به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، با توجه به اهمیت و نقش رسانهها در رونق صنعت گردشگری بهعنوان یکی از محورهای تحقق اقتصاد مقاومتی و تکلیف در راستای تبیین منویات مقام معظم رهبری با توجه به بند ۲۱ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مبنی بر «تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و گفتمان سازی آن بهویژه در محیطهای علمی، آموزشی و رسانهای و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و رایج ملی» تمرکز بر تولید محتوای رسانهای اثربخش در این حوزه در دستور کار قرارگرفته است.
در این راستا ضمن ایجاد باکس معرفی جاذبههای گردشگری ایرانزمین در صفحه اصلی خبرگزاری در قالب مجموعه گزارش هایی ضمن معرفی ظرفیتهای حوزه گردشگری هر استان بستری برای ارتقای زیرساختها در این بخش و همچنین حمایت از بخش خصوصی برای به حرکت درآوردن چرخهای صنعت گردشگری فراهم خواهد شد.
در این گزارش مروری بر جاذبه های گردشگری متنوع استان آذربایجان غربی خواهیم داشت.
مردمانی اصیل از ادیان و اقوام مختلف ایرانی
آذربایجان غربی با مردمانی اصیل از ادیان و اقوام مختلف ایرانی، زبانها و گویشهای متعدد به همراه نشانهها و بقایای استقرار انسان از هزاره اول قبل از میلاد، دو اثر ثبتشده جهانی و هزاران اثر تاریخی- ملی، طبیعت متنوع، جنگلهای انبوه با کوههای سر به فلک کشیده موزهای کوچک از گنجینه بزرگ ایران باستان است.
شکلگیری تمدنهای آشور، اورارتو، مانا، ماد و پارس در قبل از اسلام و ظهور سلسلهها و حکومتهای محلی در این بخش از ایران بزرگ به همراه حضور اقلیتهای دینی متعدد ترک، کرد، ارمنی و آشوری در کنار هممرزی با سه کشور خارجی موجب شده تا استان آذربایجان غربی بزرگترین مرکز تعامل فرهنگی و پایتخت تاریخی کشور باشد.
آذربایجان غربی با بیش از یک هزار ۵۳۰ اثر ثبت شده ملی، ۵۸ منطقه نمونه و ۱۳ مسیر بکر گردشگری این روزها بی صبرانه به انتظار گردشگران نوروزی نشسته است
این استان با بیش از یک هزار و ۵۳۰ اثر ثبتشده ملی، ۵۸ منطقه نمونه و ۱۳ مسیر بکر گردشگری بر اساس کاوشهای باستانشناسی، میراث دار تمدن ۸ هزارسالهای است که در دل خود رمز و رازهای زیادی دارد، تمدنی بینظیر که این روزها بیصبرانه به انتظار گردشگران نوروزی نشسته است.
استان آذربایجان غربی به دلیل تاریخ و تمدن کهن در دل خود داستانها و خاطرههای زیادی از گذشتگان به ارث دارد آثاری که شاید بر اثر گذشت زمان گرد فراموشی روی آنها را پوشانده اما هنوز هم میتوان در سفر به شهرها و روستاهای زیبا و تاریخی این دیار داستانهای زیادی از عشق و همدلی را روایت کرد داستانهای هزار و یکشبی که در دل خود رازهای سربهمهر زیادی دارند.
آذربایجان غربی در کنار جاذبههای گردشگری و آثار تاریخی به دلیل هممرزی با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان غربی ضمن اینکه مسیر ورود و خروج مسافران، گردشگران و میهمان داخلی و خارجی است، بلکه به دلیل دارا بودن بازارچههای مرزی بینظیر یکی از مقاصد جذاب برای مسافران و گردشگران نوروزی است.
بازارچههای مرزی سرو، پیرانشهر، سردشت، مهاباد و غیره این روزها پر است از اقلام و وسایل خانگی موردنیاز مردم و ضمن اینکه بسترساز سفری مفرح برای گردشگران نوروزی است بلکه زمینهای برای خریدهای نوروزی مردم سراسر کشور به شمار میرود.
