نوری گفت: برگزاری جشنواره‌‌هایی همچون جشنواره فرهنگی «ایران ساخت» از دستاوردهای شرکت‌های داخلی خاصه دانش‌بنیان، و حمایت از آنها، از اقداماتی است که مسیر توسعه را هموار می‌کند.

سید راضی نوری؛ عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم نهادینه‌شدن تفکر اقتصاد مقاومتی در جامعه، توجه به ظرفیت‌های بومی را یکی از اصول این مهم دانست.

وی افزود: در شرایط امروز که جنگ قدرت در جهان وجود دارد، هر جامعه‌ای برای رسیدن استقلال باید نقاط ضعف خود را کاهش دهد. یکی از مسائلی که همواره به‌عنوان اهرم فشار بر جوامع استفاده می‌شود، مسئله اقتصاد است. به‌همین دلیل مقاوم‌سازی و استقلال اقتصاد و کاهش‌ آسب‌پذیری در مقابل فشارهای بیرونی باید به‌عنوان یکی از اولویت‌ کشور باشد.

نوری با اشاره به ابزار تحریم، ادامه داد: تأکید بر داشته‌ها و سرمایه‌های داخلی و مجهز شدن به علم‌روز از مهمترین رویکردها در اقتصاد مقاومتی است بنابراین اعتماد به نیروی‌انسانی بومی باید به عنوان اصلی مهم مورد توجه همه دستگاه‌ها و مسؤولان باشد. در این بین افزایش مشارکت مردمی در اقتصاد و همچنین گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان اقداماتی اساسی محسوب می‌شوند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با اشاره به لزوم حمایت از اجتماع‌نخبگانی، اظهار داشت: حمایت از صاحبان ایده و اندیشه و فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای عملیاتی‌شدن طرح‌های آنان از ملزومات امروز کشور برای رسیدن به اقتصادی پایا و پویا است.

نماینده مردم شوش در مجلس بیان کرد: موهبت‌ها و داشته‌های بسیاری مانند معادن طبیعی، نفت، گاز و حتی ظرفیت‌های کم‌‎نظیری در حوزه گردشگری در کشور وجود دارد. از سوی دیگر نیروی‌متخصص ایرانی در سطح بین‌الملل زبانزد است. برقراری ارتباط نظام‌مند بین این دو با چاشنی حمایت‌های دولتی و قانونی می‌تواند مسیر پیشرو را تسهیل و روند حرکتی را تسریع کند. یکی از پیش‌نیازهای چنین اقدامی ایجاد و گسترش تعامل صنعت با دانشگاه است.

وی با اشاره به لزوم پرهیز از مصرف‌گرایی، تصریح کرد: نمی‌توان با خام‌فروشی به توسۀ‌پایدار رسید. فرهنگ مصرف‌گرایی نتیجه‌ای جز از بین‌رفتن منابع و سرمایه‌های بومی ندارد. به عنوان نمونه نفت‌خام به قیمت ناچیزی فروخته می‌شود و بعد برای واردات فرآورده‌های نفتی هزینه‌های هنگفتی خرج می‌شود. این در حالی است که با تزریق تفکر دانش‌بنیان و به‌کارگیری اندیشه نخبگانی می‌توان از این موهبت‌های ذاتی هم کشور را به استقلال اقتصادی و خودکفایی نزدیک کرد و هم به ارزش‌افزوده قابل‌توجهی رسید.

نوری در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره «ایران ساخت»، ارتقاء اعتماد به‌نفس‌ملی را یکی از نتایج برنامه‌های این چنینی دانست و خاطرنشان کرد: تغییر الگوی‌مصرف به سمت کالا و خدمات ایرانی سبب افزایش تقاضا در بازار شده و در نتیجه موفقیت بخش تولید و در نهایت رونق اقتصادی را در پی دارد. از سوی دیگر این رویه در بخش اشتغال‌زایی نیز بسیار مؤثر است. بنابراین برگزاری نمایشگاهی از دستاوردهای شرکت‌های داخلی خاصه دانش‌بنیان و حمایت از آنها از اقداماتی است که مسیر توسعه را هموار می‌کند.

نماینده مردم شوش در مجلس یادآور شد: بسیاری از کشورهای پیشرفته امروزی که به لحاظ اقتصادی به شرایط بسیار خوبی رسیده‌اند در گذشته‌ای نه‌چندان دور رکود اقتصادی بسیاری را متحمل شده بودند و به لحاظ اقتصادی در شرایطی نامطلوب قرار داشتند اما با تغییر رویکردها و برنامه‌ریزی صحیح بر مبنای توان و قابلیت‌های بومی و همچنین فرهنگ‌سازی اصولی توانستند در طول چندسال خود را به‌عنوان قطب اقتصادی معرفی کنند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان اینکه تمام انرژی موجود کشور باید صرف رسیدن به اهداف تعیین‌شده شود، بر پرهیز از سیاست‌زدگی و حاشیه‌سازی تأکید کرد و گفت: اختلاف سلیقه یکی از عوامل رشد و ترقی و بهبود کیفیت هر بخشی است اما نباید در این حوزه وارد حاشیه شد. به عبارت دیگر انرژی موجود در دولت، مجلس و جامعه باید در یک راستا و برای رسیدن به توسعۀ‌پایدار هزینه شود نه اینکه در مواردی بی‌ارزش در سیاست‌زدگی هدر رود.