محققان در بخش لیزر، موفق شدند با یک روش تصویربرداری غیرتهاجمی پرتو پلاریزه نور، برای نوردهی بافت و جداسازی بافت از اعصاب استفاده کنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، محققان مرکز پزشکی علمی (AMC) در دانشگاه آمستردام (هلند) به یک روش تصویربرداری غیرتهاجمی دستیافتهاند، که از نور پلاریزه استفاده میکند تا اعصاب را از دیگر بافتها جدا کند، این روش میتواند جراحان را در تشخیص عصب یاری کند و مانع عوارض ناشی از صدمات ناگهانی به اعصاب شود.
نور پلاریزه مسطح نوری است که ارتعاشاتش فقط در یکی از سطوح ممکن صورت میپذیرد. چنانچه نور معمولی از داخل یک عدسی که از مادهی شناخته شده ای به نام پلاروید ساخته شده و یا از بین قطعات کلسیت که به منشور نیکول، موسوم است عبور داده شود به نور پلاریزه تبدیل میشود.
بر اساس این گزارش، این روش که collimated polarized light imaging )CPLi) نامیده میشود از یک پرتو پلاریزه نور برای نوردهی بافت استفاده میکند. هنگامیکه این نور از یک عصب عبور میکند، ساختار داخلی منحصربهفرد بافت آن باعث میشود نور بهگونهای بازتاب یابد که به چگونگی جهتگیری فیبر عصبی نسبت به جهت نور قطبیده وابسته است.
با چرخش قطبش نور به نظر میرسد این بازتاب در حال روشن و خاموش است، و بهاینترتیب بافت عصب از بافتهای دیگر جدا میشود.
نکته مهم در این کار استفاده از نور جهتمند است.به این معنی که باریکه نور بهصورت موازی با یکدیگر باشد تا بیشترین مقدار نور بازتاب شده از بافت به دست آید.
بر اساس این گزارش، ستاد توسعه فناوریهای لیزر، فوتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی، با رویکرد شکلدهی به بازار لیزر، جهتدهی به سامانهای از عرضهکنندگان و همچنین تأمین و تخصیص منابع و مشروعیت بخشی به فناوری لیزر فوتونیک و ساختارهای میکرونی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مشغول به کار است.