معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری گفت: فناوری اطلاعات و علوم کامپیوتر توانسته چهره‌ی جهان امروز را با تسهیل ارتباطات و تبادل ایده‌ها بین افراد جامعه‌ی بشری به شدت عوض کند و این امر باعث عبور از مرزهای سنتی بین ملیت‌ها، فرهنگ‌ها و قلمروهای مختلف علمی و تجاری شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در مراسم اختتامیه بیست و نهمین المپیاد جهانی کامپیوتر، به نقش گسترده‌ی فناوری اطلاعات و ارتباطات در تسهیل فرآیندهای دنیای امروز اشاره کرد و گفت: فناوری اطلاعات و علوم کامپیوتر توانسته چهره‌ی جهان امروز را با تسهیل ارتباطات و تبادل ایده‌ها بین افراد جامعه‌ی بشری به شدت عوض کند و این امر باعث عبور از مرزهای سنتی بین ملیت‌ها، فرهنگ‌ها و قلمروهای مختلف علمی و تجاری شده است.

رییس بنیاد ملی نخبگان، نقش جوانان خلاق و نخبه کشورمان را در توسعه مرزهای دانش این حوزه یادآور شد و افزود: جوانان نخبه‌ی ما در ایران پیشرفت چشمگیری در زمینه‌ی علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات داشته‌اند. 

وی با اشاره ه پیشرفت چشمگیر شرکت‌های فناور کشورمان در این حوزه فناوری گفت: در حال حاضر تعداد زیادی شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های ایرانی در زمینه‌های مختلف فناوری اطلاعات از جمله داده‌های حجیم، پردازش ابری، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء مشغول فعالیت هستند. 

ستاری ادامه داد: همچنین در بعد علمی، جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های چشم‌گیری طی دهه‌های اخیر داشته و هم‌اکنون به یکی از مهم‌ترین کشورهای تاثیرگذار منطقه بدل شده است.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، المپیاد کامپیوتر را یکی از  محورهای کلیدی برای تشخیص و آموزش بهتر جوانان نخبه در زمینه‌ی علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانست و گفت: سیستم آموزشی کشور ما از المپیادهای علمی بهره‌ی فراوانی برده است و میزبانی المپیاد جهانی کامپیوتر راهی برای جبران این موضوع بوده است.

ستاری، این المپیاد را آغازگر راه طولانی علم و فناوری برای شرکت‌کنندگان جوان آن عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد این شرکت‌کنندگان جوان از استعداد خود نه تنها برای پیشرفت علم و فناوری، بلکه برای ایجاد فردایی صلح‌آمیز برای تمام جامعه‌ی بشری استفاده کنند.

تقدیر از برگزیده‌ها با حضور معاون علمی و فناوری

بر اساس این گزارش، در مراسم اختتامیه امروز که با حضور معاون علمی و فناوری و پرویز کرم مشاور معاون علمی و فناوری در مرکز همایش‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی برگزار شد، برگزیدگان این المپیاد مدال‌های خود را از ستاری دریافت کردند.

شرکت‌کنندگانی از 82 کشور

بیست و نهمین  المپیاد جهانی کامپیوتر 2017 از 6 مرداد ماه در تهران کار خود را آغاز کرد و 11 مردادماه سال جاری با تعیین رده‌بندی‌های تیم‌های شرکت‌کننده به کار خود پایان داد.

در این رقابت، کشورمان میزبان 82 کشور از سراسر جهان بود و در نهایت از 152 نفر تقدیر به عمل آمد.

جمهوری اسلامی ایران با دو تیم در این رقابت‌ها شرکت کرد که بر مبنای امتیازات اعلام شده یک نفر از اعضای تیم ایران موفق به کسب مدال طلا و مابقی موفق به کسب مدال نقره شدند.

در این دوره از رقابت‌ها تیم ژاپن با کسب 4 مدال طلا در جایگاه نخست جهانی و چین با 2 مدال طلا و 2 مدال نقره در رده دوم این رقابت‌های علمی جهانی قرار گرفت و روسیه موفق به کسب مقام سومی این دوره از رقابت‌ها شد.