مسافران نوروزی میتوانند از ۵ مسیر گردشگری به آذربایجان غربی سفر کنند
با توجه به مرزی بودن و زندگی اقوام و ادیان مختلف در روستاهای آذربایجان غربی و وجود بناهای تاریخی و طبیعت بکر در اطراف آنها، این مکانها به نماد سنتها و آدابورسوم محلی تبدیلشده و جاذبههای بینظیری در انتظار حضور علاقهمندان به طبیعتگردی در طول ایام نوروز است.
روستای سرخ با برده سور، روستای گردشگری بند، روستای زمزیران، روستای رند، پردانان پیرانشهر، جزایر و روستاهای اطراف دریاچه ارومیه، باغهای بزرگ سیب و انگور از مناطق روستایی بکر و دیدنی این دیار به شمار میروند.
روستای سرخ با برده سور، روستای گردشگری بند، روستای زمزیران، روستای رند، پردانان پیرانشهر، جزایر و روستاهای اطراف دریاچه ارومیه، باغهای بزرگ سیب و انگور از مناطق روستایی بکر و دیدنی این دیار به شمار میروند
با گذر از پنج مسیر گردشگری آذربایجان غربی میتوان بیشتر جاذبههای گردشگری و آثار و ابنیه تاریخی و باستانی این استان را بازدید کرد، در این راستا با گذر از مسیر ارومیه- اشنویه- پیرانشهر، مناظر طبیعی و اماکن تاریخی همچون دره شهدا، چشمه عین الروم، بازارچه مرزی، پردانان، هفتچشمه و آبگرم شیخ معروف را میتوان مورد بازدید قرار داد.
مسیر ارومیه- مهاباد- سردشت نیز غار سهولان، سد جزیره گردشگری مهاباد، مسجد جامع مهاباد، بازار سنتی، تالاب کانی برازان، حمام لج میرآباد، جنگلهای سردشت، آبشار شلماش، رودخانه زاب و چشمه گراو را در معرض دید علاقهمندان قرار میدهد.
رودخانه زرینهرود، موزه میاندوآب، تخت سلیمان، زندان سلیمان، آبگرم احمدآباد، چمن متحرک چملی، کوه بلقیس و غار کرفتو نیز از جاذبههای مسیر گردشگری ارومیه- میاندوآب- تکاب در جنوب آذربایجان غربی به شمار میروند.
گذر از مسیر گردشگری ارومیه- ماکو- پلدشت- مرز بازرگان نیز امکان بازدید از کاخ باغچه جوق، مسجد حضرت ابوالفضل(ع)، دخمه شیرین و فرهاد، دشت بورالان، منطقه عشایری، عمارت کلاهفرنگی، دامنههای آرارات، چشمه ثریا، تالاب آغ گل، سد ارس، رودخانه ارس، ساختمان شهربانی سابق بازرگان و سد بارون و ... را به گردشگران میدهد.
و بالاخره آخرین مسیر گردشگری در شمال آذربایجان غربی از ارومیه- سلماس- خوی- قره ضیاءالدین تا چالدران، مسجد مطلب خان، بازار سنتی، دروازه سنگی، پل قطور، مرز رازی، تفرجگاه فیرورق، مزارع آفتابگردان، آبشار خوی، کلیسای سورپ سرگیس، قلعه تاریخی بسطام، قره کلیسا، دشت تاریخی چالدران، مقبره سید صدرالدین، کلیسای زرزر و کتیبه خان تختی در مقابل دیدگان گردشگران نمایان میکند.
این استان با۱۵۲۵ اثر تاریخی و جاذبه طبیعی ثبتشده ملی دارای دو اثر ثبتشده جهانی یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور به شمار میرود از مهمترین جاذبههای گردشگری استان میتوان به مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب، مجموعه جهانی قره کلیسای چالدران، مزار شمس تبریزی، غارسهولان، کاخموزه باغچه جوق ماکو، سه گنبد و دریاچه ارومیه و .... اشاره کرد.
