ماهنامه «دانشبنیان»، در شماره آذرماه در گزارشی به بیان قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان پرداخته و نگاهی به فناوریهای روز و استفاده از آنها داشته است.
به گزارش پاگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، ماهنامه علمی آموزشی، خبری و تحلیلی «دانشبنیان»، در شماره آذرماه در گزارشی به بیان قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان پرداخته و همچنین نگاهی بر فناوری های روز و استفاده از آنها داشته است.
تیشه بر بیستون بزنید
آغازگر این شماره از دانشبنیان، یادداشتی است از پرویز کرمی، دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی که در این مطلب به اهمیت داشتن اراده در کارآفرینی و اجرایی سازی اقتصاد دانش بنیان پرداخته است. وی در بخشی از یادداشت خود اشاره داشته "بر سر راه کارآفرینی و اقتصاد دانش بنیان هم کلی کوه و دره و رودخانه قرار دارد که اولا باید بشناسیمشان، ثانیا باید ببینیم چطور می شود با کمترین هزینه، در سریعترین زمان و با خلاقانه ترین شکل بر آ نها غلبه یابیم."
بازخوانی پرونده پارک های علم و فناوری ایران
پارکهای فناوری نهادهایی موفق و موثر در فرایند توسعه فناوری در دنیا بودهاند. در ایران نیز دستاوردهای موجود بهخوبی بیانگر ظرفیتهای بزرگ پارکهای فناوری است که البته تحتتاثیر پارهای از عوامل داخلی و بیرونی هنوز بهطور کامل در مسیر توسعه اقتصاد دانشبنیان مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است. گزارش بازخوانی آسیبشناسانه فعالیت پارکهای فناوری در ایران در این شماره از دانش بنیان که آغازگر مروری بر تجربه جهانی این پارک ها است می تواند مسیر روشنی را برای بازبینی ساختارها و سیستمهای موجود بگشاید.
قانون حمایتی داریم اما اجرا نه
چه حمایتهایی از شرکتهای دانشبنیان صورت میگیرد؟ این پرسشی است که علاقهمندان به این حوزه و آنها که در پی دانشبنیان شدن شرکتهایشان هستند اغلب با آن مواجه میشوند. پاسخ این پرسش به طور کامل در گزارشی در دوازدهمین شماره از مجله دانش بنیان آمده است همچنین حمایتهایی که نهادهای دولتی از شرکتهای دانشبنیان به عمل میآورند، موضوعی است که در گفتوگو با سه شرکت دانشبنیان در این گزارش به بحث گذاشته شده است.
حمایت از تولید داخل مبنای اقتصاد مقاومتی است
در این شماره از ماهنامه دانش بنیان همچون ماه های گذشته اهمیت حمایت از تولید داخل این باز از نگاه چند تن از مسئولان کشور مورد توجه قرار گرفته است و میزبان صحبت مسئولانی چون معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال شده است.
چگونه معادن ایران را دانش بنیان کنیم
رئیس خانه معدن ایران در گفتوگو با دوازدهمین شماره دانشبنیان شرح میدهد که شرکتهای متکی به علم و فناوری سالهاست در بخش معدن شکل گرفتهاند و میتوان با توسعه این شرکتها در بخش عناصر خاکی و استحصال انواع مواد معدنی کمیاب، مقام کشور را در باشگاه تولیدکنندگان عناصر نادر خاکی ارتقا داد. وی بر این باور است که با ایجاد زیرساختهای مناسب برای اقتصاد مقاومتی میتوان امیدوار بود صادرات مواد معدنی و فرآوردههای آن افزایش یابد و کشور از محل این صادرات بتواند در بازارهای جهانی به رقابت بپردازد.
ویژگی ها و کارکردهای صنایع فرهنگی
«صنایع فرهنگی گونه ای از صنعت است که به خلق ایده، تولید و توزیع محصولات و خدماتی می پردازد که ماهیت فرهنگی دارند
و
مخاطب آ نها جنبه ها و ابعاد فرهنگی فرد و جامعه است.» با این مقدمه دانش
بنیان این ماه در گزارشی به ویژگی ها و کارکردهای صنایع فرهنگی به عنوان
پشتوانه امنیت و اقتدار ملی پرداخته است.
راز پنجاه سالگی یک برند
این شماره از ماهنامه دانشبنیان نیز به رسم شمارههای پیشین، فعالان اقتصادی و کارآفرینان موفق را مورد توجه قرار داده و در گفت وگوهایی جذاب و خواندنی به بایدها و نبایدهای کارآفرینی، فراز و نشیبها و فوت و فنهای موفقیت در عرصه کسب و کار از زبان این کارآفرینان پرداخته است. گفتگو با مدیر عامل برند فیلور و گفتگو با رییس هیئت مدیره صنایع غذایی مادر را در این شماره می خوانید.
بدون عصای سفید دنیا را کشف کنید
نگاه به فناوری های روز دنیا بخش دیگر ماهنامه دانش بنیان است که در این شماره نیز فناوری های متنوعی بیان شده است که یکی از آنها فناوری که به نابینایان کمک می کند تا دنیای واقعی را لمس کنند. دکتر چیکو آساکاوا، مخترع و پژوهشگر آیبیام در ژاپن که در چهارده سالگی نابینا شده، با طراحی یک اپلیکیشن جدید به نابینایان این امکان را میدهد تا مستقلتر از همیشه زندگی کنند که در این شماره از ماهنامه دانش بنیان می توانید با این فناوری آشنا شوید.
گفتگو با بنیانگذاران استارت آپ هدهد،
گفتگو با مریم دیانتی تولید کننده برند آپامه از جمله گفتگوهای بخش رویداد
کارآفرینی ماهنامه دانش بنیان در شماره دوازدهم است.
در دوازدهمین
شماره ماهنامه دانشبنیان مطالب متنوعی در قالب گزارش، یادداشت، خبر و
محتوای آموزشی منتشر شده است که هریک میتوانند درهای جدیدی را از دنیای
کسب و کار، نوآوری، فناوری و اقتصاد دانشبنیان به روی مخاطبان و
علاقمندان بگشایند.
این شماره که در 132 صفحه منتشر شده است
همچون شمارههای پیشین دارای نسخه همراه و با قابلیت واقعیت افزوده و کد
Qr است و مخاطبان میتوانند در دستگاههای هوشمند خود به دیدن فیلمها و
به مطالعه مقالات آن بپردازند.
دوازدهمین شماره ماهنامه «دانش
بنیان» ویژه آذر ماه ۱۳۹۵، به صاحب امتیازی معاونت علمی و فناوری ریاست
جمهوری، مدیرمسئولی سورنا ستاری و سردبیری پرویز کرمی در دسترس علاقه
مندان گرفته است.
سلام علیکم باتقدیم عرض ادب واحترام من تمایل دارم که بانشریه دانش بنیان مشترک شوم.خواهشمنداست که من را مشترک بنمائید.باتشکر نشانی پستی شیراز-صندوق پستی شماره(333 - 71455)تلفن تماس(09171090877)