نخستین سامانه بومی جوشکاری پالس مغناطیسی با حضور محمود مهرداد شکریه دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته و مهدی صفاری‌نیا رییس پارک علم و فناوری پردیس رونمایی شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، نخستین سامانه بومی جوشکاری پالس مغناطیسی با حضور محمود مهرداد شکریه دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته و مهدی صفاری‌نیا رییس پارک علم و فناوری پردیس در پارک فناوری پردیس رونمایی شد. این سامانه به همت شرکت پالس نیرو، از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس طی یک سال گذشته طراحی و ساخته شده و پس از موفقیت در تستهای عملکردی آماده تحویل به دانشگاه تربیت مدرس شده است.

مهدی عطاران، ‌مجری این طرح در خصوص ویژگی‌های این فناوری اظهار کرد:  فرآیند جوشکاری با پالس مغناطیسی، روشی با سرعت بالا است که در اثر عبور جریان با شدت زیاد در مقیاس چند صد کیلو آمپر انجام می شود. زمان جوش با این روش چند ده میکرو ثانیه است و افزایش سختی جوش در این فرآیند موجب افزایش کیفی و ارتقاء خواص مکانیکی در محل جوش می شود.
وی ادامه داد: در این نوع جوشکاری هیچگونه افزایش گرمای قابل ملاحظه، ماده پر کننده و گاز جوشکاری وجود ندارد و جوش فلزات غیر همجنس نیز امکان پذیر است.

مدیر فنی شرکت دانش بنیان پالس نیرو همچنین خاطرنشان کرد: این دستگاه علاوه بر کاربردهای تحقیقاتی و دانشگاهی، در صنایع خودروسازی و صنایع برق و الکترونیک قابلاستفاده است.وی گفت: این محصول برای نخستین بار در ایران تولید شده است.

در ادامه این مراسم، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته ضمن ابراز خرسندی از ارتقاء توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه ساخت و تولید پیشرفته بیان کرد: طی سال‌های گذشته بسیاری از نیازهای کشور در حوزه فناوری‌های پیشرفته به دست متخصصان داخلی مرتفع شده است و این توانمندیهای چشمگیر علاوه بر تأمین نیازهای داخلی قابلیت صادرات به سایر کشورها را نیز دارند.

وی با اشاره به تشکیل ستاد مواد و ساخت پیشرفته طی ماه‌های گذشته در معاونت علمی و فناوری، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را از جمله سیاست‌های اصلی این ستاد برشمرد.