تخت سلیمان تکاب یا شهر گنجک مجموعهای پررمزوراز در دل تاریخ
مجموعه جهانی تخت سلیمان و آثار باستانی آن یکی از مهمترین و مشهورترین مراکز تاریخ و تمدن کشور ایران است که در کوهستانهای غرب کشور و در محل بسیار مصفا و خوش آب و هوایی قرارگرفته است.
این مجموعه در زمانهای قدیم دارای موقعیت سوقالجیشی حساسی بوده است. بقایای این اثر تاریخی بر روی جبههای از سنگ در ۴۸ کیلومتری شمال شرق تکاب قرارگرفته در میان انبوهی از آثار طبیعی و مصنوعی مانند دریاچهها، آبگرمها، قبور کهنسال و ابنیه تاریخی دیگر احاطهشده است.
تخت سلیمان یا شهر گنجک در یک دره سرسبز در بلندی سه هزار متری، سرشار از جاذبههای کمنظیر طبیعی- تاریخی واقعشده، این ناحیه همان شهر مشهوری است که بنا به نوشتههای کهن، زادگاه زرتشت بوده و در نوشتههای پهلوی به نام «گنجک» خوانده شده است.
برای رسیدن به مجموعه جهانی تخت سلیمان اسرارآمیز مسیرهای متعددی از جمله دندی- زنجان – تکاب – تخت سلیمان، ارومیه – شاهین دژ- تکاب، جاده بیجار وجود دارد مسیرهایی که در فصل بهار چشمانتظار گردشگران و میهمانان داخلی و خارجی است.
قره کلیسا قدیمیترین کلیسای عالم مسیحیت
مجموعه جهانی قره کلیسا (کلیسای تاتائوس) در هفت کیلومتری جاده چالداران - قره ضیاءالدین و در دامنه کوه و روی تپه ˈماهورˈ قرار دارد.
این بنای تاریخی - مذهبی به سبب برخورداری از معماری بینظیرش در تیر سال ۸۷ بهعنوان نهمین اثر ثبت شده کشور در سی و دومین نشست میراث جهانی یونسکو در کبک کانادا در فهرست آثار تاریخی جهان قرار گرفت و ثبت جهانی شد.
اهمیت بنای تاریخی قره کلیسا علاوه بر قدمت و معماری کمنظیرش، به علت شهادت تاتائوس مقدس یکی از حواریون حضرت مسیح(ع) است که به دستور پادشاه ارمنستان به همراه پیروانی که به دین مسیحیت گرویده بودند در این منطقه به شهادت میرسد.
بعد از شهادت حواری حضرت مسیح (ع)، او را در محل کنونی کلیسا به خاک میسپارند، بعدها روی قبر او نمازخانه کوچکی میسازند و در قرن هفتم میلادی این نمازخانه به کلیسای بزرگی تبدیل میشود.
این کلیسا در بین ارامنه مقدس است و بسیاری از آنان فرزندان خود را برای غسل تعمید به این کلیسا میبرند، در آنجا جشن میگیرند، گوسفند قربانی میکنند و از خدا و حضرت مسیح(ع) خواستههای خود را طلب میکنند.
سفر کاخموزه باغچه جوق ماکو به یکی از رؤیاییترین کاخهای ایران
کاخموزه زیبای باغچه جوق در ماکو یکی از رؤیاییترین کاخهای ایران است که عمری بیش از ۱۲۰ سال دارد و این روزها برای بازدید گردشگران آمادهشده است و دوستداران تاریخ معاصر و دوره قاجار را به خود میخواند.
قصر تاریخی باغچه جوق که از یک ساختمان دوطبقه تشکیلشده در داخل محوطه باغی به مساحت ۱۱ هکتار قرار دارد، معماری کاخ تلفیقی از معماری سنتی ایرانی و غربی، بهویژه معماری روسیه اواخر سده نوزدهم است.
