به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، محمود واعظی در جمع خبرنگاران در حاشیه مراسم افتتاح فاز نخست پروژه دولت الکترونیک در مورد این موضوع که بار دیگر مدیر تلگرام موضوع انتقال سرور به ایران را تکذیب کرده است، گفت: این موضوع را ما بارها توضیح داده ایم اما شاهد هستیم که برخی از موضوع انتقال سرور برداشت های اشتباه دارند.
واعظی گفت: اینکه گفته می شود سروری منتقل شده تا بر روی آن اطلاعات فیلتر و دولت به آن دسترسی داشته باشد یا در خصوص انتقال اطلاعات کاربران دخالتی صورت بگیرد نادرست است و این موضوع را مدیر تلگرام تکذیب کرده است.
وزیر ارتباطات گفت: اما اینکه ما گفتیم بر اساس یک توافق، سرورهایی برای قرار گرفتن شبکه های تحویل محتوا (CDN) منتقل شده است، تکذیب نشده و این موضوع را هم ما و هم مدیر تلگرام تایید کرده است.
وی گفت: انتقال سرور برای قرار گرفتن CDN در راستای افزایش سرعت و کیفیت و انتقال محتوای کانال های پرظرفیت و پرمصرف تلگرام انجام شده و به جای آنکه این محتوا به خارج از کشور برود و مجددا در دسترس کاربران ایرانی قرار گیرد با وجود CDN ها این مسیر کوتاه شده و کیفیت سرویس افزایش می یابد.
واعظی تاکید کرد: این موضوع را هیچ کس رد نکرده و کاملا درست است.
ماهواره دوستی با ماهواره بر داخلی به زودی پرتاب می شود
وزیر ارتباطات در خصوص تاثیر بهره برداری از ماهواره بر سیمرغ برای پرتاب ماهواره ایرانی در نوبت انتظار گفت: ما از یک سال قبل پرتاب های ماهواره را متوقف کرده بودیم تا آنها را با ماهواره برهای داخلی آزمایش کنیم.
وی با بیان اینکه موفقیت در پرتاب ماهواره بر سیمرغ موفقیتی بزرگ است که باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: ماهواره «دوستی» از اسفند ماه آماده پرتاب است و اصرار داریم آن را با پرتاب گر بومی به فضا پرتاب کنیم بر این اساس امیدواریم شاهد پرتاب این ماهواره داخلی به فضا باشیم.
واعظی با بیان اینکه متاسفانه در دنیا حوزه فضا نیز درگیر سیاسی کاری شده است، گفت: حتی شاهد هستیم که هفته گذشته آزمایش ماهواره بر سیمرغ درگیر مسائل سیاسی شد اما ما تاکید داریم که این موضوع مغایر برجام نیست و دستیابی به این توانمندی از جمله حقوق ماست.
وی گفت: ماهواره دوستی به زودی پرتاب می شود و چندی پس از آن ماهواره دیگری را پرتاب خواهیم کرد.
مصوبه نرخ های جدید اینترنت ابلاغ شد
وزیر ارتباطات از ابلاغ مصوبه جدید اینترنت نامحدود و توقف فروش اینترنت حجمی به اپراتورهای اینترنت خبر داد و گفت: این مصوبه از دو هفته آینده قابل اجرا خواهد بود.
وی توضیح داد: در گذشته مردم مدام مجبور به خرید حجم برای اینترنت بودند و این مساله به آشفتگی بازار دامن زده بود چرا که اپراتورها برای اینکه حجم بیشتری بفروشند سرعت سرویس اینترنت را کم و زیاد می کردند و مشتریان تکلیف خود را نمی دانستند.
واعظی گفت: بر این اساس ما در کمیته ای به بررسی این موضوع پرداختیم و مشکل قیمت اینترنت و خرید حجم آن را ساماندهی کردیم.
وی با اشاره به اینکه در این مصوبه تمامی مشتریان از مدل کم مصرف تا مشتریان پرمصرف که بازی آنلاین انجام می دهند، در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: طبق این مدل کاربران به جای خرید حجم به سمت خرید سرعت با اتصال دو مگابیت، ۶ مگابیت و بیش از ۱۶ مگابیت می توانند به طور مداوم در روز بیش از ۴ ساعت از اینترنت با سرعت بالا استفاده کنند. این آمار مطابق با بررسی هایی که در کشورمان و نیز در کشورهای دیگر انجام شده نهایی شده است.