تولید بومی سرامیکهای مهندسی پیشرفته بر پایه کاربید سیلیسیم یکی از نیازهای کشور است که در این زمینه ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی طرحی را مورد حمایت قرار داده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، سرامیکهای پیشرفته به دلیل برخورداری از ویژگی هایی چون پایداری در دماهای بالا، استحکام زیاد و مقاومت بالا در برابر سایش، خوردگی، خواص مغناطیسی و الکتریکی خاص و منحصر به فرد در بسیاری از صنایع در لیست اجزای بسیار مهم و استراتژیک قرار گرفته اند. به عنوان مثال در ماشین سازی و ساخت قطعات صنعتی، خواصی چون استحکام و مقاومت در برابر سایش و خوردگی آنها، بسیار اهمیت دارد. در صنایع هوا- فضا مقاومت این مواد در برابر حرارت اهمیت دارد، همچنین در صنایع الکترونیک و ارتباطات به علت خواص نوری و الکتریکی خوبی که دارند از اجزای مهمی محسوب می شوند.
البته در سالهای اخیر شکوفایی و گسترش صنایع الکترونیک و همچنین کاربرد وسیع سرامیک های پیشرفته در صنایع مربوط به تکنولوژی پزشکی و اتومبیل سازی، موجب رشد چشم گیر بازار سرامیک های پیشرفته شده است. در حال حاضر بخش عمده سرامیکهای مهندسی مورد نیاز کشور از کشورهای تولید کننده خارجی وارد می شود، بنابراین تولید این محصولات در داخل کشور می تواند تا حد زیادی وابستگی خارجی را کاهش دهد. از طرفی میزان نیاز سالانه کشور به این محصولات سرامیکی در حال افزایش است. با توجه به گسترش کاربردهای قطعات سرامیکی ضد سایش بر پایه کاربید سیلیسم در صنایع کشور، توجه جدی به امر تولید این قطعات ضروری است.
در این راستا طرح تولید سگمنتهای کاربید سیلیسیم با هدف تولید بومی سرامیکهای مهندسی پیشرفته بر پایه کاربید سیلیسیم، مهندسی خواص و مشخصات آن با توجه به نیاز مصرف کنندگان و جلوگیری از واردات این محصول، در قالب یک طرح صنعتی توسط یکی از شرکت های دانش بنیان و با حمایت ستاد توسعه فناوری های مواد و ساخت پیشرفته از اواسط سال گذشته آغاز شده است. تولید این قطعات علاوه بر توسعه سرامیک های پیشرفته در کشور، رفع نیازهای صنعتی و ارتقاء سطح آموزش های تخصصی سرامیک؛ به تولید دانش بنیان با ارزش افزوده بالا نیز کمک می کند و می تواند الگویی در خصوص سرمایه گذاری جدید در صنایع پیشرفته باشد.