به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، به نقل نیواطلس، محققان در کلینیک Diagnóstico por Imagem برزیل فعالیت های خود در این باره را با اسکن های MRI جنین و محیط اطراف آن آغاز کردند. نخست این اسکن ها را برای ساخت مدل سه بعدی اجزایی مانند رحم مادر، بند ناف، جفت و خود جنین به کار بردند.
سپس اطلاعات موجود به یک نرم افزار واقعیت مجازی ارائه شد. این نرم افزار بخش های جداگانه را کنار هم قرار می دهد و یک مدل همه جانبه و کامل ارائه می کند.
درمرحله بعد دانشمندان از هدست واقعیت مجازی «اوکلوس ریفت» برای جستجو در محیط استفاده کردند. این مدل حتی صدای ضربان قلب نوزاد را نیز دارد که اطلاعات مربوط به آن از اولتراساوند گرفته شده است. به گفته کارشناسان، جنین مدلسازی شده شباهت زیادی به نوزاد تازه متولد شده دارد.
هرچند فناوری می تواند جنین متولد نشده را تاحدودی به والدین هیجانزده نشان دهد اما این ابزار جدید بسیار کارآمد است. زیرا تصاویر ساخته شده بسیار واضح تر و گویاتر از تصاویری هستند که به وسیله اولتراساوند و MRI گرفته می شوند.
به کمک همین فناوری می توان گزینه های درمانی بهتری برای مجراهای بسته شده هوا و بدشکلی های موجود قبل از زایمان فراهم کرد.
«هرون ورنر» یکی از مولفان این تحقیق می گوید: پزشکان به این وسیله می توانند درباره نمونه های کلینیکی مطالعات دقیق انجام دهند. دسترسی به ساختار کلی داخلی جنین به طور سه بعدی به آنها امکان می دهد تصویر ذهنی بهتری از شرایط داشته باشند و اطلاعات پایه را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. ما معتقدیم این تصاویر بحث های گسترده و چند جانبه درباره برخی آسیب ها را فراهم می کند. علاوه برآن والدین می توانند مسیر رشد جنین متولد نشده خود را دنبال کنند.»