خانواده سردار ماکویی تا سال ۱۳۵۳ در این کاخ زندگی میکردند و پس از مرمت و بازسازی محوطه و ساختمان آن از سال ۱۳۵۸ بهمنظور بازدید عموم افتتاح شد. این کاخموزه در سال ۱۳۶۶ در اختیار میراث فرهنگی کشور قرار گرفت.
مسجد جامع ارومیه اوج هنر و معماری
مسجد تاریخی جامع ارومیه یکی از بناهای سده هفتم (ه. ق) اثر بینظیر تاریخی است که قدمت آن به دوران سلجوقیان میرسد که در وسط بازار بزرگ و قدیمی ارومیه جا خوش کرده، صحن بزرگ و شبستان آجری وسیعی دارد که وسط آن با گنبد بلندی پوشیده شده است.
از خصوصیتهای بارز این مسجد شباهت قسمت قدیمی آن با کاخ ساسانی دامغان است به طوریکه بنابر روایتی، ساخت مسجد پیشازاین معبد دوره ساسانی بوده است. هسته نخستین مسجد جامع ارومیه، شبستان گنبد داری در وسط است که ساختمان آن به دوران سلجوقیان و قرن ششم هجری قمری تعلق دارد و ۴۰ ستون متصل به این شبستان گنبددار مربوط به دوران ایلخانی هستند.
حجرههای اطراف صحن مسجد به اوایل دوره زندیه متعلقاند و سنگنوشته موجود، زمان احداث آن را سال ۱۱۸۴ هجری قمری نشان میدهد، محراب مسجد سرتاسر پوشیده از کتیبههایی به خط کوفی و ثلث است، در حاشیه بیرونی محراب، آیه ۲۵۵ و قسمتی از آیه ۲۵۶ سوره بقره به خط کوفی نوشته شده است.
مزار شمس تبریزی، میعادگاه نوروزی عاشقان عرفان
بارگاه شمس تبریزی عارف نامی کشور و دنیا همهساله بهویژه در ایام نوروز خیل عاشقان عرفان اسلامی و ایرانی را به زیارت مزارش در شهرستان خوی میکشاند.
شمسالدین محمد تبریزی ازجمله عرفای بزرگ و حکمای نامدار و شوریدهای است که تأثیر شگفت و شگرفش در تاریخ حکمت و عرفان اسلامی، با ظهور بیبدیل مردی از تبار عاشقان و عارفان یعنی مولانا محمد جلالالدین مولوی آشکار میشود.
برج شمس تبریزی روی مزاری منسوب به شمس تبریزی در دوره صفویان در شهر خوی ساخته شد، این بنا در محلهٔ امامزاده سید بهلول در شمال غربی شهر خوی در آذربایجان غربی واقع است.
سطح بیرونی این مناره با شاخهایی از قوچ وحشی که شاه اسماعیل صفوی طی اقامت ۴۰ روزهاش در کوه چله خانهٔ خوی شکار کرده بود، تزیین شده است، برج شمس تبریزی ۳.۴۰ متر قطر داشته و مساحت آن نیز ۱۱ متر است.
غار سهولان، دنیایی شگفتانگیز در اعماق طبیعت مهاباد
غار سهولان مهاباد پس از غار «علیصدر» همدان بزرگترین و وسیعترین غار آبی ایران اسلامی به شمار میرود و دنیایی شگفتانگیز در اعماق زمین است که سالانه پذیرای هزاران گردشگر نوروزی برای تماشای زیباییهای سحرانگیز است.
غار سهولان در ۳۵ کیلومتری شهرستان مهاباد و جاده مهاباد - بوکان واقعشده و از چند حوضچه بزرگ که بهوسیله دالانهای آبی به هم متصل شدهاند تشکیل یافته است، ارتفاع سقف غار از سطح آب در حوضچه آخر ۵۰ متر و عمق آب در حوضچه وسط به ۳۵ متر میرسد.
