رضاداد بیان کرد: برای پیشرفت و ارتقاء در حوزه صنعت روز آمدی وتجهیز به علم و فناوری روز ضروری است  تا از پیله تکرار دستاوردهای خود خارج شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیل فناوری و نوآوری؛  علیرضا رضاداد عضو شورای سیاستگذاری جشنواره «ایران ساخت» با بیان اینکه نگاه  سه حوزه صنعت، فرهنگ و علم  و فناوری به خود و یکدیگر باید سیستمی باشد اظهار کرد: برای پیشرفت و ارتقاء در حوزه صنعتی روز آمدی وتجهیز  به علم و فناوری روز ضروری است تا از پیله تکرار دستاوردهای خود خارج شویم. امروز مردم چشم انتظار بروز تحولات فناوری و جلوه گری جریان و نگاه دانش بنیان در صنعت و صنایع و دستاوردهایی صنعتی هستند.

تحول در هر سه حوزه ابتدا نیازمند نگاه و نگرش درست به خود حوزه هاست و سپس نیازمند نگرش پیوسته بنیان میان حوزه ها با یکدیگر است و تا این نگاهمان را تصحیح نکنیم توفیقات مان اگر هم ایجاد شود مقطعی و ناپایدار است .

وی ادامه داد: مشکلات صنعت زنجیره ای است و فقط در یک بخش نیست و اصلی ترین هم این است که نگاه سیستمی به آن نمی شود. همچنین است در علم و فرهنگ بسیار زیاد انرژی جریان خلاق در کشور صرف کارهائی می شود که در جای دیگر دارند همان انرژی را می گذارند که خنثی شود. یک جشنواره خروجی محور مثل «ایران ساخت» باید بتواند این مباحث را تئوریزه کند و اگر مسیر اصلاح بشود خود بخود ما به خروجی های مورد انتظارمان نزدیک تر می شویم.

رضاداد همچنین بیان کرد: مخاطب ما چگونه باور و تمایل پیدا کند که محصول ایرانی را انتخاب کند در حالیکه به معیوب بودن چرخه تولید خود تولید کنندگان اذعان دارند. او حتی باورش این است که سرمایه سوزی در کشور بیشتر از سرمایه اندوزی است و مشکلات ما در این حوزه از این جنس است . ما با باور مردم سرو کار داریم و باور آنها ریشه در داده ها و دریافتهای آنها دارد.

عضو شورای سیاستگذاری «ایران ساخت» ادامه داد: نسل جوان و جدید نمی‌تواند پذیرای این مسئله باشد که کشورهایی که روزگار نه چندان دور پیشرفت قابل توجهی نداشتند در حال حاضر پیشرفت قابل توجه کرده و ایران با تمدن و فرهنگی غنی از آنهاعقب افتاده باشد. بنابراین در این بخش  از مدیریت صنعت و علم انتظار می‌رود فرصت را برای نیروی جوان کشور فراهم کند به آنها امکان تجربه دهد تا علم خود را بارور کنند. آنها آمادگی دارند که خودشان و صنعت را با دانششان متحول کنند و این شدنی است.

دبیر سی امین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان با اشاره به اینکه جوانان هر زمان زمینه برایشان فراهم بوده خود را اثبات کرده اند، بیان کرد: حوزه فرهنگ نیز می تواند این رویکرد و اندیشه و خود باوری و اعتماد به نفس موجود در این نسل را با بهره گیری از توانمندی خود آنها در حوزه هنر و رسانه نهادینه و به فرهنگ تبدیل کند .از سویی ارتباط حوزه تولیدات فرهنگی، هنری و رسانه ای با دانش و فناوری قطع است و در سینما و تلویزیون تصویر کنش‌مند دانشجو، محیط علم و فناوری و دانشگاه که قلب تپنده جریان جوان علمی و شور انگیزی است را مشاهده نمی کنیم.

وی با بیان اینکه انعکاس باورمند جریان پیشرفت علم و فناوری در سینما، تلویزیون و رسانه وجود ندارد و در صورت وجود نیز بعضا خبری است که به فرهنگ تبدیل نمی شود گفت: در جهان صنعت و اقتصاد و در آمد حاصل از آن از پشتوانه های فرهنگ و هنر هستند و فرهنگ و هنر هم به تحکیم استفاده مخاطبان از نتیجه صنعت وفادار است که متاسفانه ما با این پیوند ها بیگانه هستیم و منفعلانه عمل می کنیم .

رضاداد همچنین ابراز کرد: گمان می کنم تا وقتی نگرشمان را تغییر ندهیم و ارتباط پایدار و مبتنی بر باور عمیق با این مقوله ها به رسمیت شناخته نشود و تنها نگاهی از بعد تبلیغاتی به این موضوعات شود تغییری اساسی و مورد نیاز در وضعیت حاضر حاصل نمی شود.  از سویی هنوز اهمیت فرهنگسازی و تبدیل انگاره ها به فرهنگ برای دست اندرکاران مشخص نشده است.  در لفظ و حرف همه ضرورت این تغییر نگاه و دیدگاه را تایید می کنند ولی در عمل یا برنامه ای برای آن وجود ندارد یا اهمیتی به آن داده نمی شود و همچنان همان مسیر قبلی را می پیمائیم. «ایران ساخت» نیز باید بتواند در راستای رفع و تعدیل این چالش ها گام بردارد و این خلاءها را جبران کند.

عضو شورای سیاستگذاری «ایران ساخت» همچنین ابراز کرد: انتظار ما این است جشنواره ملی فرهنگی هنری «ایران ساخت» با اهداف «جریان سازی و تولید محتوا برای فضای مجازی مرتبط با چرخه تجاری سازی، کارآفرینی و اقتصاد دانش بنیان و حمایت از خدمات و تولیدات دانش بنیان ساخت ایران»،بتواند در مسیر کار خود روی این مباحث و آسیب ها متمرکز شود  تا مقدمات لازم برای رسیدن به وضعیت مناسب فراهم شود . 

جشنواره ملی فرهنگی هنری «ایران ساخت» با اهداف «جریان سازی و تولید محتوا برای فضای مجازی مرتبط با چرخه تجاری سازی، کارآفرینی و اقتصاد دانش بنیان»، «حمایت از خدمات و تولیدات دانش بنیان ساخت ایران»، «ساماندهی واردات بی‌رویه و ارج نهادن به کالاها و محصولات ایرانی با کیفیت» و همچنین «کمک به برجسته سازی (نشان تجاری) کالاهای مرغوب ایرانی» به همت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری و به دبیر کلی پرویز کرمی و با شعار «فناوری ایرانی، کسب و کار ایرانی» از 16 تا 18 دی‌ماه سال جاری برپا می‌شود.

علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره جشنواره ملی فرهنگی هنری «ایران ساخت» به وبسایت www.iransaakht.ir مراجعه فرمایند.