تا جایی که ممکن است از استفاده از نرمافزارهای ضعیف و در معرض حمله خودداری کنید و قابلیتهای خودکار نامطمئن آنها به خصوص در نرمافزارهای ایمیل را از کار بیاندازید.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، اقدام مهم و اساسی که برای حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی و حفاظت از اطلاعات و منابع رایانهای در برابر هکرهای دنیای سایبر باید انجام داد، عبارتند از:
۱) از اطلاعات مهم نسخه پشتیبان تهیه کنید
از همه اطلاعات خود نسخه پشتیبان یا بکآپ تهیه کنید. شما در برابر حملهها مصون نیستید.
سرقت و از دست رفتن اطلاعات برای شما نیز ممکن است اتفاق بیافتد. یک کرم یا تروجان نفوذی، برای از بین بردن همه اطلاعات شما کافی است.
۲)انتخاب کلمه عبور مناسب را جدی بگیرید
کلمات عبوری انتخاب کنید که معقول و منطقی است و حدس زدن آنها دشوار باشد. چند عدد را پشتسر هم ردیف نکنید. همیشه کلمات عبور پیشفرض را تغییر دهید.
۳) نرمافزار آنتیویروس فراموش نشود
از نرمافزارهای ضدویروس مشهور و معتبر استفاده کنید و همیشه آنها را بهروز کنید.
۴)سیستمعامل رایانه را بهروز نگه دارید
سیستمعامل خود را به طور مرتب بهروز و تمامی وصلههای امنیتی عرضه شده توسط شرکت طراح هر سیستمعامل را بارگذاری و نصب کنید.
۵)مراقب نرمافزارهای ضعیف امنیتی باشید
تا جایی که ممکن است از استفاده از نرمافزارهای ضعیف و در معرض حمله خودداری کنید و قابلیتهای خودکار نامطمئن آنها به خصوص در نرمافزارهای ایمیل را از کار بیاندازید.
۶)رمزگذاری اطلاعات
از نرمافزارهای رمزگذاری اطلاعات مانند PGP در زمان ارسال ایمیل استفاده کنید. از این نرمافزار میتوانید برای حفاظت از کل هارددیسک نیز استفاده کنید.
۷)نصب نرمافزارهای شناسایی عوامل نفوذی را فراموش نکنید
نرمافزاری برای شناسایی نرمافزارهای مخرب جاسوس روی رایانه خود نصب کنید. حتی بهتر است چندین نرمافزار برای این کار نصب کنید. برنامههای سازگار با دیگر نرمافزارهای مشابه مانندSpyCopانتخابهای ایدهآلی هستند.
۸)به دور رایانه خود دیوار آتشین بکشید
از دیوار آتش (firewall) شخصی استفاده کنید. پیکربندی فایروال خود را به دقت انجام دهید تا از نفوذ به رایانه جلوگیری شود. این فایروالها همچنین مانع وارد آمدن خسارت به شبکهها و سایتهایی که به آنها متصل هستید، میشوند و قادر به تشخیص ماهیت برنامههایی هستند که تلاش میکنند به شبکه اینترنت متصل شوند.
۹)حذف برنامههای دسترسی از راه دور
امکاناتی را که روی رایانه به آنها احتیاج ندارید از کار بیاندازید. به خصوص برنامههای کاربردی که دسترسی به رایانه شما را از راه دور ممکن میکنند (مانند Remote Desktop، RealVNCو NetBIOS را حذف یا به اصطلاح disable کنید.
۱۰)از امنیت شبکههای رایانهای اطمینان حاصل کنید
در جهت ایمنسازی شبکههای رایانهای و به خصوص شبکههای بیسیم بکوشید. شبکههای Wi-Fi خانگی را با کلمه عبوری با حداقل ۲۰کاراکتر ایمن کنید. پیکربندی اتصال لپتاپ خود به شبکه را به گونهای انجام دهید که برقراری ارتباط فقط در حالت Infrastructure اتفاق بیافتد
هکرها روزبهروز به روشهای پیچیدهتری برای سرقت اطلاعات کاربران روی میآورند، اما شما با رعایت همین نکات ساده، آسیبپذیری سیستمهای رایانهای خود را به حداقل خواهید رساند.