این غار تااندازهای شبیه به غار علیصدر همدان است با این تفاوت که قسمت کشفشده آن در حال حاضر چندان طولانی نبوده و قندیلهای بسیار زیبا و فراوان موجود در غار علیصدر را بهصورت موردی میتوان در این غار مشاهده کرد، غار سهولان دارای دو در اصلی است که به هم راه دارند و میتوان از هر یک از آنها وارد غار و از در دیگر خارج شد.
بعد از ورود به غار و طی مسیر پیاده با سوار شدن بر قایق میتوان به دیدن جاذبهها و شگفتیهای نهفته در دل این غار پرداخت، هماکنون به لطف نورپردازی محیط درونی غار که با انواع لامپها و نورافکنها چراغانی شده، مناظر شگفتانگیزی را میتوان مشاهده کرد. رسوبات داخل غار اشکال گوناگونی دارد: پای فیل، عروس دریایی، خفاش و... که به همراه قندیلهای زیبای غار آن را بسیار دیدنی کرده است.
بزرگترین تالاب آذربایجان غربی گردشگران را فرا میخواند
دریاچه ارومیه هر چقدر هم خشک شده و در بحران به سر برد باز به عنوان بزرگترین تالاب آذربایجان غربی دارای مناظر و طبیعت بکر و زیبایی است که گردشگران و مسافران نوروزی را فرا میخواند.
آذربایجان غربی دریاچه ارومیه را به عنوان بزرگترین تالاب در خود جای داده است و در حال حاضر یکی از پدیدههای طبیعی، اقتصادی و گردشگری مهم در منطقه محسوب میشود، این دریاچه در ارتفاع یکهزار و ۲۶۷ متری از سطح دریا واقع شده، طول آن حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ کیلومتر و عرض آن بین ۱۵ تا ۵۰ کیلومتر متغیر است، عمق متوسط آن را ۵۰ تا ۶۰ متر تخمین زدهاند.
آب دریاچه ارومیه بینهایت شور بوده و به دلیل کمآبی و خشکسالی میزان نمک آن از حد طبیعی فراتر رفته است و این امر سبب عدم یخزدگی این دریاچه شده است، قابلیتهای گردشگری دریاچه ارومیه را میتوان بر اساس وجود جزایر متعدد، پوششهای گیاهی مختلف و حیات وحش موجود در آن دانست چرا که این دریاچه دارای ۱۰۲ جزیره و صخره سنگی بوده و چشم انتظار گردشگران و مسافران است.
جزایر کبودان، اشک، اسپیر، آرزو و اسلامی از جمله این جزایر بوده که پوشش گیاهی متنوع و حیات وحش را در خود جای داده است.
تپه حسنلو میراث دار تمدن ۸ هزار ساله
تپه باستانی حسنلوی نقده، تمدنی هشتهزارساله در قلب تاریخ باستانی آذربایجان غربی بوده که باوجود مزیتهای مختلف برای ثبت در فهرست آثار جهانی، هنوز این مهم محقق نشده است.
این اثر بینظیر تاریخی از سال ۱۳۳۶ در پی کشف خرابههای شهر و دژی متعلق به دوره ماننا یعنی ۸ هزار سال قبل، اهمیت فراوانی پیدا کرد که با کشف جام زرین نیز بر اهمیت باستانی و تاریخی این محوطه افزوده شد.
باستان شناسان ایرانی و خارجی قدمت این تپه باستانی را ۸۰۰ تا ۱۴۰۰ سال قبل از میلاد تخمین زدهاند، حدس دیگر آن است که آثار مربوط به ویرانههای تپه حسنلو در ۷۰۰ یا ۶۵۰ سال قبل از میلاد به آتش کشیده شده که درهرصورت نشاندهنده جایگاه تاریخی این اثر بینظیر است.
تپه باستانی حسنلو به همراه مهمترین اثر مکشوفه آن یعنی جام «زرین حسنلو» با قدمتی بیش از هشت هزار سال قبل از میلاد مسیح در نقده استان آذربایجان غربی نمادی از تاریخ کهن ایران اسلامی است.
