنامه ها با توجه بر مطالعات مخاطب پژوهی توصیه کرده است.
تغییر یک مدیر گروه
۱۷ خرداد در خبری اطلاع رسانی شد که در جلسه شورای مدیران شبکه دو سیما که روز ۱۶ خرداد برگزار شد محمدرضا جعفری جلوه مدیر شبکه دو سیما، معصومه آشتیانی زاد را به عنوان مدیر جدید گروه خانواده شبکه دو منصوب کرد.
به این ترتیب معصومه آشتیانی زاد به جای مریم جلالی مدیر سابق گروه خانواده شبکه دو سیما فعالیت های خود را آغاز کرد.
استعفای مدیر شبکه مستند پذیرفته شد
در همین روز امیر تاجیک مدیر سابق شبکه مستند با نامه ای اعلام کرد که با استعفای وی از مدیریت این شبکه موافقت صورت گرفته است و عنوان کرد که در طول یک و نیم سال فعالیت وی شبکه مهجور مستند به خانه مستندسازان ایران اسلامی و یکی از شبکه های پرمخاطب تلویزیون تبدیل شده است. وی همچنین اعلام کرد که این شبکه به دست سرپرست سپرده شده است که البته نام این سرپرست را اعلام کرد تا همچنان در همان گمانههای رسانهای نام رضا پورحسین شنیده شود؛ امری که توسط داوود نعمتی انارکی روابط عمومی سازمان صدا و سیما در گفتگو با یکی از خبرگزاری ها تایید شد ولی به طور رسمی هیچ حکمی برای پورحسین اعلام نشد و همچنین در خبرهای رسمی صدا و سیما هم بدان اشاره نشد.
۱۸ خرداد احمد شهریاری معاون برنامه ریزی و منابع مالی سازمان صدا و سیما در حکمی عباس مهدوی مهر را به عنوان مدیرکل بازرگانی در رسانه ملی منصوب و از زحمات یدالله سیفی که پیش از این عهدهدار مدیرکلی بازرگانی رسانه ملی بود، قدردانی کرد.
انتصاب مدیر شبکه مستند در آخرین دقایق ۲۲ خرداد
روز گذشته ۲۲ خرداد نیز داوود نعمتی انارکی مدیر کل روابط عمومی صدا و سیما در حکمی علیرضا کرمی را به سمت مدیر روابط عمومی معاونت برون مرزی این سازمان منصوب کرد.
پایان شب ۲۲ خرداد در آخرین تغییر و تحولاتی که به صورت رسمی از طرف روابط عمومی سازمان صداوسیما اعلام شد، معاون سیما سیدسلیم غفوری کارگردان و تهیه کننده مستند را به سمت مدیر شبکه مستند سیما منصوب کرد.
با وجود اینکه علیعسگری در روز معارفه خود اعلام کرده بود روند تغییر مدیران به سرعت صورت نمیگیرد ولی به نظر میرسد در فاصله ۲۵ روز اعلام رسانه ای ۱۴ حکم، چندان هم روند کند و غیرضربتیای نیست.
این تغییرات در حالی رخ میدهد که هنوز روند تغییر و تحولات به رادیو نرسیده است و فعلا مدیران در بدنه اجرایی و همچنین تلویزیون جابجا میشوند.