اجرای ویژه برنامه نوروزگاه
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجان غربی با بیان اینکه بر اساس هماهنگیهای بهعملآمده با استانداری، فرمانداریها و دستگاههای عضو کارگروه میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان، تمامی شرایط برای استقبال از مسافران نوروزی مهیاست افزود: در نوروز ۹۶ با اجرای ویژهبرنامه نوروزگاه، سعی داریم تا بخشی از آدابورسوم قدیمی مردم استان را برای گردشگران و مسافران معرفی کنیم.
جلیل جباری در گفتگو با خبرنگار مهر ادامه داد: در ویژهبرنامه نوروزگاه فرهنگ غنی آذربایجان غربی در مرکز و چند شهر گردشگر پذیر استان از طریق اجرای برنامههای متنوع فرهنگی، اجرای موسیقی بومی و تئاتر خیابانی، برپائی نمایشگاههای صنایعدستی و غرفههای عرضه غذاهای بومی- محلی معرفی خواهد شد.
جباری گفت: ویژهبرنامه نوروزگاه در مرکز استان، از سوم تا دهم فروردینماه سال آتی در محل بنای تاریخی مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه با حضور هنرمندان صنایعدستی، تشکلهای مردمنهاد و غرفههای متعدد به همراه برنامههای متنوع شاد و فرهنگی برای مسافران و گردشگران نوروزی اجرا خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان آذربایجان غربی افزود: امروزه بر اساس آمارهای منابع گردشگری هر مسافر با سفر خود به مقصد به میزان ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار هزینه میکند که این رقم میتواند با ورود انبوه مسافران در رونق اقتصادی منطقه حائز اهمیت باشد.
آذربایجان غربی از استانهای مطرح درزمینهٔ گردشگری است
وی اضافه کرد: استان آذربایجان غربی با دارا بودن دو اثر فاخر جهانی تخت سلیمان و قره کلیسا و ۱۵۲۵ اثر ثبتشده در فهرست آثار تاریخی بهعنوان یکی از استانهای مطرح درزمینهٔ گردشگری است و امیدواریم با تبلیغات بیشتر بتوانیم سلیقه گردشگران داخلی را از مناطق شمالی کشور به غرب و شمال غرب تغییر دهیم.
وجود ۱۰۰ مرکز اقامتی اعم از هتل و هتل آپارتمان و مهمانپذیر در آذربایجان غربی و ۶۰۰۰ تخت موجود در این مکان ها میتوانند نیاز اقامتی مسافرین را برطرف کنددبیر ستاد اجرایی خدمات سفر استان آذربایجان غربی با اشاره به وجود اماکن اقامتی در استان گفت: وجود ۱۰۰ مرکز اقامتی اعم از هتل و هتل آپارتمان و مهمانپذیر و ۶۰۰۰ تخت موجود در این مکان میتوانند نیاز اقامتی مسافرین را برطرف کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجان غربی با بیان اینکه شعار امسال ما ارائه خدمات بهتر و نوروزی متفاوت است که امیدواریم با تعامل و هماهنگی همه دستگاهها بتوانیم زیر چتر واحد به مسافران نوروزی ارائه خدمات کنیم تصریح کرد: با همکاری دستگاههای فرهنگی و با هماهنگی استاندار و معاونان امور عمرانی و سیاسی استانداری آذربایجان غربی درصد اجرای برنامههای متنوع فرهنگی با بهرهمندی از توان سمنها هستیم.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر آذربایجان غربی اظهار داشت: علاوه بر مرکز استان برنامه نوروزگاه را در شهرستانهای خوی، مهاباد و نقده با همکاری فرمانداران این شهرستانها اجرا خواهیم کرد.
جباری با تأکید بر اینکه معرفی استان آذربایجان غربی و فرهنگ غنی آن از اولویتهای کاری ما در برنامه نوروزگاه است اضافه کرد: جلسات مختلفی با سمنها و تشکلهای مردمنهاد در ارومیه و شهرهای دیگر برگزارشده تا بتوانیم از توان آنها در اجرای برنامه نوروزگاه بهرهمند شویم.
تخفیف ۲۵ درصدی هتلهای آذربایجان غربی برای مسافرین نوروزی
رئیس جامعه هتلداران و مهمانپذیرداران استان آذربایجان غربی نیز از تخفیف ۲۵ درصدی هتلداران برای مسافران نوروزی خبر داد و گفت: همانند سنوات گذشته همه هتلداران و مهمانپذیرداران استان آذربایجان غربی با تخفیف ۲۵ درصدی در ارائه خدمات خدمات آماده پذیرایی از مهمانان و مسافرین نوروزی هستند.
رضا صابونچی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اقدامات جامعه هتلداران تصریح کرد: با هماهنگیهای به عمل آمده با مدیران واحدهای اقامتی و پذیرایی استان مقرر شده تا در همه واحدهای اقامتی استان برای مسافران شرایط ویژهای را فراهم کنیم تا با خاطرات خوبی از آذربایجان غربی به شهر و دیار خود بازگردند.
وی با معرفی بعضی از این اقدامات افزود: مقرر شده تا در همه واحدها بر اساس تاریخ تولد مهمانان و مسافران نسبت به برگزاری مراسم جشن تولد اقدام کرده و برای سالگرد ازدواج زوجهای جوان مراسم ویژهای برگزار شود و هدایایی را نیز برای ایشان در نظر گرفتهایم.
صابونچی اضافه کرد: در صورتی که هر یک از مسافران واحدهای اقامتی در شهر نیاز به اقامه نماز یا بهره مندی از سرویس های بهداشتی داشته باشند میتوانند از خدمات نزدیکترین هتل یا واحد اقامتی دیگر استفاده کنند.
وی با بیان اینکه استان آذربایجان غربی با وجود ۳۷ باب هتل، ۵۱ باب مهمانپذیر، سه باب هتل آپارتمان و ۴۳ باب غذاخوری بین راهی آماده ارائه خدمات به مسافران نوروزی است، افزود: امسال ارائه خدمات به مسافران نوروزی با ۲۵ درصد تخفیف ارائه میشود.
نرخ موزههای آذربایجان غربی در تعطیلات نوروز تغییر نمیکند
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز با اشاره به بخشنامه جدید اداره کل موزهها و اموال منقول سازمان متبوع، اعلام کرد: نرخ ورودی تمامی موزهها، کاخموزهها و سایت موزههای استان در ایام تعطیلات نوروز تغییر نمییابد و ساعات بازدید نیز همهروزه از ۹ صبح تا ۷ بعدازظهر تعیینشده است.
محمد فتحی افزود: سعی میکنیم فضای داخلی موزهها را متناسب با حال و هوای نوروز و سال جدید از طریق سفرهآرائیهای بومی و دیگر نشانههای محلی مربوط به نوروز، تزئین کنیم مضافاً اینکه برگزاری نمایشگاههای آثار فرهنگی و صنایعدستی و اجرای مسابقات فرهنگی- هنری از دیگر برنامههای جنبی خواهد بود.
سالانه افزون بر دو میلیون گردشگری داخلی و خارجی از بناها و محوطهها و جاذبههای طبیعی آذربایجان غربی دیدن میکنندسالانه افزون بر دو میلیون گردشگری داخلی و خارجی از بناها و محوطهها و جاذبههای طبیعی آذربایجان غربی دیدن میکنند که تخت سلیمان و قره کلیسا مهمترین مقصد گردشگران داخلی و خارجی است.
آذربایجان غربی علاوه بر جایگاه تاریخی و فرهنگی به لحاظ آب و هوایی نیز دارای ویژگیهای منحصربهفرد و چهارفصل است که در کمتر نقطهای از جهاندیده این تنوع دیده میشود.
نوروز سال ۹۶ مردم مهماننواز چشمانتظار مسافران از جایجای ایران اسلامی و حتی مسافران خارجی است.
منبع: مهر